Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2010 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.



NOVINKY společnosti Regulus na SHK Brno Venkovní expozice společnosti Able Electric
Tepelná čerpadla vzduch/voda Stiebel Eltron Junkers - Získejte více energie ze slunce!
Moře vzduchu - rekuperace ThermWet PZP KOMPLET a.s. na veletrhu SHK 2010
H+H Greenblock jako první uvidí návštěvníci SHK Brno Isover - komfortní styl bydlení
Thermona - 20 let úspěšného působení na českém trhu Představení sortimentu firmy ELEKTRODESIGN
Rockwool - Originál na cestě zlepšení Schiedel Absolut Final
Navštivte společnost CIUR na veletrhu IBF Brno 2010 HELUZ představí novinky na IBF



NOVINKY společnosti Regulus na SHK Brno
REGULUS spol. s r. o.
Hala F, stánek č. 039

Výstava probíhá ve dnech 13-17. 4. 2010. U našeho stánku č. 39 v hale F představíme výrobky firmy Regulus. Návštěvník bude mít možnost si z blízka prohlédnout solární systémy, moderní tepelná čerpadla, centrální rekuperační jednotky a akční sestavy dotované z programu Zelená úsporám + další výrobky.

Vystavena bude i akční sestava Solartherm, která byla oceněna na veletrhu "Moderního vytápění", jako nejpřínosnější exponát veletrhu.

Kromě standardního sortimentu firmy Regulus, budou vystaveny také úplné novinky, jako jsou například:

  • solární zásobníky osazené čerpadlovými skupinami s integrovanou regulací
  • nerezové zásobníky
  • nový sortiment před-izolovaného potrubí pro solární systémy.
  • novou řadu čerpadlových skupin pro otopné systémy

Během návštěvy stánku je možné prohlédnout exponáty a zároveň můžete konzultovat přímo s našimi odborníky nejrůznější témata z oblasti solární energie, tepelných čerpadel a programu Zelená úsporám.

Aktuální akční nabídky naleznete na www.regulus.cz.

nahoru



Zveme Vás srdečně na návštěvu naší venkovní expozice
Able Electric, spol. s r.o. volná plocha G, stánek č.12



Přijďte se seznámit s novou generací úsporných quartzových topidel Tansun a Burda.

Elektrická quartzová topidla mohou posloužit jako vzorový příklad maximálního využití "slunečního efektu". Představují unikátní koncept vytápění, kdy se ohřívají přímo lidé nebo objekty a ne vzduch mezi nimi. A to okamžitě bez potřeby předehřívání. Topidla využívají přeměny elektrické energie na teplo s účinností až 92 %, zbývající energie je využita na světlo. Nedochází tak k žádnému plýtvání a ztrátám, například prouděním vzduchu, jako u jiného způsobu vytápění.

V domácnosti se osvědčují při vytápění koupelen i přitápění v obytných prostorech, hodí se do zimních zahrad, dílen, garáží, pro ohřev na terasách, v altánech nebo pergolách. Dobrým pomocníkem jsou však i při vysoušení stěn při malování, při přestavbách, po povodních. Velkou oblibu si získaly u chatařů a chalupářů, kterým po příjezdu do studených místností zajistí okamžité teplo.

   

V komerčních objektech jsou quartzová topidla Tansun výhodná všude tam, kde by klasické tradiční topení bylo nehospodárné kvůli enormnímu úniku tepla. Jedná se jak o výrobní prostory (dílny, montážní linky i jednotlivá pracoviště), sklady a haly, gastronomické objekty (venkovní předzahrádky v restauracích, sklepní a suterénní prostory, jídelny, catering), ale i sportovní objekty (kryté tribuny, šatny, koupelny, divácké boxy, golfová odpaliště apod.). Pominout nelze ani dobrou službu pro venkovní nevytápěná pracoviště (strážní a kontrolní stanoviště), ale i obchody, kostely a památkové objekty, stejně jako zemědělské objekty, a to nejen při sušení zemědělských produktů, ale i při přitápění zvířatům.

