Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2008, nově v PVA Letňany (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.


BRILON - Výpočtový program pro dimenzování odvodů spalin
Novinky DAIKIN na veletrhu Aqua-therm
FLAIR - místo expozice seminář
GEMÉLIOS - Moderní, vysoce účinný solární ohřev TV pro novostavby rodinných domů
KOMEXTHERM - Kaskáda kotlů na pevná paliva - regulace
Horké novinky na stánku LICONu
TC MACH - představení novinek, např. tepelné čerpadlo MACH MINI
THERMONA - Kaskádová elektro-kotelna v kombinaci se solárním ohřevem



Výpočtový program pro dimenzování odvodů spalin
Brilon CZ s.r.o.
hala 4, stánek č. 328






Společnost DAIKIN vystavuje na veletrhu Aqua-therm 2008
Brilon CZ s.r.o.
hala 3, stánek č. 123

V minulém roce se společnost Daikin Česká republika představila na veletrhu Aqua-therm nejen coby tradičně známý dodavatel rezidenčních a komerčních chladivových klimatizačních systémů, ale i jako výrobce a dodavatel širokého portfólia vodních a vzduchotechnických systémů o velkém výkonu.

Vzhledem k naší spokojenosti s výsledky veletrhu, jsme se i letos rozhodli prezentovat se na Aqua-thermu 2008 s velkým stánkem a širokým portfóliem produktů, opět společně s našimi 4 partnerskými společnostmi - tzv. Daikin VRV partnery, společnostmi Block, Comfort sdružení, Ekoklima a Pragoclima. Formou "Partnerů dne" se dále postupně od středy do soboty představí 4 z našich dalších dodavatelských firem, společnosti Climart, KMO - Klimamontáže Ostrava, Acegroup a A-Z Chlazení.

Z klimatizačních jednotek představíme nové VRV pro chladné regiony, splitové jednotky Ururu Sarara, Prestige, Professional, parapetní jednotku, kazetovou jednotku s kruhovým výdechem s novou bílou lamelou a panel s řídicími systémy.

Z oblasti vytápění nový 3-fázový systém Altherma, z aplikovaných systémů nový vodou chlazený chiller s jednošroubovým kompresorem EWWQ-AJYNN a vzduchotechnickou jednotku Weger. Letos navíc poprvé veřejně představíme nový 4. pilíř portfólia produktů Daikin – Refrigeration – nízkoteplotní chlazení a mrazení, zastoupený kondenzační jednotkou a systémem Conveni-pack.

Na našem stánku opět nebude chybět bar, dobré koktejly, barmani a hostesky, kteří se budou starat o pohodu všech návštěvníků.

Těšíme se, že Vás budeme moci přivítat na našem stánku a jsme připraveni Vám poskytnout podrobné informace o našich produktech.

Váš Daikin tým ČR




Místo expozice seminář
FLAIR, a.s.
malý konferenční sál č.2, vstupní hala

Vážení obchodní partneři,

místo expozice na výstavě Aquatherm 08 jsme pro Vás letos připravili seminář, na kterém se budete moci seznámit s novinkami v našem sortimentu, mezi které patří koncové prvky a konvektory EMCO, nové typy adiabatických zvlhčovacích zařízení a využití adsorpce pro technologické odvlhčení.

Místo a čas konání:

Seminář se koná v areálu výstaviště PVA v malém konferenčním sále č.2 vstupní haly v úterý 25.11. a ve čtvrtek 27.11. vždy od 11:00 do 12:30. Vzhledem k omezenému počtu míst prosíme o vyplnění přihlášky.

Srdečně Vás zveme
Ing. Petr ANDRES
Ředitel společnosti



GEMÉLIOS - Moderní, vysoce účinný solární ohřev TV pro novostavby rodinných domů
PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX
hala 4, stánek č. 328





Kaskáda kotlů na pevná paliva - regulace
KOMEXTHERM Praha, spol. s r.o.
hala 4, stánek č. 316

Použití většího počtu kotlů na pevná paliva (například kotle na dřevoplyn, pelety a podobné typy) v kaskádě naráželo na problém udržování jednotlivých kotlů v optimálních provozních podmínkách. Proto jsme v naší firmě vyvinuli regulátor, který hlídá parametry kotle, zařazeného v kaskádě.

Na výstupu jednotlivých kotlů jsou osazeny směšovače DUOMIX, řízené regulátory STABIL 02.2 Tyto regulátory pomocí směšovačů udržují kotlovou teplotu v rozsahu, doporučeném výrobcem a zaručují optimální provozní podmínky kotlů. Na společném výstupu z kaskády kotlů do topného systému pak může být osazena ekvitermní regulace pro celý objekt nebo pro jednotlivé zóny. To umožňuje hospodárně vytápět i větší objekty pomocí kotlů na pevná paliva.

