Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaroslav Forejtek: Veletrh je přesně načasován

Značka Reflex - to jsou expanzní zařízení, výměníky, boilery a příslušenství. Je známá v mnoha zemích světa svými systémy pro udržení tlaku v topných soustavách a zařízeních pro rozvod pitné vody. Ale o těchto produktech jsme si s jednatelem firmy Reflex Jaroslavem Forejtkem nepovídali. Řeč se točila okolo veletrhu Aqua-therm Praha a jeho smyslu.

Jste spokojeni s letošním ročníkem?
Ano. Jsme na Aqua-thermu už poněkolikáté, prakticky od jeho založení. Považuji jej za jedinečnou výstavu v Čechách. A s tímto veletrhem jsme už dávno v Evropě. Žádné takzvané balastní, neprofesionální firmy či prodejci nezasahují do odborné části veletrhu a to je velké plus. Historické prostředí Průmyslového paláce k zajímavosti veletrhu pochopitelně také přispívá. Oproti Letňanům je Výstaviště opravdovým výstavištěm.

Jaký máte názor na doprovodný program veletrhu?
Asi je dobrý, ale pro vystavovatele není zas tak důležitý, protože ti většinou nemají čas se různých seminářů a přednášek zúčastňovat. Je určen především zákazníkům, projektantům a to úplně stačí.

Jak nahlížíte na konkurenci?
Nevadí nám. Naopak, musíme se s konkurenty přece někde sejít a Aqua-therm je skvělá příležitost. Chtěl bych ale především říct, že veletrh je naprosto přesně načasován právě na podzim, kdy všechny práce spojené se stavbami pomalu končí, topná sezóna začala, nic významného se v tomto smyslu neděje, takže lidé, kteří se zabývají obory TZB, mají více času přemýšlet, bilancovat celý rok a připravovat se na další. Prostě si řekneme: bylo to letos dobré, nebo nebylo, příští rok vymyslíme něco lepšího. Řekl bych, že koncepce veletrhu Aqua-therm je tedy především koncepcí pro společenská setkávání odborníků a v tom je jeho největší síla.

Alexander Lukeš

 
 
Reklama