Další důvod, proč být na veletrhu SHK v Brně je představení nejrychlejšího, nejhygieničtějšího a provozně nejlevnějšího osušovače rukou - Dyson Airblade.

  1. Je to nový typ osušovače rukou, který osuší ruce do 10 sekund.
  2. Oproti ostatním osušovačům může ušetřit až 80 % energie, což je dosaženo třemi způsoby:
    • používá revoluční digitální elektromotor vyvinutý ve společnosti Dyson s nízkou spotřebou energie (1600 W)
    • je třikrát rychlejší než většina ostatních osušovačů, takže spotřebuje méně energie
    • na rozdíl od ostatních osušovačů nepotřebuje ohřívat vzduch topnou spirálou, proto má výrazně menší spotřebu elektrické energie
  3. Má nízké provozní náklady.
    • Ve srovnání s papírovými ručníky jsou provozní náklady desetinové, při srovnání s průměrnými osušovači rukou jsou provozní náklady zhruba pětinové.
  4. Opakované testy prokázaly jeho odolnost proti vandalům, lámání a úderům, zhášení zapálených cigaret, postříkání chemikáliemi a extrémním změnám teplot.
  5. Výrobek byl schválen British Skin Foundation, proto je možné ho používat i v potravinářských a zdravotnických zařízeních, a to z těchto důvodů:
    • doživotní Hepa filtr zachytí 99,9 % bakterií ze vzduchu použitého k osušení rukou
    • antibakteriální úprava snižuje výskyt bakterií na povrchu o 99,9 %
    • zapíná se a vypíná automaticky, takže se ničeho nedotýkáte

Tento výrobek obdržel v minulosti již několik ocenění... Jako každoročně na našem stánku naleznete tým odborníků, kteří Vám rádi zodpoví Vaše dotazy.

Více informací najdete na www.bionare.cz

nahoru



Tepelná čerpadla vzduch/voda Stiebel Eltron
STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
pavilon F, stánek č. 57

Vzduch je všude kolem nás, tak proč ho nevyužít!

Tepelná čerpadla vzduch/voda značky Stiebel Eltron mají pracovní rozsah od -20 °C do + 40 °C. Z hlediska klimatu topné sezóny v ČR je počet dní s extrémně nízkou venkovní teplotou malý a nemá na celkovou spotřebu energie významný vliv. Díky kompaktnímu provedení přístroje je každé tepelné čerpadlo vzduch/voda nenáročné na montáž a jeho pořízení vyjde levněji, než je tomu u jiných systémů.

Tepelná čerpadla Stiebel Eltron umí i chladit. Díky přesnému měření vlhkosti a teploty vzduchu v místnosti čidly teploty a relativní vlhkosti FEK lze přesně určit rosný bod a díky této znalosti přesně nastavit chladící křivku tak, aby se i stávající podlahové, nebo kapilárové topení mohlo použít ke komfortnímu chlazení objektu. Tepelná čerpadla vzduch/ voda s reverzibilním chodem značky Stiebel Eltron mají označení WPL cool. Pracovní rozsah - 20°C až + 40°C.

Společnost Stiebel Eltron vždy zdarma spouští všechna svoje tepelná čerpadla a od tohoto spuštění se sama pomocí vlastní servisní sítě stará o bezproblémový a perfektní chod těchto čerpadel.

Podrobnější informace o celém výrobním programu firmy Stiebel Eltron lze získat v sídle společnosti a na výstavě SHK Brno ve dnech 13. - 17. dubna, pavilon F, číslo stánku 57.

nahoru



Získejte více energie ze slunce - CerapurModul-Solar s dotací programu Zelená úsporám
Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize JUNKERS
pavilon F, stánek č. 36

Navštivte nás na veletrhu SHK v Brně, pavilonu F, číslo stánku 036. Představíme Vám mimo jiné špičkové řešení pro vytápění a solární ohřev teplé vody - solární systémy Junkers a kotle CerapurModul-Solar. Špičkové řešení v každém detailu, které zaručuje klientovi maximální úspory.

