Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - FOR ARCH Praha 2012 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu FOR ARCH Praha. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



WIENERBERGER na FOR ARCHU představí zbrusu novou cihlu!

Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Hala A 1, číslo stánku 13

Na návštěvníky expozice společnosti Wienerberger na stavebním veletrhu FOR ARCH v Praze Letňanech čekají dvě novinky. Představena bude nová cihla plněná minerální vatou POROTHERM 30 T Profi, určená pro stavbu energeticky úsporných rodinných domů na úrovni nákladového optima a nový katalog konstrukčních detailů určený především pro projektanty a stavitele.

Společnost Wienerberger nabídne stavebníkům rodinných domů časově omezenou slevu 42 % na cihly POROTHERM Profi spolu s dalšími bonusy, slevou 50 % na stropní konstrukci POROTHERM a proškolení zdarma na zdění z cihel POROTHERM Profi přímo na stavbě. Zmíněné mimořádné slevy a bonusy lze získat výhradně na stánku společnosti Wienerberger na mezinárodním veletrhu For Arch 2012
od 18. do 22. 9. 2012
, hala 1A, stánek č. 13.

Řada POROTHERM T PROFI se rozšiřuje

Revoluční cihelné zdivo POROTHERM T Profi přináší spojení přírodních materiálů - pálené hlíny s minerální vatou a umožňuje maximální úsporu nákladů na vytápění. Rozšíření rodiny o cihlu POROTHERM 30 T PROFI je horkou novinkou pro stavebníky rodinných domů. Výborné tepelně izolační parametry, příznivá cena 73Kč/ks a snadná aplikace předpovídají této cihle velký potenciál.

Cihla POROTHERM 30 T PROFI je spojením keramického střepu o vysoké pevnosti s 20ti centimetry minerální vaty. Díky velmi nízké tepelné vodivosti zdiva U = 0,22 W (m2 K) v suchém stavu a U= 0,24 W (m2 K) při praktické vlhkosti jej není nutno dodatečně zateplovat, vyhovuje požadavkům na výstavbu nákladově optimálních domů podle požadavků nové legislativy od roku 2013. Nižší tloušťka obvodového zdiva zvětší obytnou plochu místností domu. Nízkou hmotnost a jednoduché a rychlé zdění bez doplňků na tenkovrstvou maltu ocení zejména pracovníci na stavbě.

Nová cihla POROTHERM 30 T Profi se vyznačuje výbornými tepelněizolačními vlastnostmi při malé tloušťce stěny, nízkou cenou a snadnou aplikací při stavbě rodinného domu.

S novým katalogem na stavbu domu snadněji

Katalog „Konstrukční detaily pro cihly plněné minerální vatou POROTHERM T Profi“ přináší praktická řešení pro stavební praxi. Užitečná jsou pro stavební odborníky z řad realizačních firem, kterým katalog poskytuje návod na řešení podrobných detailů v případě, že je nenaleznou v projektové dokumentaci. Architektům a projektantům katalog usnadní projektování díky připraveným řešením, případně může být inspirací pro vlastní návrhy. Každý konstrukční detail byl posouzen i z hlediska stavební fyziky. Výsledné hodnoty jsou uvedeny v přehledné podobě. Toho využijí zejména energetičtí znalci při zpracovávání energetických průkazů budov. Pro poučené stavební laiky, kteří staví dům svépomocí, je katalog podrobným vodítkem, jak jednotlivé prvky systému POROTHERM T Profi skládat a jak na zdivo navazují další konstrukce (okna, střecha, apod.). Katalog bude slavnostně představen na stavebním veletrhu For Arch 2012, poté bude k dostání u technických poradců společnosti Wienerberger, u nichž si mohou projektanti vyžádat i zaslání elektronické verze detailů ve formátu souborů dwg.

POROTHERM DŮM Wienerberger

V rámci expozice POROTHERM DŮM Wienerberger budou představeni partneři programu – stavební firmy a výrobci stavebních prvků a materiálů. V tomto roce představí rozšířenou expozici výrobce pálené střešní krytiny Tondach a výrobce oken OKNOTHERM. Zájemcům o stavbu ozřejmí, co je čeká při stavbě rodinného domu, poradí s průběhem stavebních prací i výběrem konstrukčních materiálů.

