Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - FOR ARCH Praha 2012 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu FOR ARCH Praha. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



FV Plast

FV Plast představí na veletrhu FOR THERM 2012 novinku - systém pro vytápění FV THERM

FV Plast, a.s.
Venkovní plocha, stánek 1V03

Společnost FV Plast, a.s., český výrobce plastových systémů pro rozvody pitné vody a teplé užitkové vody, ústředního a podlahového vytápění, představí na veletrhu FOR THERM v Praze-Letňanech letošní novinku v sortimentu - systém pro podlahové vytápění s názvem FV THERM.

Venkovní prezentaci společnosti FV Plast najdou návštěvníci veletrhu v prostorách výstavní plochy před halou č. 6 u vstupu B od metra. Dominantním prvkem expozice bude mobilní výstavní stánek v tradičních barvách FV Plast, který bude názorně prezentovat způsob provedení podlahové vytápění v různých prostorách, ať už potřebujete topení do bytu, do firmy či do rodinného domu. Kromě letošní novinky, kterou společnost FV Plast rozšířila portfolio svých produktů, předvedou zástupci firmy zájemcům kompletní sortiment FV Plast. Návštěvníci stánku si tak budou moci prohlédnout jak nový systém pro vytápění FV THERM se všemi jeho komponenty a doplňky, tak stávající i nové produkty systému pro tlakové rozvody vody, topení a vzduchu FV PPR. V případě zájmu budou moci rovnou prokonzultovat své dotazy s přítomnými odborníky.

FV THERM je jednoduchý a spolehlivý systém pro rozvody topení. Nabízí profesionální řešení s trvalou hodnotou. Ať už jde o novostavbu či rekonstrukci, podlahové vytápění nebo vytápění radiátory různých typů, FV THERM vyhovuje přesvědčivým způsobem rozličným požadavkům. Vysoce kvalitní zpracování všech komponent systému, trubek PE-RT, PE-Xa, systémových vrstvených desek EPS i PUR a příslušenství umožňuje instalaci kompletního systému plošného vytápění a chlazení FV THERM třemi jednoduchými pracovními kroky. Samozřejmostí je příprava na základě výpočtového programu při splnění všech platných předpisů, která je součástí servisu FV Plast.

Veletrh FOR THERM, který se uskuteční v rámci souboru podzimních stavebních veletrhů souběžně s 23. ročníkem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, bude probíhat v Praze-Letňanech od 18. do 22. září 2012. Venkovní expozici společnosti FV Plast s označením 1V03 naleznou návštěvníci před halou č. 6 u vstupu B od metra. Navštívit ji mohou od úterý do pátku od 10 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 16 hodin.
Bližší informace o sortimentu FV Plast jsou dostupné na webech www.fv-plast.cz a www.fv-therm.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi. Tým FV Plast



H+H

Budoucnost domů je zelená. Go green! Háčka na For Archu

H + H Česká republika s.r.o.
Hala B, stánek č. 13

Srdečně zveme všechny stavební profesionály i stávající a budoucí stavebníky k návštěvě expozice společnosti H+H Česká republika na mezinárodním stavebním veletrhu For Arch 2012.

Veletrh se koná v termínu 18. – 22. září 2012. V hale B, st. č. 13 se na vás těší kompletní obchodní tým Háčkařů v čele s p. Radkem Spoustou, obchodním ředitelem.

Pokud vás zajímá, jak stavět s lehkostí, proč vidíme budoucnost domů zelenou nebo jak se stát hrdým Háčkařem, pak určitě přijďte. Těšíme se na vás.

Radek Spousta, H+H Česká republika




HELUZ přiveze na For Arch nové komíny

HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Hala 1, stánek č. B11

Nejzajímavější produkty ze sortimentu komínů představí na pražském veletrhu FOR ARCH 2012 společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Klasické komíny Plast, Izostat a Metal, jejich zmenšenou variantu v podobě komínu HELUZ Mini a především Sanační sadu, která je srpnovou novinkou, si na výstavišti v pražských Letňanech budou moci zájemci prohlédnout ve dnech 18. – 22. září.

