Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Do zemního plynu přidáno dvakrát více odorantu než obvykle

Nárazová odorizace bud provedena i před letošní topnou sezónou. Opatření umožňuje zjistit a odstranit i nepatrné úniky plynu. Akce PP a.s. se koná od 11.10. do 13.10.2004.

Nárazovou odorizaci - nasycení zemního plynu látkou s intenzivním zápachem - provede Pražská plynárenská, a. s., v oblasti své působnosti také před letošní topnou sezónou. Akce bude zahájena v pondělí 11.10. v 6.00 hodin ráno a potrvá až do středy 13.10. do 18.00 hodin. Opatření, při kterém bude do zemního plynu přidáno dvakrát více odorantu než obvykle, má především preventivní význam - umožňuje zjistit a odstranit i nepatrné úniky plynu, zejména pak na domovních plynovodech.

Každý, kdo zaznamená únik plynu, nebo pokud bude mít i jen pouhé podezření na únik, by měl tuto skutečnost neprodleně nahlásit na pohotovost Pražské plynárenské, a. s. telefon 1239. Dispečerovi je nutné nahlásit své jméno, adresu, telefonní číslo a především orientační body, podle kterých se pracovníci pohotovostní služby dostanou co nejrychleji na místo úniku. Při úniku plynu v objektu je nutné zajistit větrání prostor, nesmí se používat zápalky, kouřit, rozsvěcovat.

Zásah pohotovosti PP, a. s., je bezplatný, a to i tehdy, když se jedná o odběrné plynové zařízení ve vlastnictví odběratele.

Zemní plyn je přírodní plyn, který je lehčí než vzduch, není jedovatý a je bez zápachu. Pro jeho bezpečnou distribuci a použití je proto uměle odorizován zapáchavými látkami pro snadnou identifikaci jeho případných úniků.

 
 
Reklama