Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2010 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.



Betonové stavby Group na SHK 2010
Fronius - Nová řada fotovoltaických střídačů na SHK 2010
Novinka firmy ATMOS - automatický kotel na dřevěné pelety za 55 tisíc
Wienerberger na IBF s novou broušenou cihlou
pro nízkoenergetické domy a s publikací pro odborníky
Zveme Vás srdečně na návštěvu naší expozice, přijďte se podívat na náš netradiční stánek, který Vás určitě osloví
Vitotronic 200 - nová regulace s mimořádně jednoduchou obsluhou
NIBE - Moderní tepelné čerpadlo pro uživatele, kteří mají rádi jednoduché věci
KM BETA - Pozvánka na IBF 2010
Novinky v komínových systémech CIKO
Nová tvárnice Ytong Theta pro nejúspornější domy
Nové exkluzivní tepelné čerpadlo XENEA společnosti CIAT
Pozvánka k návštěvě stánku Lindab
Představení nová generace podlahových konvektorů zn. Licon na SHK 2010
BUDERUS - Tepelná čerpadla Logatherm WPS/WPS K se systémem země/voda
NOVABRIK – odvětrané fasádní systémy pro zdravé bydlení



Betonové stavby Group na SHK 2010
Betonové stavby - Group s.r.o. Klatovy
pavilon A2, stánek 002

Vážení obchodní přátelé,
dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na Mezinárodní stavební veletrh IBF 2010, který se uskuteční na brněnském výstavišti v termínu od 13. do 17. 4. 2010. Náš výstavní stánek naleznete na již tradičním místě v hale A2, číslo stánku 002. Na Vaši návštěvu se těší pracovníci obchodního oddělení.

Produkty:

  • obvodové tepelně izolační zdivo - SUPER IZO a IZO PLUS
  • vnitřní nosné zdivo a cihly
  • nenosné (příčkové) zdivo
  • vysokopevnostní a akustické nosné zdivo
  • bednící dílce a pilířové tvárnice
  • betonové lehčené komíny BLK
  • komínové systémy Plewa
  • komínové systémy Plewa - Prefa
  • železobetonové překlady a prvky
  • betonové stropní konstrukce BSK
  • betonové skládané stropní panely BSSP
  • prvky zahradní architektury
  • zvukově absorpční stěny a stropy BS - Akustik
  • projekty rodinných domů
  • stavby na klíč

nahoru



Nová řada fotovoltaických střídačů na SHK 2010
Fronius Česká republika s.r.o.
Hala F, stánek č. 090

Střídače Fronius jsou srdcem vaší fotovoltaické elektrárny. Na českém trhu jsou známé díky vysoké kvalitě, bezkonkurenčnímu servisu a nejvyšším energetickým ziskům. Doposud se společnost Fronius zaměřovala zejména na střídače využívající vysokofrekvenční transformátor. Jejich charakteristickým prvkem je mimo jiné systém Mix - concept, který se v klimatických podmínkách ČR velmi osvědčil a učinil z firmy lídra trhu.

Pro rok 2010 rozšířil Fronius svou produktovou nabídku také o střídače beztransformátorové. Nesou název IG TL a jsou považovány za absolutní špičku v oblasti fotovoltaických aplikací na rodinných domech nebo průmyslových a zemědělských objektech. Jedná se o střídače s TOP evropskou účinností a s celou řadou bezkonkurenčních inovací, které z Fronius IG TL dělají jedinečná zařízení na trhu.

Spoj se s budoucností. Zajisti si zisk.

   

Navštivte náš stánek č. 090 v pavilonu F a velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace nejen o produktové řadě IG TL.
K vidění bude nový String Control 250/25, Fronius DC Box 60/12 a dozvíte se také o nových centrálních střídačích Fronius IG CL nebo o možnostech regulace výkonu elektrárny pomocí Fronius Power Control Box.

nahoru



Novinka firmy ATMOS - automatický kotel na dřevěné pelety za 55 tisíc
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala F, stánek č. 059

Firma Jaroslav Cankař a syn ATMOS představuje nové kotle na pelety D14P a D21P s novým hořákem druhé generace ATMOS A25. Jedná se o úplnou novinku, která bude uvedena na trh od 1.5. 2010. Kotle jsou ve standardu dodávány s novým hořákem A25 s automatickým zapalováním, šnekovým dopravníkem o délce 1,5 a zásobníkem pelet na jeden týden o objemu 500l za neuvěřitelnou cenu 55 tisíc bez DPH. Kotle dosahují účinnosti přes 90% a špičkové kvality spalování.

