Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotlíkové dotace v Plzeňském kraji jsou vyčerpány

V Plzeňském kraji byly prostředky Společného programu na výměnu kotlů alokované v 7. výzvě vyčerpány dříve a to již za 5 dní od vyhlášení výzvy, která měla probíhat až do konce června.

Čtyři stovky žadatelů si rozebraly celkem 20 milionů korun - 10 milionů byl příspěvek z Plzeňského kraje a dalších 10 milionů ze Státního fondu životního prostředí ČR.

Poprvé v historii programu se žádosti podávaly elektronicky přes aplikaci Plzeňského kraje eDotace, kde nejprve získaly pořadové číslo. Kraj tento postup zvolil s cílem vyvarovat se frontám před úřadem v den otevření výzvy.

Kotlíkové dotace v roce 2014

Nyní mají žadatelé povinnost dodat tištěnou žádost na Krajský úřad Plzeňského kraje, poté se žádosti překontrolují a o vyřizování žádostí splňujících podmínky programu se podělí kraj se Státním fondem životního prostředí ČR.

V tuto chvíli je otevřen ještě příjem do tzv. zásobníku projektů. Žádosti v zásobníku budou využity v případě vyřazení již podaných žádostí, které nesplnily podmínky výzvy. Žádosti do zásobníku budou přijímány pouze elektronicky v aplikaci eDotace a to do 30. 6. 2014 nebo do vyčerpání 20 % alokace finančních prostředků, které jsou pro tuto výzvu vyčleněny.

 
 
Reklama