Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2008, nově v PVA Letňany (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.


ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN - Zplynovací kotle Atmos
BAXI - zařízení pro vytápění a domácí komfort
FENIX Trading spol. s r.o. - elektrické topné systémy
G-TERM - na Aqua-therm představí "vzduchovku"
IVAR CS spol. s r. o. - Přijďte nás navštívit
Vladimír Kuba - otopná tělesa MINOR D600
PZP KOMPLET a.s. představí novinky ve výrobním programu tepelných čerpadel
REGULUS spol. s r. o. - Úsporná řešení pro Vaše topení!
ROBUR, s.r.o. - Průmyslové plnové vytápění
VIADRUS - tradiční česká značka s novou dynamikou



Zplynovací kotle Atmos
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala 4, číslo stánku 321

Zplynovací kotle Atmos - splňují přísné limity pro udělení známky Ekologicky šetrný výrobek.

Kotle na dřevo, uhlí, pelety i kombi kotle!

  • Vysoká účinnost: 81 - 90 %
  • Možnost spalovat veliké kusy polenového dřeva: 30 - 100 cm
  • Komfort topení a snadná obsluha
  • Nízké emisní hodnoty znečištění
  • Velký zásobník paliva



Zařízení pro vytápění a domácí komfort
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.
Hala 4, číslo stánku 320

Společnost BAXI Group je jednou z vedoucích evropských průmyslových skupin, která se specializuje na zařízení pro vytápění a domácí komfort. BAXI Group nabízí široký sortiment výrobků na vytápění s vysokou účinností. V současnosti zahrnuje rozsáhlé zázemí dobře známých světových značek, jako jsou BAXI, CHAPPÉE, BRÖTJE, POTTERTON, HEATRAE SADIA, SICMA, AQUALISA, RYCROFT, VALOR, BAYMAK, WESTEN, IDEAL-BAXI, SENERTEC, EUROPEAN FUEL CELL, z nichž některé jsou velmi dobře známé i na českém trhu.

BAXI Group se zaměřuje na vytápění a vzduchotechniku bytů, rodinných domů i větších objektů a mezi jejím sortimentem naleznete kotle na plyn a topný olej, pevná paliva, kondenzační kotle, elektrické zásobníkové ohřívače, průtokové plynové ohřívače, plynové a olejové hořáky, solární kolektory, otopná tělesa - radiátory, elektrické a plynové krby a sprchové systémy.

Společnost BAXI Group vlastní výrobní závody v Anglii, Francii, Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku, Turecku a Argentině. Více jak 6000 zaměstnanců a roční obrat více jak 1 miliarda Euro společnost jednoznačně staví mezi lídry oboru.
Společnost je si vědoma strategického významu nejnovějších technologií, investic do výzkumu a neustálého zvyšování kvality. Z toho vyplývá i filozofie, podle které se řídí vývoj výrobků. Vývoj musí předvídat jak nové požadavky spotřebitelů, tak i směr, kterým půjdou evropské normy. Výsledkem je neustálé zvyšování uživatelského komfortu, výkonnosti a kvality výrobků, zvyšování ochrany životního prostředí.

Výsledkem úspěšné výrobní strategie společnosti BAXI Group jsou výrobky, které jsou vždy na straně spotřebitele a jsou špičkou v oboru.




FENIX - elektrické topné systémy
FENIX Trading spol. s r.o.
Hala 6, číslo stánku 028

Společnost FENIX Trading, s.r.o., nejvýznamnější evropský výrobce elektrických topných systémů, se specializací na vytápění nízkoenergetických a pasivních domů, představuje novinky ze svého komplexního sortimentu elektrického vytápění - skleněné sálavé panely, skleněné konvektory a nové podlahové izolace pro rychlejší prohřátí dlažby.

Společnost FENIX se již 18 let zabývá výrobou a prodejem elektrických topných systémů. Jsme také nejvýznamnějším tuzemským producentem a své výrobky exportujeme do 42. zemí světa. Jsme specialisté ve svém oboru a na své stěžejní produkty poskytujeme 10-letou záruku. Našim hlavním zaměřením je vytápění nízkoenergetických a pasivních domů. Vyhodnocení referenčního NED, nebo srovnání vytápění NED elektřinou a plynem najdete na našich stránkách.