Kotle D14P a D21P s hořákem ATMOS A25 jsou určeny pro dotační program Zelená úsporám v ČR. Získejte dotaci ve výši 95 tisíc nakotelnu !

Výhody nových kotlů ATMOS D14P a D21P:

  • velká spalovací komora - kvalitní spalování - ekologické parametry
  • třítrubkový výměník - vysoká účinnost - přes 90 % - nízká spotřeba
  • malé rozměry a hmotnost - jednoduchá instalace
  • velký popelník 41 l - občasné vybírání popela
  • možnost dovybavení automatickým odpopelněním
  • jednoduché a rychlé čistění kotle - nenáročné i pro ženy
  • možnost oboustranné instalace hořáku- zprava nebo zleva
  • automatické zapalování paliva - velký komfort
  • automatický provoz podle dvou teplot na vyrovnávací nádrži - další úspora paliva a vyšší životnost
  • skvělá cena

nahoru



Wienerberger na IBF s novou broušenou cihlou pro nízkoenergetické domy
a s publikací pro odborníky

Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Hala A2, stánek č. 023

Výstavní expozice společnosti Wienerberger cihlářský průmysl na mezinárodním stavebním veletrhu IBF BRNO 2010 bude zajímavou inspirací pro stavebníky i odbornou veřejnost. Spolu s broušenou cihlou POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX se zde představí i publikace "Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům". Jejím úkolem je pomoci odborníkům při navrhování i provádění staveb v tomto energetickém standardu.

Hrubá stavba nízkoenergetického domu za pět dní

Novinka POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX umožňuje zvládnout hrubou stavbu na již hotové základové desce do pěti dní. Místo malty se zde používá zdicí pěna DRYFIX, stavět lze i v zimě do -5°C. Díky svojí vysoké hodně tepelného odporu je POROTHERM 44 EKO+ Profi DRYFIX vhodná pro výstavbu nízkoenergetických domů ve formě masivní jednovrstvé konstrukce, tedy bez vnějšího zateplení.

Publikace o navrhování pro odborníky

Publikace "Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům", kterou ve spolupráci s odborníky společností Wienerberger a Isover autorsky zpracoval Ing. Jiří Šála, CSc, podstatně ulehčí práci technikům, projektantům i architektům. Brožura přibližuje možnosti konstrukčního řešení těchto typů staveb a jejich provádění při výstavbě z POROTHERMU a usnadňuje jejich navrhování.

Poradenství i ukázky zdění

Návštěvníci se mohou těšit i na oblíbené ukázky zdění. Prezentovány zde budou technologie POROTHERM Profi DRYFIX System se zděním na pěnu, tak i zdění na tenkovrstvou maltu. V tomto případě se na broušené cihly nanáší speciální malta pomocí válce, a to pouze v tloušťce 1 mm. Pro zájemce tu budou k dispozici i techničtí poradci společnosti Wienerberger, kteří ochotně odpoví na dotazy týkající se výstavby či rekonstrukce bydlení.

Více informací na www.porotherm.cz.

nahoru



Zveme Vás srdečně na návštěvu naší expozice, přijďte se podívat
na náš netradiční stánek, který Vás určitě osloví

Multi-VAC spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 009

Čistý vzduch v obytných prostorách = kvalitní život

Žijeme stále komfortněji a s tím stoupá i poptávka po energiích.

Energetickou náročnost zlepšíme izolací budov. Nutnost větrat však zůstává a s tím je spojená i tepelná ztráta. Právě větrání je u izolovaných budov nezbytné, vzhledem k jejich vysoké těsnosti. Čerstvý vzduch je nutný z pohledu zdraví člověka. Tak jako jíme a pijeme. Vzduch bereme jako samozřejmost, stejně jako dýchání, do té doby, než je vzduchu nedostatek. Dokážeme si však uvědomit, jaký přínos má řízené větrání? Hlavním argumentem je zdraví. V běžném životě nám jde o to, aby vzduch měl neustále optimální kvalitu. Jinými slovy, aby byl čerstvý. Pak přestaneme pátrat, po čem jsme ráno unavení, proč nás bolí hlava.

Na tyto problémy máme pro Vás řešení.

