Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochutnávka FOR ARCH 2019

Strojní zdění, chytré zdivo nebo moderní venkovní stínění oken a mnoho dalších novinek uvidí návštěvníci zářijového veletrhu FOR ARCH.

Jubilejní 30. ročník nahlédne do budoucnosti a zaostří na chytré bydlení, města i bezpečnost. Vystavovatelé v PVA EXPO PRAHA ve dnech 17. až 21. září představí systémy reagující na zvyšující se požadavky energetických úspor, hospodaření s energií a energetické účinnosti. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

Strojní zdění velkoformátových dílců

Velkoformátová novinka roku 2019 Silka Tempo se stala hitem společnosti Xella. Prosazuje se u českých firem a má již několik realizací po celé ČR. Silka Tempo pomáhá efektivně vyřešit nedostatek pracovních sil na stavbách a současně stavět s mimořádnou přesností a rychlostí. Přináší úsporu času a je kombinovatelná s dalšími systémovými produkty Ytong a Multipor.

Tepelněizolační parametry jsou klíčové i u cihlářských výrobků Wienerberger

„Při vývoji cihel Porotherm jsou stále jedním z klíčových aspektů tepelněizolační parametry. Trh nyní navíc výrazně ovlivňuje legislativa, která požaduje od roku 2020 i menší rodinný dům v kategorii domů s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB),“ říká Pavla Peterková, vedoucí marketingu společnosti Wienerberger.

Na veletrhu FOR ARCH se budou moci zákazníci seznámit s vývojem programu e4 dům. Ten představuje novou generaci zdravých cihlových domů, které mimo jiné vyhoví podmínkám domů s téměř nulovou spotřebou energie.

Stoupá význam vnějšího stínění oken

Vnější stínicí prostředky oken nabývají na významu v souvislosti s přibýváním počtu tropických období v ČR a se zvyšováním jejich četnosti. Letní měsíce posledních let ukazují, že bez ochrany proti nadměrnému přehřívání interiéru lze obtížně dosahovat pohodové teploty v pobytových místnostech.

Podlahové potěry CEMEX nejen pro podlahové vytápění

V bytové výstavbě je vzhledem ke stále menším tepelným ztrátám objektů a snaze o využívání nízkoteplotních zdrojů tepla zvyšující se trend použití podlahových topných systémů.

GOLDBECK reaguje na klesající dostupnost vlastnického a nájemního bydlení

Jedním z aktuálních témat je růst cen a snižování dostupnosti vlastnického a komerčního nájemního bydlení budovaného zejména soukromými developery. Jako trend reagující na dostupnost bydlení popisuje Ing. Zdeněk Blažek z obchodního oddělení společnosti GOLDBECK rozvoj doplňkových forem skupinového dostupného nájemního bydlení iniciovaných podniky, družstvy, obcemi či spolky.

V PVA EXPO PRAHA najdou inspiraci a potřebné informace stavební profesionálové i laici z řad investorů. Vedle stánků výrobců a dodavatelů služeb a systémů ze všech stavebních oborů mohou návštěvníci informace čerpat v poradenských centrech výrobců, státních institucí a jiných organizací sdružujících profesionály v oboru, jako je např. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků. Více na: www.forarch.cz
ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama