Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dodavatel energií Bohemia Energy spustil cenový boj s konkurencí

Tuzemský alternativní dodavatel elektřiny a plynu Bohemia Energy se bude snažit přetáhnout konkurenci zákazníky prostřednictvím garance nejnižších cen. Pokud záruky nedodrží, může zákazník smlouvu vypovědět bez jakýchkoli poplatků, v jiném případě zaplatí 2500 korun. Na tiskové konferenci to dnes oznámil jednatel firmy Jiří Písařík.

"Touto nabídkou elektřiny a plynu míříme na dosud loajální většinu zákazníků ČEZ, E.ON, PRE, RWE a Pražské plynárenské, kteří by sice chtěli platit za plyn a elektřinu nižší ceny, ale nechtějí se každý rok zabývat otázkou, zda neudělali chybu, zda neplatí více, než kdyby zůstali u svého původního dodavatele," řekl Písařík.

Zákazník, který se pro garantovanou smlouvu rozhodne, bude dostávat každoročně za poplatek 252 korun analýzu cen elektřiny na českém trhu. Srovnání se bude týkat cen elektřiny, které dodavatelé nahlásí k 30. listopadu na další kalendářní rok.

U plynu se bude analýza týkat aktuálního roku. Zákazník jí dostane vždy na začátku třetího čtvrtletí, protože ceny plynu se mění kvartálně a podle Bohemia Energy tak není možné analyzovat jeho ceny na rok dopředu.

Klient se může rozhodnout, na kolik let smlouvu s garancí ceny podepíše. Minimálně to můžou být dva roky, nejvíce deset let. Službu můžou využít domácnosti i malé a střední firmy.

Cílem dodavatele je získat do konce roku 100.000 nových zákazníků. Nyní má 212.000 klientů. Zhruba dvě třetiny z nich tvoří domácnosti, jednu třetinu podnikatelé, malé firmy, obce a města. Plyn firma dodává zákazníkům od loňského roku, počet jejích odběratelů plynu se pohybuje kolem 60.000. Obrat Bohemia Energy v letošním prvním pololetí vzrostl na 2,4 miliardy korun. Za celý loňský rok činil 2,54 miliardy. Na konci roku 2010 může obrat firmy podle jejích odhadů činit 5,5 miliardy korun.

 
 
Reklama