Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řekněte nám, jak se vám bydlí podle nových zákonů

Změny legislativy od ledna 2014 mají dopad na bytová družstva, společenství vlastníků i nájemní vztahy. Dotazník Státního fondu rozvoje bydlení se snaží zjistit reálné zkušenosti se zavedením nových právních změn.

Cílem je najít problémy, ke kterým připravíme rady

Státní fond rozvoje bydlení od ledna 2014 spustil a provozuje informační platformu www.portalobydleni.cz. Od stejného data se také změnila pravidla pro všechny obyvatele, a to díky změnám právních předpisů. Diskuse o nové legislativě, která po 50 letech změnila život všem lidem, je vedena jak mezi odbornou veřejností, tak i na úřední a vládní úrovni.
Proto SFRB připravil dotazník, který se snaží zjistit reálné zkušenosti se zavedením nových právních změn.
„Cílem dotazníku je získat informace o tom, které oblasti lidem dělají problémy, a na Portálu o bydlení jim přinášet konkrétní rady pro řešení jejich situace,“ uvádí ředitelka SFRB, Eva Helclová.

„Zajímá nás a potřebujeme znát názor občanů, jen tak jim můžeme lépe poradit, jak některé problémy řešit. Důležité poznatky z nových právních předpisů přinesou také judikáty ze soudních řízení, ale ty můžeme čekat až v druhé polovině roku, proto budeme rádi, když se do dotazníku zapojí co nejvíce občanů,“ uvádí k Dotazníku k NOZ a ZOK náměstek ministryně pro místní rozvoj, pro územní a bytovou politiku Petr Smrček.

Dotazník není složitý a nevyžaduje uvádění osobních údajů.
Dotazník má celkem 13 otázek, z nichž některé mají více možností odpovědí, což je u každého dotazu jasně uvedeno. U dvou otázek je nepovinná možnost připsat vlastní názor či zkušenost. Vyplnění dotazníku nezabere více než 10 minut.

Pokud by při vyplňování dotazníku nebylo cokoliv jasné, pište prosím na e-mailovou adresu info@portalobydleni.cz

Témata na TZB-info, která byla zpracována podle podkladů SFRB:

 
 
Reklama