Více informací na WEB stránkách KOMEXTHERM.



Horké novinky na stánku LICONu
LICON HEAT s.r.o.
hala 4, stánek č. 313

Letošní rok je pro společnost LICON ve znamení úprav nebo faceliftů celé produktové řady, doplněné uvedením nových výrobků včetně nového produktového katalogu. To vše uvidíte na našem stánku.

LICON vyrábí poměrně širokou škálu podlahových konvektorů již řadu let. Řada PK s přirozenou cirkulací vzduchu, řada PKVT s nuceným prouděním vzduchu a nyní nově uvedená řada PKVTi a PKVTi/TWIN slouží jak k vytápění tak i k dochlazování místností. Pro tento účel je použita zcela nová konstrukce Al/Cu výměníku, která byla optimálně navržena pro topení, ale i dochlazování. Při nízké stavební hloubce mají konvektory výborné tepelné (až 6905W) i chladící výkony (až 2356W) garantované zkouškami v HLK Stuttgart a to vše s vynikajícími akustickými parametry (max. 40dBA) Konvektor PKVTi slouží pro topení nebo dochlazování (dvoutrubkový výměník). Konvektor PKVTi/TWIN slouží pro vytápění i dochlazování (čtyřtrubkový výměník) místnosti. U obou těchto typů je vana konvektoru vybavena unikátním systémem "vany ve vaně", kdy je do stávající ocelové vany vestavěna nerezová část, která slouží pro zachycování a odvod případného kondenzátu. Použité ventilátory jsou tangenciální s maximálním napětím 12 V. Ke všem konvektorům lze dodat regulaci dle požadavků zákazníka .

 

LICON CERAMIC

- je inteligentní otopné těleso, absolutní novinka ve světě otopných těles. Na trhu se tak objevil první radiátor s opláštěním vyrobeným z keramických kachlů. Jde o velmi originální otopné těleso určené do prostor, kde je kladen velký nárok na originální, netradiční design.

 

Veškeré novinky včetně stávajícího výrobního programu jsou obsaženy v novém produktovém katalogu pro rok 2009 , který vám rádi dáme na našem stánku.

Těšíme se na Vaši návštěvu.


TC MACH - představení novinek, např. tepelné čerpadlo MACH MINI
TC MACH, s.r.o.
hala 2, stánek č. 006

Návštěvníkům veletrhu Aqua-therm Praha 2008 budou na stánku naší společnosti TC MACH (hala 2, stánek 006) představeny další novinky jako například tepelné čerpadlo MACH MINI určené pro nízkoenergetické domy. Tepelná čerpadla MACH jsou kvalitní tuzemská tepelná čerpadla s více než desetiletou tradicí, s vynikajícími technickými parametry, krásným nerezovým provedením a nadstandardními službami za dobré ceny. Spokojený zákazník je prioritou naší firmy.

Poskytujeme servis, který Vy očekáváte:

  • vlastní servis řízen z dispečinku firmy TC MACH (tento servis zahrnuje i dálkovou zprávu tepelných čerpadel přes internet)
  • rychlé odstranění závady přímo na místě
  • technická znalost pracovníků servisu
  • náhradní díly v 90% ihned k dispozici (jsme i výrobci)
  • poskytujeme prvotní uvedení do provozu, pravidelné roční prohlídky a servis

více informací na www.tepelna-cerpadla-mach.cz


Chameleon
 
MACH MINI


Kaskádová elektro-kotelna v kombinaci se solárním ohřevem
THERMONA, spol. s r.o.
hala 2, stánek č. 052

Thermona, spol. s r.o. nabízí na trhu ojedinělý komplet pro inteligentní regulaci solárního panelu a doplňkového zdroje tepla. V současné době se dokončuje vývoj nového regulátoru Open-Therm PT59X s plně grafickým displejem který umožňuje regulaci i složitějších topných systémů. V první fázi uvádíme na trh elektrokotel s vestavěným regulátorem PT55X, který s uživatelem komunikuje pomocí textových hlášení (ne pouze symboly či kódy). Tento kotel se maximálně hodí i jako řídící kotel v kaskádě s využitím všech předností, které elektrokotle Thermona poskytují a pro které se stávají stále oblíbenější mezi montážníky i zákazníky nejen v ČR. K elektrokotli se přes komunikační rozhraní připojí regulátor solárního systému a celý systém se chová jako inteligentní regulační systém s komunikací Open-Therm. Podobným způsobem -- komunikací po sběrnici -- by bylo možné doplnit regulátor modulem pro ovládání směšovacího ventilu a čerpadla topného okruhu.

Kaskáda je přihlášena do soutěže o Zlatou medaili Aquatherm 2008. Vystavuje Thermona, spol. s r.o. hala 2, stánek 052.


 
 
Reklama