Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schváleno dalších 17 tisíc žádostí o dotaci z programu Zelená úsporám

Schváleno dalších 17 tis. žádostí o dotaci z programu Zelená úsporám ve výši přes 5 mld. korun. Další kolo posuzování proběhne 11. 11. Podle slov mluvčí se o zastavení příjmu žádostí neuvažuje.

Ministerstvo životního prostředí vydalo v pátek 1. 10. tiskovou zprávu, že Rada Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP ČR) a ministr životního prostředí Pavel Drobil schválili další vlnu žádostí o dotace z programu Zelená úsporám. Na čtvrtečním jednání bylo odsouhlaseno 17 tisíc žádostí ve výši přes 5 mld. korun, celkem tak bylo od začátku programu schváleno již 35 tisíc žádostí za více než 8 mld. korun. Další kolo posuzování žádostí proběhne 11. listopadu 2010.

„Jsem ráda, že program Zelená úsporám, i přes počáteční nejasnosti a jeho kritiku z mnoha stran, běží velmi dobře. Mezi občany je o něj enormní zájem, který pozorujeme například i na veletrzích, odborných seminářích či podle množství dotazů přijatých na infolince. Veškeré prostředky získané z prodeje jednotek AAU budou zcela vyčerpány a efektivní podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie v obytných domech a veřejných budovách,“ uvedla Rut Bízková v tiskové zprávě.

Tisková zpráva dále uvádí, že majitelé rodinných a nepanelových bytových domů mají stále možnost žádat o dotaci.

Tisková mluvčí SFŽP Lenka Brandtová pro portál TZB-info v pondělí 4. 10. uvedla, že není znám termín zastavení příjmu žádostí o dotace Zelená úsporám a ani se o žádném neuvažuje.

 
 
Reklama