Program POROTHERM DŮM Wienerberger je otevřen všem, kteří plánují stavět individuální projekt z cihel POROTHERM. „Takoví stavitelé si pak mohou vybrat proškolenou stavební firmu. Odměnou jim bude jistota spolupráce, kvalitní odvedení práce a další výhody programu,“ doplňuje Roman Šulista, vedoucí programu POROTHERM DŮM Wienerberger.

Ve stánku č. 13 haly A1 budou probíhat i velmi oblíbené praktické ukázky zdění. Prezentovat se zde bude práce se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX, která má na svém kontě již několik významných ocenění. Bude se zdít také s maltovacím vozíkem pro celoplošnou maltu. Jedná se o technologii, která se používá speciálně u broušených a u cihel plněných minerální vatou. Návštěvníci zde mohou shlédnout také novinku - speciální konstrukci pohledově velmi efektního rohového okna, u něhož již není nutné budovat mohutný rohový sloupek.

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2012 bude probíhat v Praze Letňanech od 18. do 22. září. Expozice společnosti Wienerberger bude umístěna v hale A 1, stánek č. 13. Návštěvníkům zde budou k dispozici i odborníci, kteří poradí v otázkách výstavby nebo rekonstrukce. Více informací najdete na www.porotherm.cz.


Novinky DZ Dražice na veletrhu FOR ARCH

DZ Dražice
Hala 7, číslo stánku B 6

Nevětší tuzemský výrobce ohřívačů vody DZ Dražice se jako každý rok chystá prezentovat své výrobky na podzimních stavebních veletrzích. Na svém stánku představí své nové i stávající výrobky, které se těší velké oblibě zákazníků. Mezi nové výrobky patří ohřívač vody s inteligentním barevným displejem OKHE SMART, který díky svým funkcím dokáže ušetřit minimálně dalších 10 % nákladů na energie oproti běžným bojlerům. Dále hybridní ohřívač vody OKFE AC/DC, který je nově možný připojit i na levnější sazbu elektřiny, tzv. HDO. Nebude chybět ani nový ohřívač vody s tepelným čerpadlem TC E a akumulační nádrž k umístění v exteriéru NAD 500 v8. V září Vás srdečně zveme na náš stánek na výstavě For Arch konané 18. – 22. září. Číslo stánku je B6 v hale 7.

Těšíme se na Vaši návštěvu.


PZP HEATING představuje novou řadu kompaktních tepelných čerpadel vzduch-voda AWX Performance

PZP HEATING a. s.
Hala 7, číslo stánku 7B7

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení se při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší nejen podle výpočtů, ale zejména podle dosavadních realizací, provoz vytápěcích systémů s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 18.–22. září na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH Praha 2012 expozici firmy PZP HEATING a.s. Náš stánek naleznete v hale 7, číslo stánku 7B7.

V expozici budou představena tepelná čerpadla:

  • Nová řada kompaktních tepelných čerpadel vzduch-voda AWX Performance
  • Tepelná čerpadla vzduch-voda s funkcí topení / chlazení, kompaktní i split systémy
  • Tepelná čerpadla země-voda a voda-voda s účinnými scroll kompresory Mitsubishi
  • Tepelná čerpadla vzduch-vzduch pro vytápění velkoobjemových hal a prostorů

Společnost PZP HEATING a.s. je svým podílem na českém trhu a exportem do zemí EU a Švýcarska největším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou ve vzduchu, zemi a vodě. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla, která dosahují vynikajících parametrů a jsou vyrobena na úrovni té nejvyšší možné kvality.

Navštivte nás na veletrhu FOR ARCH Praha 2012 a přesvědčíte se sami!!!
PZP slaví 20. výročí svého založení!!


HAAS+SOHN Rukov zve na FOR ARCH 2012

HAAS + SOHN Rukov, s.r.o.
Hala 7, číslo stánku B9

Firma HAAS+SOHN Rukov, s.r.o, přední český výrobce krbových kamen, krbových kamen s výměníkem, kachlových kamen, kachlových kamen s výměníkem, peletových kamen, krbových vložek i krbových stavebnic Vás srdečně zve na veletrh FOR ARCH 2012, který se koná ve dnech 18.-22.9. v PVA Letňany.

K vidění budou nejen novinky letošní sezóny – kachlová kamna Trino s výměníkem, peletová kamna Almeria 17, krbová kamna Arktic 12 s varnou plotýnkou či s výměníkem, ale i mnoho dalších. Více na www.haassohn-rukov.cz. Po celou dobu bude na stánku k dispozici zkušený personál firmy.