Podstata dosažení vysoké účinnosti celého zařízení tkví především v propracování jednotlivých součástí systému do posledního detailu. Každý z komponentů je totiž koncipován tak, aby v součtu bylo dosaženo co nejnižší energetické náročnosti celého systému.

Systém Cerapur Modul-Solar disponuje spolu s atraktivním vzhledem řadou Hi-Tech technologií. Vysoké úspory lze získat díky vysoké účinnosti kondenzačního kotle až 109%, ale také hlavně díky tomu že solární systém je řízen nejmodernější elektronikou Bosch Heatronic s integrovaným algoritmem SolarInside, který díky patentovanému systému algoritmů dokáže při přípravě TUV získat k již zmíněným 60 % úspor ještě dalších 15 %, a v případě, že systém podporuje i vytápění pak i zde dalších 5 % úspor nákladů. Je tomu tak proto, že patentovaný systém algoritmů vypočítává očekávané množství zisků ze slunečního záření a redukuje tak již předem spotřebu plynu. Dává přitom vodě ohřáté solární energií jednoznačnou prioritu.

Bez povšimnutí nelze nechat ani princip zásobníku s moderním - vrstevným způsobem přípravy teplé vody. Moderní vrstvený způsob přípravy teplé vody umožňuje dosahovat až o 17 % vyšší účinnosti a rychlosti ohřevu teplé vody než u běžných zásobníků klasické konstrukce.

Mimo výhod efektivních zásobníků s tímto ohřevem můžete u kotlů CerapurModul a CerapurModul-Solar využívat navíc novou funkci Eco pro přípravu teplé vody, která přináší navíc až 10 % úsporu energie.

Výhody systémového řešení jsou nesporné. Na jednotku CerapurModul-Solar lze totiž čerpat dotaci ze státního programu MŽP "Zelená úsporám", kde byla zaregistrována pod číslem SVT 7965. V seznamu produktů vyhovujících programu Zelená úsporám má název Solární zásobník s plynovým dohřevem.

nahoru



Moře vzduchu - rekuperace ThermWet
ThermWet s.r.o.
pavilon F, stánek 14

ThermWet s.r.o. je ryze česká společnost, která dodává větrací systémy s rekuperací tepla za dostupné ceny jak do novostaveb, tak i rekonstrukcí.

Mezi hlavní přednosti systému ThermWet patří snížení nákladů na vytápění, trvalá regulace vlhkosti a zvýšení komfortu v obytných prostorách a téměř bezúdržbový provoz.

Výhodou našich rekuperátorů je, že jsou na rozdíl od běžných tepelných deskových výměníků konstruované i pro provoz v teplotách pod bodem mrazu a tudíž nezamrzají. Zachovávají si účinnost i bez přídavných zařízení proti zámrzu, které zvyšují cenu, případně provozní náklady. Další výhodou je variabilnost umístění a nízká cena včetně montáže.

Jsme registrováni v dotačním programu Zelená úsporám, tudíž můžete naše rekuperační systémy použít i do výstavby v pasivním standardu, tak i do rekonstrukcí a tím si za poměrně nízké náklady zvýšit dotační plnění.

Na SHK Brno v hale F na stánku 14 Vám bude k dispozici tým ThermWet.
Přijďte se poradit o svém zamýšleném záměru na pořízení větracího zařízení, prohlédnout si jednotku Helix. Jste srdečně zváni, těšíme se na Vás.

Větrejte úsporně.cz

nahoru



PZP KOMPLET a.s. na veletrhu SHK 2010
PZP KOMPLET a.s.
pavilon F, stánek 034

Mezi vystavovateli na významném stavebním veletrhu SHK 2010, který se koná ve dnech 13. - 17. dubna 2010 na brněnském výstavišti BVV, nebude chybět ani firma PZP KOMPLET a.s. - největší český výrobce tepelných čerpadel.