Představíme Vám, jak si uchovat

  • Zdraví = bez plísní a bakterií
  • Čistotu = bez prachu a pylů
  • Klid = žádný hluk z ulice
  • Úsporu energie = zpětné získávání tepla

Nabídneme Vám řešení jak pro Váš dům, tak byt, i provozovnu.

nahoru



Vitotronic 200 - nová regulace s mimořádně jednoduchou obsluhou
VIESSMANN, spol.s r.o.
Hala F, stánek č. 046

S novou generací obslužných jednotek a regulací pro nové kompaktní topné centrály založené na kotlích na olej, plyn nebo tepelných čerpadlech udává společnost Viessmann směr v jednoduchosti a komfortu obsluhy topných systémů. Navigace prostřednictvím menu je intuitivní a realizuje se pomocí obslužného kříže, podobně jako na mnohých moderních mobilních telefonech.

Velký grafický displej

Velký displej s víceřádkovým zobrazením textu je o 70 procent větší ve srovnání s obdobnými zařízeními. Zobrazuje topné křivky a solární zisky v grafické formě. Pomocí grafického rozhraní lze mimořádně jednoduše nastavit například provozní časy pro vytápění, noční útlum či topné křivky. Černobílý displej s velkým kontrastním podsvícením a velká písmena ulehčují čitelnost i při špatných světelných podmínkách, které jsou například v tmavé místnosti.

   

Vitotronic 200 - nová regulace s mimořádně jednoduchou obsluhou

V případě hůře přístupného umístění topného zařízení je možné ovládací panel vyjmout a umístit na přístupnější místo. K tomuto účelu slouží jako příslušenství pětimetrový kabel s montážním rámečkem.

Obsluha prostřednictvím navádění v menu

Zdroj tepla může dodávat teplo s nejvyšším komfortem a maximální efektivností pouze v případě, když je regulace schopná přizpůsobit se budově a individuálním požadavkům uživatele. K tomu je zapotřebí, aby se daly všechny důležité parametry jednoduše a bez velké námahy nastavit. Nová obslužná jednotka regulace Vitotronic proto nabízí snadno pochopitelné a přehledné ovládání pro uživatele, které je přesně přizpůsobené požadavkům provozovatele a odborné topenářské firmě.

Obslužná jednotka umožňuje uživateli zařízení jednoduše nastavit požadované teploty místnosti a volbu mezi provozními programy, stejně jako nastavení časů vytápění, změnu sklonu a úrovně topné křivky. V případě potřeby stačí jedno zmáčknutí tlačítka nápovědy ("?") pro vysvětlení dalšího postupu. Navíc je možné v této úrovni obsluhy zobrazit provozní hodnoty teploty vody v kotli, hodiny a v případě připojeného solárního systému i množství získané sluneční energie. Před nechtěnými změnami nebo neodbornou manipulací je v regulaci integrovaná funkce ochrany přístupu ("dětská pojistka").

Servisní úroveň pro odborného topenáře slouží k důkladnému nastavení zařízení. Jasná struktura nastavení zajišťuje jednoduché uvedení do provozu, obsluhu a optimalizaci provozu zařízení.

Modulární regulace Vitotronic jsou dostupné ve dvou variantách, a to pro provoz řízený v závislosti na venkovní teplotě (ekvitermní regulace) a pro provoz s konstantní výstupní teplotou.

Výhody Vitotronic 200 na první pohled

  • Jednoduchá obsluha pomocí ovládacího kříže
  • Vyjímatelný obslužný díl s připojovacím kabelem o délce 5 m k jednoduché montáži pro pohodlné umístění
  • Oddělené obslužné roviny pro instalatéry topení a provozovatele zařízení
  • Stávající příslušenství se dá integrovat přes LON a KM-BUS
  • Všechny kompaktní přístroje mají jednotnou a pohodlnou dálkovou kontrolu
  • O 70 procent větší displej než u srovnatelných přístrojů
  • Podsvícený a dobře čitelný displej
  • Kontrastní černo-bílé zobrazení písma a grafiky
  • Regulace pro dva topné okruhy
  • Jednoduché vedení podle menu s víceřádkovým čitelným textem
  • Kontextová nápověda přes tlačítko "?"
  • Možnost zablokování obslužných rovin (dětská pojistka)
  • Integrovaná regulace solárního zařízení
  • Grafické zobrazení solárního zisku a topných charakteristik

Společnost Viessmann bude Vitotronic 200 prezentovat na Stavebních veletrzích v Brně, které se konají ve dnech 13.-17. dubna 2010.

nahoru



Moderní tepelné čerpadlo pro uživatele, kteří mají rádi jednoduché věci
DZD s.r.o - Divize tepelných čerpadel NIBE
Hala F, stánek č. 078

Moderní tepelné čerpadlo pro uživatele, kteří mají rádi jednoduché věci
NIBETM F1245 | ZEMĚ/VODA, VODA/VODA

Většina lidí ví, že s tepelným čerpadlem lze ušetřit. Věděli jste, že s naším novým tepelným čerpadlem NIBE uspoříte až 80 % svých nákladů na vytápění a ohřev teplé vody? A navíc je tak jednoduché je ovládat. Díky revolučnímu barevnému displeji a novému uživatelsky příjemnému menu máte úplnou kontrolu nad vytápěním svého domu. Můžete si řídit a minimalizovat spotřebu vytvořením vlastního programu vytápění dle potřeb Vaší domácnosti.

