Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolační tapety z Neoporu od BASF

Izolační tapety z Neoporu s lepšími tepelně-izolačnými vlastnostmi šetří náklady na vytápění, zlepšují klima v interiéru a lze je použít jako podklad pod běžné tapety. POZOR - doplněna informace o prodeji

Climapor může být využit k izolaci mísností i zpětně a navíc ho lze nanést svépomocí s malou námahou.

Izolační tapety s šířkou čtyři milimetry jsou dostupné v různých variantách, z nichž všechny splňují požadavky na tepelnou vodivost třídy 032 a evropské třídy hořlavosti E v souladu s normou DIN EN 13501-1. Jsou schopné odolat teplotám až do 75 °C a dokáží zakrýt trhliny a nerovnosti stěn. Na stěnu se tapety lepí běžně dostupným lepidlem na Styropor.

Hliníkem laminovaná varianta Climaporu je pokrytá hliníkovou fólií odrážející teplo. Vhodná je proto hlavně na izolaci vyhřívaných výklenků. Tapeta tak pomáhá vyhřívat místnost rychleji. Varianta laminovaná lepenkou se hodí na izolaci vnitřních stěn. Působí tak, že stěny jsou na dotyk teplé a může se použít jako základní vrstva pro všechny druhy tapet.

4 mm silná tepelně-izolační tapeta má stejný izolační účinek jako stěna postavená z 85 mm pevných cihel nebo z 98 mm pískovo-vápencové cihly či jako 262 mm široká stěna z běžného betonu.

Podrobné informace o produktu viz BASF Climapor 13-01-10.doc nebo na webu

Tapeta je v šedé barvě , zatím se neuvažuje o žádných dalších barevných variantách. Spotřebitelská cena se bude pohybovat lehce pod 300 ,- Kč za roli tj. 10 m.

Tapety jsou v nabídce společnosti Saarpor viz www.saarpor.cz

 
 
Reklama