Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Deset důvodů proč jít na Stavební veletrhy Brno

Stavební veletrhy Brno otevřou své brány již příští týden! Letos poprvé proběhnou společně s veletrhem interiéru a bydlení MOBITEX. Ve dnech 13. – 17. dubna máte šanci vidět nové technologie ve stavebnictví, systémy pro energetickou soběstačnost budov, nové trendy bydlení a řadu dalších zajímavostí.

Jste odborník ve stavebnictví, nebo typický český kutil, který renovuje své bydlení? Zařizujete dům, byt či chalupu? Zajímáte se, jak změnit své bydlení? Potřebujete ušetřit na jeho provozu? Zde je deset důvodů, proč byste neměl na Stavebních veletrzích Brno chybět.

1. Uvidíte kompletní nabídku nových technologií a materiálů pro stavbu a stavění, jakou lze najít na jednom místě. Ať jde o systémy - počínaje zakládáním staveb, stavebními betony, stavební chemií, přes zdící materiály a otvorové výplně až po střechy. Součástí je i veškeré vybavení pro vnitřní prostory. Odborníky zaujme světová premiéra stroje na výrobu vertikálních třmínků SPIREX (na výrobu armatur pro železobetonové stavby.)

Tradiční vystavovatelé pro zakládání staveb letos svoje stánky postavili v pavilonu V, betony a chemie jsou v pavilonech A, kde naleznete i firmy se zdícími materiály jako je Xella nebo Wieneberger. Střechy jsou soustředěny do prostoru pavilonu V.

2. Novinky v jednotlivých oborech - v instalacích, nových oknech či dveřích, zabezpečení objektů, nových typech střešních krytin. A kdo má dům se zahradou, toho jistě zaujmou věci týkající se zahradních úprav, zahradního nábytku nebo prvků pro design zahradní architektury z betonu nebo ze dřeva.

3. Vytápění pro energetickou "soběstačnost" domu - seznámíte se s možnými formami úprav, kterými lze ušetřit náklady za spotřebovanou energii. Úspory energií jsou zvýrazněným tématem, které se prolíná všemi obory veletrhu - od samotné stavby, provozu budov až po možnosti získávání energií z alternativních zdrojů. Nabídky konkrétních řešení naleznete na stáncích vystavovatelů Stavebních veletrhů Brno v celém veletržním areálu.

4. Nové trendy ve vybavení koupelen. I v koupelně můžete ušetřit - minimalizovat spotřebu (energií i médií) v sociálních zařízeních nebo v celé koupelně. Nabídka sanity je soustředěna v pavilonu Z, kde naleznete vše: od trendových typů obkladů, celých koupelnových sestav až po jednotlivé komponenty: baterii, sprchový kout, vanu klasickou i hydromasážní, ale i sauny, které lze umístit i u vás doma...

5. Bezplatná odborná poradenská centra - zde získáte zaručeně nezávislé odborné informace k optimálnímu pracovnímu postupu, používaným technologiím nebo materiálům. Na stáncích vystavovatelů pak naleznete konkrétní praktické řešení a odpovědi na Vaše otázky.

6. Zelená úsporám - butete mít možnost poradit se a konzultovat své projekty nebo záměry se specialisty programu Zelená úsporám ze Státního fondu životního prostředí ČR, a to každý den veletrhu v pavilonu V, stánek č. 25.

7. Rady bytových architektů. Chcete, aby váš dům či byt byl skutečně odrazem vašeho stylu a vaší osobnosti? Pak určitě využijte poradenského centra bytových architektů v pavilonu G1, kteří Vám pomohou s realizací Vašich představ do konkrétního návrhu. Pro rady si budete moci zajít například k Robertu R. Dvořákovi, E. Janderové nebo V. Sinajkemu či A. Gheorgovi. Moderní design - to není jen návod, jak jednotlivé díly nábytku sladit, ale také indormace o jejich ergonomii. Expozice prestižních nábytkářských firem jako je TON, Koryna, Jitona, In Elis Hon a řady dalších Vás přesvědčí, že jejich nábytek plně odpovídá modernímu stylu bydlení.

8. Zajímavé odborné doprovodné konference a semináře, například Mosty 2010 nebo konference PPP ano či ne? A mnohá další témata doprovodného programu vám bez dalších nákladů poskytnou nejaktuálnější informace o dané problematice. Pokrývají prakticky veškeré klíčové oblasti stavebnictví jak "praktického", tak i související legislativy. Letos navíc bude zdůrazněn motiv úspory energií na konferenci Energie pro budoucnost, která je zaměřená na malé, distribuované zdroje energie (solární, malé vodní, větrné, kombinovanou výroba tepla a el. energie z biomasy). Přehled celého doprovodného programu naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz.

9. High technologie obrazové a zvukové techniky jsou dnes nedílnou součástí bydlení. Přijďte se přesvědčit, že elektronika je plnohodnotnou součástí moderního interiéru a je třeba ji řešit v kontextu s návrhem celého prostoru, nábytku především. V rámci projektu Technologie a design v pavilonu G2 naleznete jedenáct vzorových aplikací užití technologie a designu.

10. Inspirace. Chcete stavět, ale chybí vám vize? Přijďte se inspirovat do Národního stavebního centra EDEN, kde načerpáte inspiraci, jak také může vypadat dům. Naleznete zde 20 kompletních domů včetně vybavení. V prostorách vzorkovny můžete na aktuálně instalované výstavě vidět, jak jsme se zachovali k některým industriálním stavbám z minulosti.

Znalosti, poznatky, inspiraci - to vše můžete získat během jedné návštěvy. Každý z návštěvníků se navíc může zúčastnit soutěže o střechu Tondach v hodnotě 100 000 Kč nebo o zařízení ukázkového bytu. A pozor, pokud se zaregistrujete na stránkách www.stavebniveletrhybrno.cz, získáte vstupenku na veletrh se slevou 50 %.

Stavební veletrhy Brno a veletrh bydlení MOBITEX jsou pro vás otevřeny od úterý 13. 4. do soboty 17. 4., každý den od 9 do 18 hodin. V sobotu 17. dubna pouze do 17.00. Více informací naleznete na www.stavebniveletrhybrno.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...