Je to jednoduše jednoduché, pořiďte si nové NIBE F1145 nebo F1245.

Švédská firma NIBE Energy Systems na Stavebním veletrhu v Brně ve dnech 13. -17. dubna 2010 představí řadu novinek. Například 2 typy nových čerpadel vzduch-voda NIBE Split a NIBE LWSE, která uspokojí potřeby každého domu. Také nová tepelná čerpadla země-voda s barevným displejem potěší uživatele jednoduchým ovládáním a mnoha funkcemi, které zajistí příjemné klima v domě. Naši technici vám poradí s výběrem nejvhodnějšího řešení přímo pro váš dům. Stánek NIBE najdete v pavilonu F, těšíme se na vás.

nahoru



Pozvánka na IBF 2010
KM Beta, a.s.
pavilon A, číslo stánku 005

Přijměte srdečné pozvání společnosti KM Beta a.s. na 15. mezinárodní veletrh IBF zaměřený na realizace staveb, stavební řemesla a technologie, stavební materiály a výrobky, stavební stroje, stavební konstrukce a mnohé další. Veletrh probíhá na brněnském výstavišti od 13. do 17. dubna 2010. Stánek společnosti KM Beta můžete navštívit v pavilonu A2, číslo stánku 005.

Expozice společnosti KM Beta bude zahrnovat jak komplexní střešní systém KM Beta, tak vápenopískový zdicí systém KMB SENDWIX. Naprostou novinkou v nabídce společnosti KM Beta je nový pálený cihelný systém HODOTHERM®. Na stánku společnosti KM Beta se mohou návštěvníci informovat také o probíhajících akcích. Až do konce dubna lze využít zaváděcích cen u celoměděného větracího pásu hřebene a nároží s názvem BETA Rol. Za výhodnou cenu je možné až do konce dubna pořídit také výstupní střešní okno KMB BETA.

Nový zdicí systém HODOTHERM®

HODOTHERM je ucelený pálený cihelný systém. Tvoří jej pálené tvarovky pro vnější a vnitřní nosné zdivo, příčkové zdivo, překlady, stropní konstrukce a doplňkové výrobky. Výrobu pálených zdicích prvků HODOTHERM zajišťuje Cihelna Hodonín. Společnost KM Beta a.s. je nově výhradním prodejcem tohoto páleného cihelného systému.

 

Zaváděcí ceny

Výhodně lze až do konce dubna zakoupit novinku - celoměděný univerzální větrací pás s názvem BETA Rol. Tento větrací pás se hodí pro hřeben i nároží, kde nahrazuje dříve používanou univerzální kartáčovou lištu. Celoměděný větrací pás dokonale utěsní hřeben i nároží, ale zároveň umožní odvětrání. Díky použitému materiálu BETA Rol generuje měděné soli, které zabraňují usazování mechů a lišejníků v okolí hřebene a nároží. Stékající dešťová voda tak brání tvorbě mechů a lišejníků a udržuje střechu stále jako novou.

Do konce dubna platí také akční cena výstupního střešního okna KMB BETA. Střešní okno KMB BETA lze použít jako výstupní okno, ale také pro prosvětlení a přídavné odvětrání půdního prostoru. Je vhodné pro střešní sklon od 20°. Okno lze použít pro všechny typy střešní krytiny KM Beta. V nabídce je v těchto barevných variantách: cihlová, višňová, hnědá, šedá, černá.

Betonové doplňky vydrží déle

Střecha KM Beta vychází pro investora výhodně i díky cenově podstatně méně náročným doplňkům. Nyní jsou navíc plastové doplňky nahrazovány betonovými vzhledem k jejich podstatně delší životnosti, ale také výhodnější ceně. Krytina KM Beta je tak finančně dostupnější ještě širšímu okruhu stavebníků.

