Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

IPervoice - digitální systém domovní komunikace

Značka URMET Domus reprezentuje širokou nabídku systémů domovní hlasové i video komunikace. Současně s tradičními analogovými systémy nabizí již řadu let systémy digitální, které měly dosud vždy nějaká omezení v nabídce poskytovaných služeb. Nyní zde však představuje skutečně vlajkovou loď mezi digitálními systémy domovní komunikace, systém bez omezení- IPervoice.

IPervoice je univerzální systém domovní komunikace, který umožňuje integrovat ovládání vstupu, technologické systémy (CCTV, zabezpečení a požární signalizaci) a mnoho dalších funkcí. Výzkum a technologický vývoj společnosti Urmet přináší řešení, které čeká, až ho objevíte: IPervoice.

  • NEOMEZENÝ ROZSAH SYSTÉMU - Instalace jedním typem kabelu v celém komplexu bytových objektů s několika ústřednami a společnými prostory, s kterými může probíhat audio/video komunikace (garáž, park, bazén).
  • POUŽITÍ OPTICKÉHO KABELU - Při použití optického kabelu na vnější části (vzdálenosti více než 100 m nebo pro souběhy se silovými kabely) je rozsah systému IPervoice prakticky neomezený.
  • KONTROLA A REGISTRACE VSTUPŮ - Funkce přístupového systému se záznamem umožňuje sledování všech vchodů.
  • FUNKCE ÚSTŘEDNY - Ústředna nabízí přístup k informacím ze všech bytů a budov v komplexu a jejich záznam.
  • ZABEZPEČENÍ BYTŮ A DALŠÍCH PROSTOR - Ústředna zobrazuje signalizaci od zabezpečení jednotlivých bytů a prostor.
  • NEOMEZENÁ VIDEOKONTROLA VŠECH PROSTOR - Neomezený počet kamer, s možností zobrazení libovolného záběru.
  • INTERKOM MEZI ÚČASTNÍKY - Až 16 zařízení v každém bytě se vzájemnou komunikací bez omezení komunikace ve stoupačce. Interkom s libovolný účastníkem v systému.
  • AUDIO A VIDEO SCHRÁNKY - Každý účastník má vlastní schránku, kde se v době jeho nepřítomnosti zaznamená obraz a hlasová zpráva od návštěvníka.
  • AUTODIAGNOSTIKA - Systém nepřetržitě sleduje stav všech instalovaných zařízení v systému a závady signalizuje na ústředně a může také odeslat hlášení o poruše i mimo komplex technikovi.

ROZVOD V OBJEKTU


(po kliknutí se obrázek zvětší)

Vlastní protokol vnitřní komunikace

Každý objekt (vchod) je k vnější síti s IP protokolem připojen přes gateway, kde se IP protokol překládá do protokolu vnitřní komunikace. Ten umožňuje připojení až 1 080 uživatelů při maximální délce stoupačky až 900 m. Do vedení ve stoupačce se vkládají distributory pro odbočky do jednotlivých bytů, počet stoupaček není omezen. Celá instalace je provedena kabelem UTP.

Interkom v bytě nezatěžuje stoupačku

V jednom bytě může být instalováno až 16 přístrojů s možností interkomu, bez omezení provozu ve stoupačce. Přidáním 1 páru vodičů do stoupačky mohou probíhat 2 hovory současně.

IPERVOICE

IPervoice - systém bez omezení

UTP kabel v celé instalaci. Použití IP protokolu umožňuje více audio a video přenosů současně. Jednoduchost a univerzálnost nabízí neomezená řešení. IPervoice nemá omezení následujících parametrů:

rozsah a vzdálenost (optický kabel)
  • počet objektů a stoupaček
  • počet ústředen
  • počet účastníků
  • počet současně probíhajících hovorů

Maxima pro jednotlivé budovy jsou dalším důkazem jedinečnosti IPervoice:

  • maximální délka stoupačky 900m
  • maximální počet účastníků 1080
  • až 16 interkomových zařízení v 1 bytě

Sdružení všech funkcí domovní komunikace

Instalace IPervoice umožňuje, při vysoké spolehlivosti, využívat všechny funkce domovní komunikace a soustředit je do systému domovního telefonu.

Funkce CCTV, zabezpečení bytů a kontrola vstupů jsou přímo součástí systému bez nutnosti instalovat další vodiče. Všechny informace jsou přenášeny do ústředny, která je centrem řízení celého systému. IPervoice řeší veškerou domovní komunikaci i v nejrozsáhlejších systémech.

Položky systém IPervoice

Vedle běžných UTP kabelů (CAT5), vhodných pro instalaci systému, nabízí URMET vlastní kabel UTP pro venkovní prostředí i pro uložení do země.

Dále se jedná o nový multifunkční tlačítkový panel, který ovládá vchod a umožňuje zobrazení užitečných informací pro příchozího návštěvníka (na obrazovce mapka s vyznačenou trasou v objektu, hlasová zpráva apod.). Do bytů nabízí výrobce nový barevný 4"HANDS-FREE monitor nebo 7"monitor s dotykovou obrazovkou.

Snadné programování a bezpečné ovládání

IPervoice se jednoduše instaluje, snadno a bezpečně ovládá. Může se programovat a ovládat mobilním telefonem a PC, s možností kdykoliv sledovat funkce systému.

Autodiagnostika hlásí případné poruchy systému do ústředny. Navíc může IPervoice automaticky odeslat chybové hlášení technikovi, který efektivně provede potřebný zásah.



(po kliknutí se obrázek zvětší)

 
 
Reklama