Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

90 milionů na citlivou obnovu a údržbu od Ministerstva životního prostředí

V rámci tzv. Národního programu Životní prostředí vypsalo pro rok 2016 Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR tři výzvy na další zlepšení životního prostředí.

50 milionů korun na environmentálně citlivou obnovu a údržbu vodních ploch a toků

Cílem Výzvy č. 10/2015 je předcházení povodňovým škodám pomocí environmentálně citlivých opatření včetně možnosti budování bezpečnostních přelivů u malých vodních nádrží v souladu se zájmy ochrany přírody. Žádosti o dotaci bude přijímat SFŽP ČR od 28. prosince 2015 do 8. dubna 2016.

30 milionů na rozvoj systémů pro zvyšování materiálového i celkového využívání autovraků

Cílem Výzvy č. 9/2015 je vytvořit sběrná místa ve vymezených lokalitách, která budou sloužit zpracovatelům autovraků k odevzdání komodit vzniklých při zpracování autovraků. Drobní zpracovatelé budou tak mít možnost předat materiál k dalšímu využití a přitom méně investovat do jeho přepravy. Podporovány budou projekty na realizaci sběrných míst včetně přístřešku, manipulační techniky, lisů a kontejnerů. Žádosti o dotaci bude přijímat SFŽP ČR od 28. prosince 2015 do 31. 3. 2016.

10 milionů na podporu udržitelného rozvoje obcí, zlepšení kvality života jejich obyvatel a na odolnost proti změnám klimatu

Pilotní Výzva č. 11/2015 se zaměřuje na podporu projektů pro zlepšení životního prostředí ve městech a obcích i na kvalitu života obyvatel. Především se bude jednat o podporu informačních a vzdělávacích akcí, expertní spolupráce a sdílení dobré praxe. Tato výzva přispěje rovněž k dosažení klimaticko-energetických závazků do roku 2030. O finanční příspěvek mohou žádat obce, dobrovolné svazky obcí a kraje od 28. prosince 2015 do 8. února 2016.

© Fotolia
© Fotolia
Texty a podrobnosti k výzvám
 
 
Reklama