Sanační souprava určená k rekonstrukci komínů je efektivním, bezpečným a levným řešením pro renovaci starého komínu, který už neslouží tak, jak by měl. Jednoduché a přitom účinné řešení bylo vyvinuto ve spolupráci s předními českými a slovenskými odborníky v oblasti komínů a splňuje všechny podmínky, které vyžadují normy. Hlavní výhoda sady spočívá v použití unikátního nerezového dvouplášťového sanačního dílu HELUZ Profi, který je opatřený tepelnou izolací a umožňuje přechod ze starého čtvercového komína na nový s kruhovým profilem. Neobsahuje přitom žádné betonové prvky (jako je vynášecí deska), které snadno přenáší vysoké teploty z vnitřního prostoru na vnější povrch komínu a komínové těleso se tak neprohřívá.

Nový úsporný dvouvrstvý komínový systém HELUZ MINI je určený jak pro no¬vostavby, tak i pro dodatečné vestavby do stávajících objektů. Komín svými rozměry 240 x 300 mm odpovídá rozměrům vnitřních stěn a může být zabudován přímo do zdi. Oproti jiným systémům tak těleso komínu nevystupuje ze stěny, což značně rozšiřuje možnosti využití vnitřních prostor domu. Samotné cihelné tvarovky zabudované do příček se přitom dají použít také pro rozvody vzduchotechniky a technických zařízení nebo jako odvětrávací komín. Komín MINI je určen pro nízkoteplotní spotřebiče na plynná a kapalná paliva. Je nabízen ve variantě PLAST s plastovou vložkou o průměru 80 nebo 110 mm pro spotřebiče s maximální výstupní teplotou spalin do 120°C nebo ve variantách METAL s nerezovou či IZOSTAT s izostatickou vložkou o průměru 80 a 100 mm pro spotřebiče s maximální výstupní teplotou spalin do 200 °C.

Kromě komínů nebudou na stánku HELUZ chybět ani jedinečné cihly HELUZ Family 2in1 s integrovanou izolací, které díky nejlepším tepelněizolačním parametrům na trhu nasbíraly za poslední rok ocenění ze všech hlavních stavebních veletrhů. K vidění budou i roletové a žaluziové překlady či akustické a nepálené cihly, zájemci se budou moci také seznámit s průběhem výstavby prvního pasivního domu v ČR postaveného z jednovrstvého cihelného zdiva.


HELUZ naleznou návštěvníci v hale 1 pod číslem B 11 a na volné ploše B 11

Stánek společnosti HELUZ naleznou návštěvníci v hale 1 pod číslem B 11. Na ploše B 01, která je s expozicí propojena, pak budou v průběhu dne probíhat ukázky zdění z broušených cihel plněných polystyrenem a ukázky montáže komínů.



Slavona

SLAVONA představí nové okno na veletrhu FOR ARCH 2012

SLAVONA s.r.o.
1E12h v hale 1 sektor E ve společné expozici Centra pasivního domu.

Nové okno PROGRESSION vyhovuje požadavkům na minimalistický design a současně požadavkům na vynikající tepelně izolační vlastnosti, vysoké solární zisky a dokonalou neprůvzdušnost. Jako jediné české okno získalo certifikaci Passivhaus Institutu v Darmstadtu, a to dokonce ve třídě účinnosti phA.

Tato unikátní novinka bude představena na veletrhu FOR ARCH 2012.

Nové okno PROGRESSION - elegantní klíč k úsporám

  • Skrytý rám okna garantuje větší solární zisky
  • Nová dimenze v konstrukci oken
  • Vyvinuto pro pasivní domy
  • Zvenku moderní minimalistický a nadčasový vzhled
  • Zevnitř klasické dřevěné okno
  • Certifikované okno (PHI Darmstadt)
  • Bezúdržbové okno – dlouhá životnost
  • Skryté závěsy a bezpečnostní celoobvodové kování

Slavona Vás zve k návštěvě stánku: 1E12h v hale 1 sektor E ve společné expozici Centra pasivního domu.
www.slavona.cz



Regulus

Společnost Regulus Vás zve na výstavu FORTHERM 2012

REGULUS spol. s r. o.
Hala 4, stánek č. 16

Veletrh Fortherm se řadí mezi nejvýznamnější veletrhy v oboru topenářské techniky. Regulus, jako přední specialista na využití obnovitelných zdrojů energie zde představí nejnovější výrobky. Přijďte nás navštívit 18. -22.9. 2012 k našemu stánku č.16 v hale č. 4 Přímo na místě budete moci konzultovat s našimi odborníky širokou problematiku využití obnovitelných zdrojů a je jejich zapojení do otopných soustav.

Mezi našimi standardními exponáty budou k vidění moderní švédská tepelná čerpadla CTC, solární kolektory pro přípravu teplé vody a přitápění, včetně modelu pro integraci do střešní krytiny, rekuperační jednotky a systémy odtahu spalin.