PZP bude v rámci své expozice na veletrhu prezentovat všechny typy vyráběných tepelných čerpadel - systém vzduch-voda, země-voda i voda-voda. Jako novinka v sortimentu bude představeno kompaktní tepelné čerpadlo země-voda s výstupní teplotou až 80°C.

V čem je výjimečné?

Efektivitu tepelného čerpadla mnohdy nepříznivě ovlivňuje požadavek na vyšší výstupní teplotu, především pro přípravu teplé vody. Pro mnohá tepelná čerpadla je pak východiskem přímotopný dohřev, který přirozeně degraduje účinnost zařízení. Nové tepelné čerpadlo HPBW / Model PT řeší tento problém výhodně prostřednictvím využití efektu vyšších teplot přehřátých par chladiva než je jejich kondenzační teplota. Chladivové páry jsou totiž při stlačení kompresorem obvykle přehřívány až nad teplotu 90 °C. Princip je jednoduchý. Kondenzátor tepelného čerpadla je uložen přímo v akumulační nádrži předávací stanice tepla a rozkládá se po celé její výšce.

Díky této výjimečné konstrukci získáte tepelné čerpadlo pro vytápění a přípravu teplé vody s akumulací až 600 l. Zařízení dále umožňuje jednoduché připojení slunečních kolektorů, kotle na tuhá paliva, plynového kotle, elektrické přímotopné spirály, případně jiného zdroje tepla.

Hlavní výhody nového kompaktního tepelného čerpadla země-voda:

  • Kompaktní řešení tepelného čerpadla země-voda s předávací akumulační stanicí tepla
  • Kompresor Scroll od výrobce MITSUBISHI
  • Výstupní teplota vody až 80°C
  • Zvýšení topného faktoru systému až o 20%
  • Nedochází k degradaci topného faktoru při ohřevu teplé vody
  • Připojení různých zdrojů tepla do jediného systému
  • Velmi tichý provoz
  • Stabilní topný výkon
  • Regulace SIEMENS s možností řízení více zdrojů tepla
  • Jednoduchá instalace díky kompaktnímu řešení - menší nároky na zastavěný prostor
  • Splňuje podmínky dotačního programu ZELENÁ ÚSPORÁM

Navštivte náš stánek č. 034 v pavilonu F a velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o všech našich produktech.

nahoru



H+H Greenblock jako první uvidí návštěvníci Stavebních veletrhů Brno
H + H Česká republika s.r.o.
pavilon A1, stánek 019

Nejnovější inovace v oblasti porobetonu pro hrubou stavbu, tvárnice H+H Greenblock, bude odborné i laické veřejnosti představena od 13. - 17. dubna na přehlídce IBF v rámci brněnských stavebních veletrhů. Novinka bude společně s uceleným porobetonovým stavebním programem prezentována výrobcem, společností H+H Česká republika, na stánku číslo 19 v pavilonu A1. H+H Česká republika připravila navíc pro všechny návštěvníky veletrhu zábavnou vědomostní soutěž o porobetonu. Vítěz získá formou padesátiprocentní slevy až kamion porobetonových komponent zdarma.


Veletržní stánek H+H Česká republika na IBF 2009
 
Přesná tvárnice H+H Greenblock P2 350 PDK

Přesná tvárnice H+H Greenblock je vyráběna ve dvou provedeních, přesná tvárnice P2 350 PDK 600/375/250 a přesná hladká tvárnice 300/500/250, obě s hodnotou lambda 0,09. Největší výhodou přesných tvárnic H+H Greenblock je jejich vysoký tepelný odpor. Zdivo z nich již není nutné dodatečně zateplovat. Jedná se o zcela nový materiál vhodný k výstavbě nízkoenergetických a pasivních budov. Produkt vyráběný v českém závodě v Mostě, rozšiřuje výrobkovou řadu H+H EXCLUSIVE z bílého porobetonu. Objednávky lze uzavřít již v rámci veletrhu IBF přímo na výstavním stánku H+H Česká republika. Tvárnice H+H Greenblock budou v distribuci bezpostředně po veletrhu.