Více informací na www.kmbeta.cz nebo na infolince: 800 150 200.

nahoru



Novinky v komínových systémech CIKO
CIKO s.r.o.
pavilon V, číslo stánku 104

Ve dnech 13.-17.4.2010 Vás zveme k návštěvě stánku společnosti CIKO s.r.o. na veletrhu IBF v Brně (pavilon V, číslo stánku 104). Představíme Vám mimo jiné novinky v sortimentu komínových systémů a komínové techniky.

Pro veletrh IBF připravujeme prezentaci kompletního sortimentu komínových systémům CIKO, typických svým obvodovým pláštěm z cihelných tvarovek. V roce 2010 dochází k inovaci vybraných komponentů těchto komínových systémů, především s cílem zjednodušit a zrychlit montáž celých systémů. Založení komínu a jeho stavba tak bude ještě rychlejší než doposud. Vaši pozornost si zaslouží i podstatné rozšíření sortimentu příslušenství ke komínovým systémům, např. o zařízení sloužící k regulaci komínového tahu. Jedná se o komplexní sortiment nejen ke zvyšování a snižování tahu komínu, ale především k dosažení úspor nákladů na vytápění.

Navštivte nás v pavilonu V na stánku číslo 104 a seznamte se s novinkami v sortimentu cihelných komínů CIKO.

Více na www.ciko-kominy.cz.

nahoru



Nová tvárnice Ytong Theta pro nejúspornější domy
Xella CZ, s.r.o.
pavilon A2, číslo stánku 25

Výrobce pórobetonu Ytong znovu potvrdil pozici lídra na poli nízkoenergetického stavění. Stavební sezónu 2010 na jaře otevře představením nové tepelněizolační tvárnice pro nejúspornější domy desetiletí. Oblíbenou řadu Ytong Lambda pro energeticky úsporné domy doplní unikátní novinka Ytong Theta pro nízkoenergetické domy bez zateplení. Potěší všechny náročné zákazníky, kteří sní o vyšší tepelné pohodě s minimálními výdaji na vytápění.

S novinkou Ytong Theta vstoupila společnost Xella CZ do jarní sezóny jako sebevědomý držitel titulu Nejlepší výrobce stavebnin roku 2009. Tepelněizolační tvárnice Ytong Theta si může připsat hned dva superlativy. Jedná se o nejlehčí masivní tvárnici s nejlepšími tepelněizolačními parametry na českém trhu. Obvodová stěna z tvárnic Ytong Theta snadno dosahuje při rozumné tloušťce 500mm na hodnoty nízkoenergetické stavby i bez dodatečného zateplení.

O názvu rozhodla soutěž

V lednu 2010 vyhlásil výrobce pórobetonu Ytong pro všechny interní zaměstnance a zájemce z řad veřejnosti soutěž, která měla za cíl vybrat pro novou superizolační tvárnici nejlepší název. "Zalíbila se nám myšlenka, že by o názvu produktu rozhodoval přímo ten, komu je určen. Nevšední způsob hledání obchodního názvu nám přitom poskytl širokou bázi inspirativních podnětů a rovněž nám trochu napověděl o vnímání našich produktů mezi laickou veřejností," vysvětluje vedoucí marketingu společnosti Xella CZ Ivana Havlíčková.

Po týdnu netradičního soutěžení byl nový obchodní název skutečně na světě a svému autorovi přinesl zasloužené ocenění. "Hledali jsme seriózní název pro prémiový produkt, který bude naše obchodní aktivity bezpochyby provázet několik sezón. Návrh Ytong Theta nejlépe vystihoval, že jde o další přírůstek do naší rodiny tepelněizolačních tvárnic a je spřízněn s řadou Ytong Lambda. Pojmenováním tvárnice Ytong Theta jsme propůjčili řecké názvosloví našemu dalšímu produktu. Autor návrhu sofistikovaně nalezl ještě jedno písmeno řecké abecedy, které je spjato s teplem a odkazuje na výjimečné tepelněizolační vlastnosti tvárnice," říká k výběru názvu Ivana Havlíčková.

Řešení na míru zákazníkovi

Prémiovou tvárnicí Ytong Theta chce společnost Xella CZ do budoucna oslovit nejnáročnější zákazníky, kteří se chystají investovat do maximálního komfortu s minimálními výdaji na vytápění. "Vývoj posledních dvou - tří let je neúprosný. Stále více lidí se přiklání ke koupi a výstavbě nízkoenergetických domů. Pozorujeme to na prodeji jednotlivých produktů. Dříve dostačující řešení, jaké představují například naše zavedené tvárnice třídy P2-400, jsou v současnosti prodejně na ústupu a do popředí se prosazují produkty s lepšími tepelněizolačními parametry, které odpovídají trendu udržitelného stavění," vysvětluje Havlíčková. Nezateplená stěna z tvárnic Ytong Theta se díky jedinečnému součiniteli prostupu tepla U = 0,16 W/(m2. K) dokonce pohybuje na hranici mezi nízkoenergetickou stěnou a pasivní.