Novinky v sortimentu:

Regulus LYRA
Nový koncept akumulačních nádrží s příslušenstvím. Regulus LYRA je první akumulační nádrž, která na sobě nese v podobě modulů vše potřebné pro úsporné vytápění a přípravu teplé vody. Nádrž je konstruována tak, aby veškeré připojené zdroje pracovaly s maximální účinností. Ve spolupráci s inteligentní regulací je zajištěno hospodárné zacházení s energií od solárního systému, kotle na biomasu, či krbu při zachování maximálního komfortu vytápění i dodávky teplé vody.

Nový typ zemního tepelného čerpadla EcoHeat 300
Tato novinka i přes to, že vychází z osvědčené konstrukce „kompaktního řešení“ přináší spoustu inovací a nových technologií, které řadí tento model mezi světovou špičku ve své třídě.
Výkonová řada jednotek je 6, 8, 10, a 12 kW. Z technických parametrů vyniká vysoký topný faktor dosahující v nízkoteplotních systémech hodnoty až 5,5! Spojením vrstvení akumulační nádrže (která je součástí jednotky) a modulace oběhového čerpadla je dosaženo výstupní teploty otopné vody až 65°C! Tato teplota zaručuje maximální komfort ohřevu teplé vody, která je ohřívána průtokově v měděném výměníku uvnitř akumulační nádoby. Tento způsob ohřevu zaručuje vždy čerstvou teplou vodu bez možnosti tvorby zdraví škodlivých bakterií Legionelly.
Regulace tepelného čerpadla řídí celý chod jednotky bez nutnosti zásahů uživatele a umožňuje řídit ekvitermně dva nezávislé směšované okruhy. Nastavení parametrů a zobrazení provozních údajů se provádí v přívětivém prostředí pomocí dotykového displeje v českém jazyce. Kompaktní rozměry zařízení (šxhxv: 600x642x1850 mm) a velice tichý a kultivovaný chod čerpadla ve spojení s příjemným designem umožňují umístit jednotku téměř kamkoliv v objektu

Solární kolektor KPI pro integraci do střešní krytiny
Kolektor KPI1 je speciální typ kolektoru pro montáž přímo do střešní krytiny. Střecha se slunečními kolektory tak tvoří jednolitý celek, který nenarušuje design střechy a objektu.

Plastová akumulační nádrž AkuPlast
Jedinečná plastová tlaková akumulační nádrž, která se navíc vyznačuje extrémně nízkým tepelnými ztrátami. Tlaková akumulační nádrž je naplněna otopnou vodou. Její nabíjení probíhá přímo z kotle či tepelného čerpadla, vybíjení přímo odběrem vody do otopného systému. U plastových beztlakových nádrží, které jsou běžně na trhu, musí nabíjení a vybíjení probíhat přes výměníky tepla.
Nemáte-li v domě místo pro umístění akumulační nádoby, můžete použít akumulační nádoby řady APZ a umístit ji pod zem vedle vašeho domu. O přítomnosti nádoby pod zemí bude svědčit jen plastový poklop. Díky výborným izolačním vlastnostem budou i tak tepelné ztráty akumulační nádoby výrazně nižší než u standardní akumulační nádrže.
Čtyři vstupy/výstupy otopné vody - dva horní, prostřední a spodní se speciálním ukončením proti víření - umožňují řídit rozložení teplot v nádrži (stratifikaci) a tím zvyšovat účinnost obnovitelných zdrojů tepla - solárních panelů, tepelných čerpadel nebo moderních kondenzačních kotlů.

Odborné semináře v rámci doprovodného programu:


Využití solárního tepla pro bydlení
Místo konání: PVA EXPO PRAHA, konferenční sál 4
Spolupořádá: CEMC a časopis Alternativní energie
18. 9. 2012 (10.30 – 12.30)
  • Využití sluneční energie v podmínkách ČR, David Borovský, ČSSE, AF-Cityplan
  • Možnosti řešení solárních soustav, Jiří Kalina, ČSSE, Regulus
  • Realizace solární soustavy od A do Z, Jiří Hrádek, ČSSE, JH Solar
  • Ekonomika využití solárního tepla, Bořivoj Šourek, ČSSE, Siemens

Tepelné čerpadlo – energetický zdroj ekologický i ekonomický
20. 9. 2012 (12:30 – 13:00)
Místo konání: PVA EXPO PRAHA, vstupní hala I, konferenční sál 3
Spolupořádá: Asociace pro využití tepelných čerpadel
  • Tepelné čerpadlo a otopná soustava, Ing. Tomáš Straka Ph.D, Regulus

Regulus - úsporné řešení pro vaše topení, www.regulus.cz



logo FENIX GROUP

FENIX Jeseník – specialista na sálavé vytápění

FENIX Trading spol. s r.o.
Hala č. 7, stánek A16

Český výrobce elektrických topných systémů, společnost FENIX Trading s.r.o., Vás zve k návštěvě své expozice na mezinárodním veletrhu ForArch 2012 – hala č. 7 – A16.