Pro návštěvníky je připravena veletržní sleva! Najdete nás v hale 7, stánek B9.
Těšíme se na Vaši návštěvu!


PRESBETON Nova, s.r.o. a PRESBETON Drahotuše, s.r.o. - betonové výrobky

PRESBETON Nova, s.r.o.
Hala č.5, sektor A7

Přední český výrobce širokého sortimentu betonových výrobků, které dodává na český a slovenský trh pod značkou PRESBETON - venkovní dlažby (Zámkové a skladebné dlažby, Natural dlažby, Plošné dlažby), zdicí prvky (tvarovky FACE BLOCK a SIMPLE BLOCK, kameny CRASH BLOCK, lícové cihly, ztracené bednění), výrobky pro venkovní architekturu (lavičky, květináče, skate prvky, bazénové lemy, palisády aj.) a schodišťové prvky. Sortiment je ve shodě s evropskými harmonizovanými normami (tyto výrobky jsou označeny značkou CE), vybrané výrobky jsou ve shodě s národní legislativou. Firma je držitelem certifikátu řízení jakosti ČSN EN ISO 9001:2009, certifikátu environmentálního managementu ČSN EN ISO 14001:2005, je zapojena do Systému sdruženého plnění Ekokom a má certifikáty systému řízení výroby v souladu se Směrnicí o stavebních výrobcích - CPD. Výrobky jsou ekologické, mrazuvzdorné a mají vysokou životnost.

Veškeré informace o firmě, výrobcích a jiné se také dozvíte přímo v expozici PRESBETON na veletrhu FOR ARCH 2012 v Hale č. 5, sektor A7.


ThermWet s.r.o. a prezentace na Forarch 2012

ThermWet s.r.o.
Hala C, stánek 4C23

Thermwet – rekuperace vzduchu - je již na českém trhu s rekuperačními jednotkami etablovaným výrobcem a ověřeným dodavatelem celého větracího systému. Na Forarch 2012 nepřichází se zásadními novinkami, ale osvědčené systémy ekonomické rekuperace na stánku 4C23 v hale vytápění spolehlivě naleznete.

Rekuperační jednotka Helix Vent-box je dalším vývojovým pokračováním úspěšné série výměníků Helix, obsahuje nejen unikátní protiproudý trubkový výměník, který v zimě není potřeba opatřovat před zamrznutím, ale i velice úsporné ventilátory s EC motorem.

Systém je řízen, ovladačem naší výroby s názvem C.A.T. (Control Air ThermWet). Je to plně automatické řízení s možností přepnutí do manuálního režimu. V základní variantě je možné nastavení třech spínacích intervalů pro každý den v týdnu a zvlášť pro léto i zimu. Manuálně ovládáte intenzivní odtahy z prostor jako je WC, kuchyně, koupelny a By-pass. V rozšířené variantě je systém doplněn a regulován přes čidla (pohybu, teploty, kvality vzduchu, vlhkosti, CO2).
Větrací systém ThermWet je možné vřadit do řízení inteligentního domu, kontaktujte nás.


CONDECOR Construction a.s. - dekorativní ražené povrchy

CONDECOR Construction a.s.
Vstupní hala veletrhu

Condecor nabízí dekorativní ražené povrchy přírodního vzhledu - podlahy/dlažby či stěny v designu různých druhů kamene, cihly, břidlice, dřeva apod. Jsou vhodné do exteriéru i interiéru, jak pro rodinné a bytové domy či byty, tak pro komerční a veřejné stavby (pěší zóny, hotely, restaurace, nákupní centra…).

Základní dvě výrobkové linie jsou dekorativní ražený beton a dekorativní ražená omítka. Povrchy mohou být zhotoveny v široké škále vzorů, včetně kamenných dlažebních kostek, břidlice, cihelné dlažby, betonové reliéfní dlažby, dokonce i dřevěných prken, u svislých stěn materiál svým vzhledem dokonale nahradí přírodní či umělý kámen a zdivo.

Nabízené materiály jsou na českém trhu novinkou, v zahraničí jsou ale v oblibě už desítky let. Vynikají především nádherným designem při zachování velmi dobrých technických vlastností (rychlá realizace, odolnost, jednoduchá údržba).

Novinkou v sortimentu jsou přípravky pro renovaci a obnovu zámkové i klasické dlažby a také technologie obnovy asfaltových ploch.