Ještě lepší nízkoenergetický dům bez zateplení

Společnost Xella CZ jako jedna z mála úspěšně vyvrací přesvědčení, že bez dodatečné izolace kvalitní nízkoenergetický dům nelze postavit. Na trh pravidelně uvádí stále lepší produkty, díky kterým může každý stavebník jednoduše a v rekordním čase dosáhnout mimořádných tepelněizolačních parametrů obvodových stěn i za předpokladu jednoplášťové konstrukce. Také nízkoenergetická stěna Ytong Theta se obejde bez komplikovaného fasádního zateplení a zachovává si důležité přednosti jednovrstvých zděných staveb - především tolik potřebnou schopnost stěn přirozeně regulovat vlhkost interiérového vzduchu. Pohodlí a vysoký uživatelský komfort v průběhu celého roku jsou vůbec jednou z nejdůležitějších předností staveb z pórobetonu Ytong.

"Jsem hrdá na to, že svými novinkami stále dokazujeme, že náš úspěch není nahodilostí, ale výsledkem usilovné práce a dlouholetého technologického vývoje." dodává na závěr Ivana Havlíčková.

Ytong přichystal novinky pro přestavbu interiérů

Výrobce pórobetonu Ytong není jen lídrem v oblasti výstavby nových, energeticky úsporných a nízkoenergetických domů, ale i na poli rekonstrukcí. V letošním roce obohatí sortiment Ytong několik novinek, které stavebníkům rekonstrukci interiéru usnadní a vnesou do jejich domovů kreativní oblé tvary.

"Rekonstrukce nadále patří mezi naše klíčové segmenty. Jedním z důvodů, proč se snažíme sortiment pro tuto oblast výstavby neustále zdokonalovat, je skutečnost, že počet staveb realizovaných svépomocí neklesá. Zlepšováním našeho sortimentu se stavebníkům snažíme drobné i rozsáhlejší rekonstrukce maximálně ulehčit," říká k posledním změnám Ivana Havlíčková, vedoucí marketingu společnosti Xella CZ.

Pórobeton Ytong je ideální materiál pro všechny typy rekonstrukcí. Snadno se s ním pracuje a rekonstrukci zvládne každý šikovnější český kutil. Nízká hmotnost materiálu nezatěžuje původní konstrukce a rychlá realizace s minimálním odpadem umožňuje stavební práce i za běžného chodu domácnosti. Bílé stěny z pórobetonu navíc v interiéru přispívají ke zdravému a komfortnímu prostředí.

Nová tvárnice pro milovníky oblých tvarů

Nejviditelnějším přírůstkem v sortimentu pórobetonu Ytong pro segment rekonstrukcí je masivní oblouková tvárnice. "Ocení ji každý, kdo sází na kreativní řešení svého interiéru. Ytong se sice velmi lehce tvaruje a vytvořit z něj oblinu není vůbec problematické, nové obloukovky ale stavebníkům přinesou výrazné zrychlení stavebních prací," vysvětluje Havlíčková. Dalším přínosem je podle jejích slov minimální odpad, což ocení každá domácnost, která je během inovace v plném provozu. Obloukové tvárnice budou dostupné v tloušťce 100 mm a výšce 200 mm ve dvou variantách o rozdílném rádiu 500 mm a 900 mm. Možnosti jejich použití jsou neomezené. Zděním s oblých tvárnic Ytong si stavebníci ve svém domově mohou vystavět kulatý nebo spirálovitý sprchový kout, individuálně řešený vestavěný nábytek, zakulacenou obezdívku, oblou příčku nebo například originální podezdívku u kachlových kamen.

Nové, dokonalejší příčkovky Ytong

K praktickému technologickému zdokonalení dochází také u příčkovek Ytong, které jsou českým stavebníkům dobře známy v hladkém provedení. Výrobce je nyní doplnil o příčkovky s perem a drážkou v tloušťce 100 a 150 mm. Zdánlivě nenápadná změna může představovat pro svépomocné stavebníky výrazné ulehčení, zrychlení a zpřesnění stavebních prací. Příčkovky opatřené perem a drážkou do sebe jednoduše zapadají a na tenkovrstvou maltu se zdí pouze u vodorovných spár.

