Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaká řemesla si můžete vyzkoušet na akci Řemeslo dětem na veletrhu For Arch 2018?

Děti se potkají s dekoratérem, vyrobí si letadlo, hudební nástroj, krabičku či magnetku na lednici. Na 13 stanovištích vás budou čekat tradiční řemesla (truhlář, instalatér, klempíř, malíř/natěrač, elektrikář a sklenář), ale i moderní technologie jako je vakuování plastu, odlévání, řezání polystyrenu.

Napište si o volnou vstupenku na veletrh: info@kutiljunior.cz

Na akci Řemeslo dětem v sobotu 22. 9. 2018 v hale č. 6 v rámci veletrhu FOR ARCH budou mít děti možnost vyzkoušet si práci řemeslníků na vlastní kůži. Připraveno je 10 hlavních stanovišť a 3 doplňková stanoviště, která děti postupně obejdou. Čekají je nejen tradiční řemesla jako je truhlář, instalatér, klempíř, malíř/natěrač, elektrikář a sklenář, ale i moderní technologie jako je vakuování plastu, odlévání, řezání polystyrenu. Děti se potkají i s dekoratérem, vyrobí si letadlo, hudební nástroj, krabičku či magnetku na lednici. Každý účastník vytvoří díl obrovské stavebnice, ze které společně postavíme velkou stavbu.

V kinosálku bude možno si odpočinout a zhlédnout filmy z akcí společnosti Šikovné děti. I pro velmi malé děti bude zajištěna zábava, takže se určitě nikdo nebude nudit.

Kutil Junior - Šikovné děti se snaží přinést polytechnickou výchovu i do škol, které nedisponují dílnou. Děti pracují na skládacích pracovních stolech, k dispozici mají vhodné nářadí. Základními činnostmi jsou řezání, zatloukání, broušení, natírání, šroubování, vrtání, lepení. Všechny projekty, které připravujeme jsou praktické a funkční. Výrobky se obvykle tvoří 2 lekce, děti učíme trpělivosti, pochopení hodnoty lidské práce. Když si děti uvědomí, kolik práce dá vyrobit nějakou věc, obvykle si začnou více vážit i práce cizí.

Práce s nářadím je pro děti velmi přínosná. Aniž by si to uvědomaly, trénují při ní motoriku, logické myšlení, prostorovou představivost, soustředění, pozornost. Naše děti z první třídy např. dokáží zapojit jednoduchý elektrický obvod a pochopí jeho princip v praxi, naučí se zapojit hodinový strojek, nalepit a vyspárovat mozaiku, vyvrtat adventní svícen a mnoho dalšího. Dáváme dětem prostor pro to, aby samy hledaly řešení.

K původním kroužkům přibyly akce pro školy, pro rodiče s dětmi, pro seniory, spolupráce se středisky volného času a mnohé další aktivity.

Sledujte nás na Facebooku

kutil junior šikovné děti veletrh for arch 2018 forarch řemeslo dětem

Kutil Junior - Šikovné děti
logo Kutil Junior - Šikovné děti

Na kroužku kutilství pod názvem Kutil Junior - Šikovné děti nabízíme dětem možnost naučit se manuálním dovednostem přímo ve své škole. Rodičům odpadá nutnost přesunovat dítě na kroužek jinam. Děti mají dnes velmi omezenou možnost setkat se s manuálními ...

 
 
Reklama