Prezentace společnosti Condecor bude umístěna ve vstupní hale veletrhu.


Navštivte společnost VIADRUS a.s. na výstavě ForTHERM Praha 2012

VIADRUS a.s.
Infomobil na venkovní ploše před pavilony

Prezentace bude probíhat formou prezentace v infomobilu na venkovní ploše před pavilony. Společnost VIADRUS nabízí kromě klasických kotlů na tuhá paliva i ekologické automatické kotle splňující nejpřísnější normy ČSN EN 303-5, ale také i kondenzační plynové nástěnné kotle VIAKON.

Tyto kotle se speciálním premix hořákem zaručujícím nízkou hodnotu emisí a při zachování velkého modulačního rozsahu. Ultra tenký výměník kotle vyrobený ze speciální slitiny, hliníku, křemínku a hořčíku zaručuje optimální předávání tepla do otopné soustavy. Kotle jsou dodávány ve variantě ViaKON 24 pouze pro vytápění s možnosti ohřevu teplé vody v externím zásobníku, ViaKON 24P s průtokovým ohřevem teplé vody a ViaKON 24 B se zabudovaným 60-ti litrovým nerezovým zásobníkem pro ohřev teplé vody. Pro snadnou obsluhu kotle byly zvoleny otočné ovládací prvky pro nastavování parametrů mikroprocesorové řídící jednotky. Ta umožňuje připojení jak pokojového termostatu, tak i modulačního regulátoru.


Termostat DEVIregTM Touch – jako stvořený pro komfort moderního bydlení

Elektrické podlahové vytápění DEVI
Hala 7, stánek C15

Vyžadujete od ovládacích prvků své domácnosti maximální komfort a jednoduché ovládání? Novátorský termostat DEVIregTM Touch s ovládáním pomocí dotykového displeje pro regulaci vytápění je pro Vás jako stvořený.

Tepelná pohoda na dotyk

Klíčové ovládací prvky moderní domácnosti by měly být uživatelsky přátelské a zaručovat tak svým majitelům maximální komfort a snadné ovládání. Další důležitý požadavek představuje elegantní design, který nepůsobí v interiéru rušivě. Všechny tyto nároky spolehlivě splňuje nový termostat dánského výrobce DEVI: DEVIregTM Touch s ovládáním pomocí dotykového displeje určený pro regulaci vytápění. Stačí se jen dotknout a tepelná pohoda u Vás doma se změní na požadovanou úroveň.

Jednoduchý, chytrý a spolehlivý

Dalšími přednostmi dotykového termostatu DEVIregTM Touch jsou vedle snadného ovládání s přehledným menu a krásného nadčasového designu jednoduchá instalace (kterou navíc usnadní praktický průvodce), stejně jako kompaktnost s termostaty jiných značek. Díky tomu nachází DEVIregTM Touch své uplatnění jak v novostavbách, tak při rekonstrukcích starších objektů. Termostat lze bez problémů instalovat prakticky do všech rámečků. Co jako uživatelé dále oceníte, je servis a záruka 5 let, která je důkazem špičkové kvality. Co nás dále zaujalo, to byl systém kódů pro odstraňování problémů na dálku, anebo balíček pro snížení spotřeby energie, který zahrnuje například detekci otevřeného okna, informace o spotřebě energie a inteligentní časovač.

Přesvědčte se sami

Že byste se s novým termostatem DEVIregTM Touch rádi seznámili blíže? Není nic snadnějšího, než si na webu www.touch.devi.cz, ve svém telefonu či tabletu vyzkoušet virtuální termostat, který představuje kopii 1:1 termostatu DEVIregTM Touch, a přesvědčit se sami.


KM BETA představí kompletní řešení hrubé stavby a zahájí akční slevy

KM Beta, a.s.
Hala 1A10

KM BETA, největší ryze český výrobce betonové střešní krytiny, vápenopískového a páleného zdiva a nejnověji i malt a omítek, letos přivítá návštěvníky veletrhu FOR ARCH na stánku v hale 1A. V letošním roce se tady KM BETA představí především jako výrobce stavebních materiálů pro kompletní řešení hrubé stavby. Novinkou jsou především podzimní akční slevy, jejichž platnost začíná právě v průběhu veletrhu. Poprvé mohou zájemci na veletrhu FOR ARCH vidět a vyzkoušet poslední novinku, dávkovač na lepidlo určený pro usnadnění práce a vyšší přesnost při zdění s vápenopískovými prvky KM BETA.