"Podobným rozšiřováním a zdokonalováním sortimentu se ještě více přibližujeme myšlence velké stavebnice Ytong, se kterou se rychle naučí zacházet i amatérský řemeslník," dodává na závěr Ivana Havlíčková.

Společnost Ytong se představí na Stavebních veletrzích v Brně, které proběhnou ve dnech 13.-17. dubna 2010.

nahoru



Nové exkluzivní tepelné čerpadlo XENEA společnosti CIAT
CIATIK TRADE s.r.o.
pavilon S, číslo stánku 004

Navštivte nás na veletrhu SHK v Brně v pavilonu S, číslo stánku 004. Představíme Vám mimo jiné exkluzivní novinku firmy CIAT - kompaktní, nenápadné a inteligentní tepelné čerpadlo Xenea.

Tato novinka - tepelné čerpadlo vzduch - voda pro vnitřní instalaci, bez venkovní jednotky, zaujme jistě svými parametry a vlastnostmi široký okruh zájemců a odborníků.

Jedná se o univerzální jednotku pro všechny typy objektů, kompatibilní se všemi typy vytápění. Je kompletně vybavena pro jednoduchou a rychlou montáž během jednoho dne. Uživatelé jistě ocení velmi tiché provedení srovnatelné se standardními výrobky domácí bílé techniky, exkluzivní design a jednoduchou údržbu. Dalším důležitým faktorem je i nízká spotřeba energie.

Tepelná čerpadla Xenea se vyrábějí s výkonem od 6 do 13,6 kW, s účinností 4,1 pro standardní podmínky podle mezinárodní certifikace Eurovent (A7/W35), pro provozní venkovní teploty od -20°C do +43°C, s teplotou vody až 60°C.

Nový velmi atraktivní ovládací bezdrátový termostat s širokou možností provozních stavů a programů.

Představíme Vám také výrobky vyrobené francouzskou špičkovou technologií, vždyť CIAT je největším francouzským výrobcem tepelných čerpadel s tradicí výroby delší než 35let.

Navštivte náš stánek č. 004 v pavilonu S v areálu BVV, velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o našich novinkách a všech našich produktech.

www.ciat.cz

nahoru



Pozvánka k návštěvě stánku Lindab
Lindab s.r.o.
pavilon V, číslo stánku 103

Pozvánka k návštěvě stánku Lindab č. 103 v pavilonu V platí jak pro klempíře, projektanty, architekty nebo autorizované techniky, ale samozřejmě pro koncové zákazníky, takzvané "domkaře".

Na výstavním stánku bude k vidění kompletní sortiment plechových krytin a bezpečnostních prvků, montované opláštění budov a konstrukční prvky nebo nový unikátní systém realizace sádrokartonových příček Lindab RdBx. Firemní specialisté se s Vámi podělí o své znalosti a zjištění v oboru provádění a navrhování střech, střešních nástaveb. Důležitá jsou zejména pravidla navrhování a správná volba materiálů. Můžete se přesvědčit o jednoduchosti montáže a 100% spolehlivosti bezúdržbového okapového systému Lindab Rainline. Koneční zákazníci i profesionálové jistě ocení nejen praktické rady a montážní návody včetně zbrusu nového na lehké krytiny, ale zejména možnost na vlastní oči vidět obrovský výběr barev a rozdíl v různých typech polyesterových povrchů v praxi.

Odborníci z řad montážních firem se pak mohou přímo na stánku zaregistrovat do věrnostního programu Střechy plné odměn a získat první body již za návštěvu stánku Lindab nebo partnera programu firmy Velux.

Lindab podpoří budoucí klempířské mistry

Svou zručnost předvedou v rámci soutěže klempířští učni z celé republiky, a to právě při zpracování falcové krytiny Lindab Seamline, kterou společnost do soutěže věnuje. Cílem soutěže je podpořit zájem mladé generace o stavebnictví a zároveň jim dát možnost vyzkoušet práci s moderními stroji a materiály.

Lindab team se těší se na Vaši návštěvu.