Společnost FENIX se specializuje na výrobu systémů elektrického vytápění, především podlahového vytápění, stropního vytápění a sálavých panelů. Jako výrobce poskytujeme na velkoplošné systémy záruku 10 let, kterou můžeme podložit svou již více než 20letou tradicí. Za dobu svého působení se nám podařilo prosadit nejen na českém trhu, ale postupně proniknou i do dalších zemí. V současné době působíme ve více než 50 zemích na 4 světových kontinentech. Jako česká společnost vlastníme 5 dalších výrobních společností v zahraničí – na Slovensku, ve Francii, ve Španělsku a dvě ve Skotsku.

Novinkou v naší nabídce je termostat TFT (Touch Fenix Termostat) – termostat s dotykovým, plnobarevným displejem s volitelnou barvou pozadí. Termostat byl vyvinut speciálně pro systémy elektrického vytápění – může snímat teplotu prostoru, podlahy, nebo obě teploty, lze k němu připojit dvě podlahové sondy – i jiných výrobců (výhoda při výměně za stávající termostat), nabízí různé režimy – programový (až 9 teplotních změn denně), timer, trvalý útlum nebo komfort, simulace analogového termostatu, dovolená (nastavuje se nejen datum návratu, ale i čas, kdy má termostat přejít do původního režimu). Termostat zobrazuje skutečnou teplotu prostoru i podlahy, počítá provozní hodiny, obsahuje funkci automatického přechodu na letní čas. I přes rozsáhlou nabídku funkcí je ovládání termostatu díky grafickému menu na dotykovém displeji jednoduché a intuitivní. Přitom prodejní cena termostatu je velmi příznivá – termostat byl zařazen do prodeje v únoru 2012 a již je nejprodávanějším regulátorem z naší nabídky – od začátku roku bylo prodáno téměř 2000ks.

Přijďte se podívat do naší expozice na veletrh ForArch 2012 do Prahy. Ukážeme Vám své výrobky, ale především Vás seznámíme se svými referenčními stavbami. Ukážeme Vám, proč může být elektrické vytápění nejvýhodnějším systémem vytápění pro současné nízkoenergetické a energeticky pasivní domy. Rádi zodpovíme Vaše dotazy, v případě Vašeho zájmu Vám poradíme nebo zpracujeme řešení Vaší aplikace.



logo ISOVER

Novinky a inovace v sortimentu izolačních materiálů ISOVER

Divize Isover, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s.
Hala č. 1, stánek E12b


Společnost Isover bude návštěvníkům na letošním veletrhu FOR ARCH prezentovat zejména novinky a inovace v sortimentu izolačních materiálů, které svými vlastnostmi přispívají ke snižování nákladů na vytápění.

Dále mají návštěvníci možnost získat řadu informačních materiálů, které jim pomohou s lepší orientací v oblasti zeteplení všech aplikací.

Nově bude na veletrhu For Arch představena specializovaná brožura věnovaná tématu zateplení fasád. Samozřejmostí je odborný personál, který bude po celou dobu veletrhu poskytovat poradenství přímo na stánku, který naleznete v Hale 1, č. 1E12b.

Navíc mají všichni návštěvníci veletrhů možnost získat od hostesek společnosti Isover kupón na nákup izolací Isover se slevou až - 53%.




logo PRE

PRE - přijďte si zasoutěžit nebo si prohlédnout zajímavé exponáty

Pražská energetika, a. s.
Hala č. 4, stánek A19

Rádi Vás přivítáme v naší expozici na 23. mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2012, který se koná ve dnech 18. - 22. 9. 2012 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Přijďte si zasoutěžit nebo si třeba jen prohlédnout zajímavé exponáty. Odborní poradci jsou připraveni odpovědět na Vaše dotazy.

Těšíme se na Vaši návštěvu.




 
 
Reklama