KM BETA v současné době zastřešuje hned čtyři oblasti, které kompletně pokrývají hrubou stavbu včetně střechy a omítek – spolehlivý střešní systém, zdicí systém SENDWIX pro vysokou úsporu energií za vytápění, tradiční cihelný systém PROFIBLOK a nejnověji i široký sortiment maltových a omítkových směsí PROFIMIX. Kromě malt a omítek zastřešuje posledně jmenovaná značka také kvalitní cementové potěry a lepicí a stěrkovací hmoty.

Na stánku KM BETA budou připraveny i všechny letošní novinky, především nový zdicí prvek v systému SENDWIX s názvem THERM určený pro minimalizaci tepelných mostů a dále nový prvek ve střešním systému, taška kabelových prostupů pro elektrické připojení do podstřešní části. Úplně poprvé zde bude možné prohlédnout si a vyzkoušet aktuální novinku, dávkovač na lepidlo. Dávkovač usnadní práci a výrazně zvýší přesnost při zdění s vápenopískovými prvky KM BETA.


Ekologické zplynovací kotle ATMOS - kotle pro každý dům

ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala 4, stánek B13

Zplynovací kotle na DŘEVO a BRIKETY


Zplynovací kotle na DŘEVO a BRIKETY

Jsou konstruovány pro spalování dřeva na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle.

Výhody:
  • Velký zásobník paliva - velké kusy dřeva, dlouhá doba hoření
  • Vysoká účinnost 81 až 87 % (kotle třídy 3)
  • Odtahový ventilátor
  • Chladicí smyčka proti přetopení
  • Malé rozměry a snadné čištení
Cena od 25 750 Kč

Zplynovací kotle na UHLÍ a DŘEVO


Zplynovací kotle na UHLÍ a DŘEVO

Jsou konstruovány pro spalování hnědého uhlí a dřeva na principu generátorového zplynování s použitím patentem chráněného otočného roštu.

Výhody:
  • Velký zásobník paliva - velké kusy dřeva
  • Vysoká účinnost 81 až 87 % (kotle třídy 3)
  • Možnost spalovat uhlí a dřevo společně nebo samostatně - patentovaný rošt
  • Odtahový ventilátor
  • Chladicí smyčka proti přetopení
  • Malé rozměry a snadné čištení
Cena od 26 083 Kč

Zplynovací kotle na DŘEVO, UHLÍ a PELETY


Zplynovací kotle na DŘEVO, UHLÍ a PELETY

Jsou konstruovány pro spalování paliva s ručním přikládáním na principu generátorového zplynování a spalování pelet s automatickým zapalováním a podáváním paliva.

Výhody:
  • Možnost zabudovat do vrchních dvířek hořák na pelety
  • Automatické zapalování pelet
  • Možnost spalovat více druhu paliv
  • Vysoká účinnost, malá spotřeba
  • Možnost svobodného rozhodování čím budete topit
Cena za sestavu od 62 400 Kč

Automatické kotle na PELETY


Automatické kotle na PELETY

Jsou konstruovány pro dokonalé spalování pelet. Do levé či pravé strany kotle je podle potřeby zákazníka zabudován hořák na pelety, který si plně automaticky, za pomocí šnekového dopravníku, odebírá pelety ze zásobníku. Výkon kotle a další funkce hořáku jsou řízeny elektronickou regulací, která umožňuje přizpůsobit chod kotle konkrétním podmínkám celého systému.

Výhody:
  • Velký komfort vytápění
  • Ekologické spalování, jedná se o kotle dle ČSN EN 303-5 třídy 3 (nově 5)
  • Automatický provoz
  • Libovolná velikost zásobníku pelet (standardně 250, 500 nebo 1000 litrů)
  • Malé rozměry, skvělá cena
Cena za sestavu od 56 000 Kč

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea na veletrhu FOR ARCH

Panasonic Česká republika
Hala 4, stánek firmy Klima rapid C14

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea naleznete ve výstavním stánku společnosti KLIMA RAPID, spol. s r.o. , který se nachází v hale č. 4 - PVA Expo Praha Letňany.

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea dodáváme a montujeme na klíč po celé ČR prostřednictvým naší firmy KLIMA RAPID, spol. s r.o. a vybraných proškolených certifikovaných partnerů v jednotlivých regionech.


 
 
Reklama