Stručný přehled výrobních řad Lindab:

  • Lehké tašková tabule Lindab a Lindab Rova
  • Okapový systém Lindab Rainline
  • Zastřešení lehkými konstrukcemi Lindab Roof
  • Trapézové plechy Lindab Coverline
  • Drážková krytina Lindab Seamline
  • Bezpečnostní prvky střech Lindab Protectline, Safety
  • Pozinkové profily pro sádrokartonové desky Lindab RdBx

Více informací na www.lindab.cz a www.lindabstrechy.cz.

nahoru



Představení nová generace podlahových konvektorů zn. Licon na SHK 2010
LICON HEAT s.r.o.
pavilon F, číslo stánku 020

Společnost Licon uvedla v letošním roce na trh novou generaci podlahových konvektorů s nuceným oběhem a to s jedinečným technickým řešením. Vyrábějí se pod značkou OC (Optimized convection) a je v nich použita celá řada inovativních prvků. Dalšími nespornými výhodami je použití nízkopříkonových motorů, nízká hlučnost, variabilní regulace, stavebnicový systém montáže, optimalizace výměníku a otáček ventilátoru. Výrobek bude plně k dispozici na výstavě SHK, kde Vám i naši odborně vyškolení technici předvedou jeho velmi tichý chod a obeznámí Vás s dalšími jeho nespornými výhodami.

 

Další výrobky od společnosti Licon, které budou na SHK vystavovány jsou otopné lavice s výdechovou mřížkou, nebo krycí deskou, podlahové konvektory na přirozenou konvekci a otopné těleso Ceramic. Ceramic je originální a jedinečné otopné těleso opatřené opláštěním, vyrobeným z keramických kachlů.

 

Na stánku č.20 v pavilonu F Vám budou k dispozici odborně proškolení zaměstnanci, kteří Vám ochotně zodpoví veškeré vaše dotazy. Dále pro vás bude připraven nový katalog pro rok 2010, kde najdete veškeré technické informace o všech vyráběných produktech. Těšíme se na vaši návštěvu.

Více informací naleznete na www.licon.cz.

nahoru



BUDERUS - Tepelná čerpadla Logatherm WPS/WPS K se systémem země/voda
Bosch Termotechnika s.r.o. , obchodní divize Buderus
pavilon F, číslo stánku 001

NEPORAZITELNÁ KOMBINACE ŠVÉDSKÉ TECHNOLOGIE A NĚMECKÉ PRECIZNOSTI
Tepelná čerpadla Logatherm WPS/WPS K se systémem země/voda

Tepelná čerpadla od Buderusu Vám načerpanou energií přímo z půdy příjemně ohřejí vaše místnosti, a to úsporně a efektivně. Díky vysoce kvalitnímu provedení všech komponentů dokáží tepelná čerpadla řady Logatherm získat až 4/5 energie ze země pro vytápění a ohřev vody. Špičkové konstrukční řešení čerpadel umožňuje dosáhnout výstupní teploty topné vody až 65 °C. Tím je zajištěn maximální komfort ohřevu teplé vody. Bonusem čerpadel řady Logatherm je jejich kompaktní provedení se všemi komponenty umístěnými pod opláštěním, které zajišťuje velmi malou prostorovou náročnost a minimalizaci hluku.

Navštivte nás na Stavebním veletrhu Brno 2010 v pavilonu F, stánek 001 a informujte se o široké nabídce tepelné techniky.


nahoru



NOVABRIK – odvětrané fasádní systémy pro zdravé bydlení
NOVABRIK CZECH, s.r.o.
pavilon A1, číslo stánku 1

Firma Novabrik Czech,s.r.o. je předním výrobcem odvětraných a tepelně izolačních fasád pro střední Evropu. Fasádní systém Novabrik byl navržen v Kanadě institutem zabývajícím se vlhkostí staveb v souladu se čtyřmi“O“(Oddělit,Odvodnit,Osušit a Ošetřit).Jeho dýchací schopnost vytváří přirozené proudění vzduchu ve zdivu a izolaci s vyřešeným odvodem difúzních par,a tak tlumí a zamezuje vzniku plísní. Tyto typy fasád řeší nejen funkční, ale i estetickou stránku domu. Přirozeně odvádí vlhkost z domu, zabraňují tvorbě plísní v interiéru, snižují náklady za vytápění a především tvoří estetickou obálku domu.

- Bezmaltové spojení, kdykoliv lehce rozebíratelné
- Aktivní ventilace či difúzní otevřenost
- Efektivně vynaložené náklady, odolává popraskání,neřeší opakované nátěry
- Bezúdržbový, 50 let garance
- Protipožární odolnost, hlukový útlum
- Splňující a překonávající všechny stavební předpisy a požadavky



Navštivte náš stánek na veletrhu SHK Brno ve dnech 13.- 7.4.2010, pavilon A1, číslo stánku 1.

Více informací najdete na www.novabrik.cz


nahoru



 
 
Reklama