Dovolte nám touto cestou pozvat Vás do naší expozice č.028 v hale č.6 na mezinárodním odborném veletrhu vytápění a zdravotechniky AQUA-THERM 2008 – konaném tentokrát na výstavišti v Letňanech. S potěšením Vám zde představíme nejen naše nejdůležitější produkty – topné kabely a rohože Ecofloor a topné folie Ecofilm pro podlahové vytápění - ale i několik novinek:

Skleněné konvektory – nabízí netradiční design při plném zachování všech výhod těchto konvekčních systémů – snadná instalace, výborná regulovatelnost, velmi rychlá dynamika při zvyšování teploty ve vytápěném prostoru a příznivý poměr cena/výkon

 

Skleněné sálavé panely – kromě elegantního vzhledu v sobě také spojují charakteristické vlastnosti několika různých systémů - výhody infračerveného vytápění, rychlejší dynamiku konvekčních systémů i částečnou akumulaci tepla

 

Podlahové izolace F-Board – tyto doplňkové izolace o tl.6mm nebo 10mm jsou určeny pod topné rohože a kabely Ecofloor. Brání úniku tepla do stavební konstrukce podlahy a velmi výrazně tak zkrátí dobu, za kterou se podlaha prohřeje. Jsou vhodné např. při rekonstrukcích, kdy ve stávající podlaze není žádná, nebo je zde jen nedostatečná tepelná izolace. Výška celé skladby - izolace včetně topné rohože, nové dlažby a pojících tmelů je pouze 2,5cm. Srovnávací měření rychlosti prohřátí podlahy najdete na stránkách společnosti Fenix.


G-TERM na Aqua-therm představí „vzduchovku“
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Hala 4, číslo stánku 033

Zcela nové vzduchové tepelné čerpadlo představí G-TERM na letošním veletrhu Aqua-therm v Praze. Ten se letos uskuteční mimořádně v PVA Letňany poté, co v říjnu vyhořela část Veletržního paláce na holešovickém výstavišti. "Přestože je změna významná, domnívám se, že PVA Letňany poskytuje návštěvníkům minimálně srovnatelné podmínky s výstavními plochami v Holešovicích. Chtěl bych proto pozvat všechny naše partnery, ale i další návštěvníky veletrhu na náš stánek číslo 33, který najdou v hale 4," řekl šéf G-TERMu Vladimír Vácha.

Hlavní novinkou stánku G-TERMu bude určitě představení nového vzduchového tepelného čerpadla. "Vzhledem k rostoucím cenám energie a narůstajícímu počtu rekonstrukcí stávající topné soustavy, kdy lidé přecházejí z vytápění neúnosně drahým zemním plynem, propanem a zejména přímotopnou elektřinou na ekologické vytápění tepelným čerpadlem, jsme rozšířili sortiment o novou řadu moderních tepelných čerpadel vzduch/voda o výkonu 8 kW - 20 kW," uvedl Petr Hoftych. Právě s jedním z nich se budou moci návštěvníci Aqua-thermu na stánku G-TERMu seznámit podrobněji.

Na stánku také bude tradičně představen velkoplošný systém vytápění a chlazení pomocí kapilárních rohoží G-TERM. "Objeví se tam také naše klasická tepelná čerpadla, která v testech dosahují překvapivých výsledků," uvedl Petr Hoftych.



Přijďte nás navštívit
IVAR CS, s.r.o.
Hala 3, číslo stánku 148

Společnost IVAR CS je velice ráda, že Vás, i přes nemalé počáteční komplikace, může také letos přivítat ve svém stánku v nových prostorech v PVA Letňany. Jak již řada z Vás ví, jsme obchodním a technickým zastoupením několika zahraničních firem (např. IVAR, DAB, FRÄNKISCHE, GEL, BRANDONI, FRATELLI PETTINAROLI, EMMETI, FIV, TECO, HIRSCH atd.) se širokým sortimentem vybraných komponentů pro vytápění, vodu a plyn. Specializujeme se na prodej armatur, rozvodných systémů, čerpadel a klimatizací, zásobníkových ohřívačů a nově také solárních sestav a tepelných čerpadel.

Protože zájem o výrobky využívající obnovitelné zdroje energie neustále roste, rádi bychom Vám letos přiblížili především sortiment našich solárních sestav a tepelných čerpadel.

