Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Starým kotlům odzvonilo – lidé hledají alternativní zdroje tepla

Půl milionu českých domácností vymění v následujících letech starý kotel za nový. Potřebné odborné rady mohou lidé najít na jednom místě, na veletrhu FOR THERM, jehož šestý ročník se bude konat v září 2015 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Investice do nového zdroje vytápění je nutností.

V září roku 2012 totiž začala platit novela zákona o životním prostředí, která z trhu postupně vytlačí neefektivní a neekologické zdroje tepla. Toho, kdo by se jí neřídil, čekají od roku 2022 desetitisícové sankce. Možností, jak vytápět novostavbu nebo starší rekonstruovaný objekt, je mnoho. Mezi spotřebiteli roste zájem především o kotle na alternativní paliva, jako je dřevo, dřevěné pelety a brikety, o tepelná čerpadla nebo o stále oblíbenější plynové kondenzační kotle.

Nákup nového kotle, který splňuje přísnější požadavky na ochranu ovzduší, není ovšem levná záležitost.

Oproti běžnému uhelnému kotli, který stál kolem 20 tisíc korun, zaplatí lidé za zplyňovací kotel na kusové dřevo více jak 35 tisíc korun, za automatický kotel na dřevěné pelety dokonce více jak 60 tisíc korun.

Vzhledem k odbornosti, kterou „topenařina“ bezesporu je, se určitě vyplatí poradit se před nákupem nového kotle s odborníkem. Ten pomůže nejen se správným výběrem zdroje tepelné energie, ale také poradí, jaký výkon kotle nebo velikost těles bude nejvhodnější podle základních informací, ale i konkrétních projektů.

Potřebné odborné rady mohou lidé najít na jednom místě, na veletrhu FOR THERM, jehož šestý ročník se bude konat v září 2015 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Návštěvníci zde mohou porovnat jak cenové náklady, tak i účinnost ekologických nástupců klasických kotlů. Vysokou úroveň veletrhu garantuje také odborná organizace REHVA – Evropská společnost pro techniku prostředí, která bude veletrh FOR THERM v letošním roce zaštiťovat. Více informací naleznete na www.for-therm.cz



ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...