Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Zdravé bydlení a přírodní stavění - seznamte se s přednášejícími

Stavby z přírodních materiálů mohou být i originální a zajímavou architekturou. Přijďte se o tom přesvědčit na konferenci na veletrhu For Arch 2015 pořádanou redakcí ESTAV.cz v pátek 18. 9. od 10:15 do 13:30 v přednáškovém sále v patře vstupní haly 2. A jaká budou témata příspěvků a jací budou přednášející? Pozvání přijali zajímaví hosté.

 
Ing. arch. Petr Maria Hájek

Ing. arch. Petr Maria Hájek

Věnuje se hledání nových forem architektury pro lidi, kteří si uvědomují, že životním prostředím člověka je příroda a že nejblíže se setkáváme s přírodou ve vlastním těle. Ve svojí práci spojuje nejnovější poznatky o ekologii, přírodních soběstačných zahradách, o přírodním stavitelství, o psychologii, zdravovědě i nových technologiích. Navrhuje malé, ale vysoce funkční a flexibilní domy dokonale propojené s živým prostředím zahrady a lépe vyjadřující nové dimenze vztahů mezi lidmi. (www.atelierhajek.com)

 
Radka Votavová

Radka Votavová

Je interiérová designérka a návrhářka zahrad tvořící ve svém ateliéru LACERTA DESIGN. Architekturu vnímá jako zrcadlo každého z nás. Každý jsme architektem svého života. Svůj vnitřní svět obtiskujeme do našeho stylu oblékání, do způsobu bydlení i místa, které jsme si vybrali pro život. Těší ji být průvodcem na cestě plné objevů.

 
Ing. Daniel Grmela

Ing. Daniel Grmela

provádí poradenství se zaměřením na nízkoenergetické a pasivní domy z přírodních materiálů. Zpracovává projektové dokumentace pro stavební řízení a provedení staveb, koordinuje projektové profese. Lektoruje přírodně stavitelské kurzy a workshopy zaměřené na provádění izolací ze slaměných balíků a omítek z místní hlíny. Provozuje webové stránky www.slamak.info.

 
Jiří Zvoníček

Jiří Zvoníček

Tvoří a realizuje bydlení (viz www.zvonicek.cz), které vychází z individuálních potřeb zákazníka. Vnímá „přírodní stavitelství“ jako citlivý způsob stavění a „přírodní“ jako nejvyšší možný projev estetiky. V obecném smyslu přírodní stavitelství usiluje o minimalizaci negativního vlivu na životní prostředí při vymýšlení, stavění, provozu a v neposlední řadě i při likvidaci domu. V oboru působí přes 30 let.

 
Akad. arch. Aleš Brotánek

Akad. arch. Aleš Brotánek

Založil a působí ve svém ateliéru ABateliér. ABateliér vznikl dlouholetým úsilím Aleše Brotánka při hledání chytřejších řešení pro energeticky efektivní rodinné a bytové domy. Aleš Brotánek i ABateliér je již řadu let zapojen do seznamování veřejnosti s významem úspor energie při užívání budov. Je zakládajícím a podporujícím členem Centra pasivního domu. V roce 2010 se podílel na vzniku publikace Manuál energeticky úsporné architektury.

 
Ing. arch. Miroslav Ščudla

Ing. arch. Miroslav Ščudla

Je svobodný architekt. V atelieru DOMA architekti se snaží navrhovat domy a veřejné prostory šetrné k životnímu prostředí a uživateli. Hledá adekvátní odpovědi na individuální situace a potřeby lidí. Dále studuje, bádá a vyučuje na FA ČVUT.

 

Přijďte na konferenci

Pátek 18. 9., 10:00 až 13:30 hod., veletrh FOR ARCH 2015, PVA Letňany, Vstupní hala II, Kongresový sál Program / Registrace

 
 
Reklama