Na veletrhu Vás také budeme informovat o novinkách kolem schválení systému vícevrstvých trubek s lisovacími fitinky pro plynové rozvody. Naši obchodní zástupci a techničtí manažeři Vám rádi zodpovědí veškeré dotazy přímo na stánku či s Vámi v případě potřeby domluví individuální schůzku a navštíví Vás osobně po konání veletrhu.

Nové středisko

IVAR CS spol. s r. o. letos založila nové středisko IVAR TT (https://www.ivarcs.cz/katalog/tepelna-technika/), zabývající se prodejem a technickou podporou sortimentu tepelné techniky, tzn. solárních sestav, zásobníků a akumulačních nádob, klimatizací a fancoilů, tepelných čerpadel, čerpací techniky DAB a úpravou vody zařízeními firmy GEL.

Pro sortiment tepelné techniky, čerpací techniky a úpraven vody jsou vyhrazeni celkem 4 obchodní zástupci a 3 techničtí manažeři, se kterými se můžete během veletrhu seznámit.





Otopná tělesa MINOR D600
Vladimír Kuba - radiátory
Hala 6, číslo stánku 027

Otopná tělesa MINOR D 600 jsou určena pro teplovodní topné systémy s nuceným oběhem. Vzhledem k jejich konstrukci je nedoporučujeme používat v samotížných systémech. Je možné je použít jak u nově instalovaných topných systémů, tak i při rekonstrukci starších.

Otopné těleso MINOR D 600 bylo zkoušeno autorizovanou zkušebnou (SZÚ Brno) a na základě této zkoušky byl vydán certifikát číslo E-30-00253-07 .

Otopné těleso MINOR D 600 se vyznačuje malým objemem topného média, a proto je vhodné pro využití v moderních topných systémech, kde je požadována pružnost topné soustavy. Tato vlastnost umožňuje topný systém vybavit automatickou regulací, pomocí které lze dosáhnout významných úspor energie.

Více informací najdete na www.vladimirkuba.cz nebo nás navštivte na našem stánku na veletrhu Aqua-therm (hala 6, stánek 027).

Těšíme se na Vaši návštěvu.




PZP KOMPLET a.s. představí novinky ve výrobním programu tepelných čerpadel
PZP KOMPLET a.s.
Hala 4, číslo stánku 351

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení se při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší nejen podle výpočtů, ale zejména podle dosavadních realizací, provoz vytápěcích ssystémů s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 25. - 29. listopadu na mezinárodním veletrhu AQUA-THERM 2008 expozici firmy PZP KOMPLET a.s. (Výstaviště PVA - Praha Letňany - Hala 4, stánek č. 351).

Jako novinky budou představeny:

  • Tepelná čerpadla vzduch-voda s funkcí topení / chlazení
  • Tepelná čerpadla země-voda s kompresory Mitsubishi
  • Tepelná čerpadla vzduch-voda pro ohřev bazénové vody

Společnost PZP KOMPLET a.s. je svým podílem na trhu nejvýznamnějším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou ve vzduchu, zemi a vodě. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla, která dosahují vynikajících parametrů a jsou vyrobena na úrovni té nejvyšší kvality. Navštivte nás na veletrhu AQUATHERM 2008 a přesvědčte se sami!

PZP KOMPLET a.s.
Semechnice 132
518 01 Dobruška
Tel.: 494 664 203, fax: 494 664 203
e-mail: pzp@pzp.cz
www.pzp.cz.



Úsporná řešení pro Vaše topení!
REGULUS spol. s r. o.
Hala 4, číslo stánku 322

Srdečně Vás zveme na veletrh Aqua-therm Praha ve dnech 25. - 29. listopadu 2008 v PVA Letňany.

Představíme:

  • EcoAir-EcoEl Solar - Kompaktní systém topení s ohřevem teplé vody pro domácnost využívající tepelné čerpadlo a solární systém
  • Tepelné čerpadlo vzduch-voda nové generace s EVI kompresorem
  • Tepelné čerpadlo vzduch-voda pro vnitřní instalaci
  • Sluneční kolektory pro zabudování do střešní krytiny

Těšíme se na Vaši návštěvu...



PRŮMYSLOVÉ PLYNOVÉ VYTÁPĚNÍ
pro průmyslové a sportovní prostory, sklady, autodílny ...

ROBUR, s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 061

Srdečně Vás zveme na mezinárodní veletrh Aquatherm 25. - 29.11.2008, Praha - Letňany, hala 2, stánek 061.

Pokud se k nám nedostanete, kontaktujte nás na bezplatné lince: 800 159 826, nebo na email: info@robur.cz, www.robur.cz

ROBUR – topení, na které nečekáte!

  • rychlý a rovnoměrný ohřev vzduchu
  • minimální rozdíl teplot mezi stropem a podlahou
  • možnost větrání
  • jednoduchá instalace
  • základní příslušenství zahrnuto v ceně
  • možnost regulace z jednoho místa
  • vlastní servis ROBUR po celé ČR
  • výhodné pořízení za poloviční cenu
více na www.robur.cz

Péče o zákazníky je prioritou naší firmy.

SERVIS - na který nečekáte ...

  • rychlé odstranění závady přímo na místě
  • vlastní servis řízen z dispečinku firmy ROBUR
  • technická znalost pracovníků servisu
  • náhradní díly ihned k dispozici
  • poskytujeme prvotní uvedení do provozu, pravidelné roční prohlídky a servis
  • expresní servis do 3 pracovních dnů

SNADNÉ POŘÍZENÍ - na které nečekáte...

    ROBUR si běžně a výhodně pořídíte společně s kompletní instalací přímo od montážní firmy.
  • Výhodné pořízení Robur komplet za 50% ceny při uzavření 5 leté servisní smlouvy - v ceně každoroční prohlídky, servis a náhradní díly. Pravidelný servis - dlouhá životnost.
  • Individuální přístup ve financování pro montážní, projektantské firmy a velkoobchody.

Firma ROBUR, s.r.o. si zakládá na kvalitních výrobcích a službách a spokojený zákazník je pro nás "prioritou".

Nabízíme technické a cenové návrhy, poradenství v oblasti vytápění a chlazení, záruční i pozáruční servis.



VIADRUS – tradiční česká značka s novou dynamikou
ŽDB GROUP A.S.
Hala 2, číslo stánku 046

VIADRUS je tradiční tuzemskou značkou tepelné techniky, jejíž historie sahá až do roku 1885. Díky neustálým inovacím se produktové značce VIADRUS podařilo postupně etablovat jak na tuzemském, tak zejména na zahraničních trzích, kde patří mezi přední dodavatele v oblasti vytápění – tepelné techniky.

V současnosti VIADRUS exportuje svou produkci do více než 40 zemí světa. Výrobky VIADRUS mají osobitý design, vyznačují se originálním technickým řešením, ale také vysokou účinností, životností, spolehlivostí a úsporností. Příznivé ceny těchto produktů jsou navíc nejlepším důkazem toho, že nadstandardní kvalita nemusí být vždy vykoupena neúměrnými náklady. Jejich vysokou kvalitu a ekologickou šetrnost dokládají také certifikáty systému řízení jakosti a ekologie. Produktové portfolio značky VIADRUS se proto po léta těší oblibě nejen u nás, ale i v zahraničí. Šíře výrobního programu produktů VIADRUS uspokojí široké spektrum požadavků zákazníků, kteří v nabídce naleznou hlavně kotle na pevná a plynná paliva, klasické i originální dekorativní litinové radiátory, litinové krbové vložky a kachlová kamna a ohřívače teplé vody.

Mezi vlajkové lodi značky patří v oblasti plynových kondenzačních kotlů úsporné, ekologicky šetrné kotle CLAUDIE a CLAUDIUS, jejichž provoz reguluje špičková řídicí jednotka od firmy Siemens. Stejné popularitě se v oblasti kotlů na pevná paliva těší také kombinovaný litinový kotel HERCULES DUO se dvěma topeništi a možností spalovat různé druhy pevných paliv. Stálicí v sortimentu jsou pak litinové kotle na pevná paliva HERCULES U26 a litinové odhořívací kotle na pevná paliva HERCULES U24, splňující nejnáročnější ekologické normy třídy 3 podle ČSN EN 303-5.

Inovacemi, novými technologiemi a moderním designem chce značka VIADRUS dosáhnout co nejvyššího vnímání hodnoty a kvality svých produktů na trhu.


 
 
Reklama