H+H Česká republika bude na IBF samozřejmě prezentovat i další výrobky. Ze sortimentní řady H+H EXCLUSIVE, tedy bílého porobetonu, budou vystavovány přesné tvárnice PDK, přesné příčkovky, přesné příčkovky PD, přesné příčkovky PDK, nosný překlad NOP, přesné U-profily, ploché překlady nosné - PSF a nenosný překlad NEP.

Další novinkou H+H Česká republika pro Stavební veletrhy Brno 2010 je přesná tvárnice řady H+H CLASSIC v provedení P2 400 PDK. Jedná se o aktuální inovaci v sortimentu šedého porobetonu. S hodnotou lambda 0,095 je i tato tvárnice vhodná k nízkoenergetické a pasivní výstavbě. Sortimentní řada H+H CLASSIC bude na IBF prezentována i přesnými tvárnicemi PDK a přesnými příčkovkami.

Kromě prezentace výrobků připravila H+H Česká republika pro návštěvníky veletrhu zábavnou vědomostní soutěž na téma porobeton, jejíž výherce získá padesátiprocentní slevu. Sleva se bude vztahovat na jeden nákup stavebního materiálu - tvárnice nebo příčkovky- ze sortimentu H+H Česká republika až do objemu dvou kamionů. Soutěž bude na veletržním stánku H+H Česká republika probíhat každý den, slosování soutěže proběhně po ukončení veletrhu. Informace potřebné ke správnému zodpovězení soutěžních otázek jsou umístěny na webové stránce www.HplusH.cz

Společnost je také dodavatelem doplňkových výrobků a služeb pro práci s porobetonem, jako jsou maltové směsi nebo speciální nástroje a nářadí. Stavební materiál a doplňkové služby H+H Česká republika nabízí prostřednictvím sítě smluvních partnerů po celé České republice.

H+H Česká republika je jediným dodavatelem jak bílého, tak i šedého porobetonového programu pro hrubou stavbu v ČR.

nahoru



Isover - komfortní styl bydlení
Saint-Gobain Isover CZ s.r.o.
pavilon V, stánek 039

Na brněnském výstavišti můžete navštívit od 13. 4. - 17. 4. 2010 (9:00 - 18:00) výstavní expozici společnosti Saint-Gobain Isover CZ s.r.o., stánek 093, pavilon V. Na stánku máte možnost využít poradenství odborných pracovníků společnosti, získat řadu informačních materiálů k produktům a nízkoenergetické a pasivní výstavbě. Vyzkoušet můžete také modelaci způsobu zateplení Vašeho domu prostřednictvím kalkulačního programu Isover či využít možnosti přímé registrace do dotačního programu "Sáhněte si na dotace od Isoveru".

Navíc máte jedinečnou možnost po dobu konání veletrhu získat Vaše osobní snímky pořízené termokamerou a seznámit se tak s výsledky měření úniku tepla termovizí, které se nejčastěji provádí na stavebních objektech. Těšit se také můžete na spoustu zajímavých akcí a dárků.

Společnost Saint-Gobain Isover CZ s.r.o. vás dále zve při příležitosti Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2010 ve středu 14. 4. 2010 na odbornou konferenci Pasivní domy - komfortní styl bydlení (trendy, návrh, realizace, ekonomická a ekologická hlediska).

Konference Pasivní domy - komfortní styl bydlení se koná ve středu 14. 4. 2010 od 10:00 do 14:00 hodin na brněnském výstavišti v sálu Morava v pavilonu A3. Hlavním tématem konference jsou trendy vývoje, návrh, dotace a státní podpora, realizace a ekonomická a ekologická hlediska výstavby pasivních budov. Konference je vedena významnými odborníky z oboru, kterými jsou např.: Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc., Ing. Jan Bárta, Ing. arch. Petr Smola a Ing. Günter Lang.

nahoru



20 let úspěšného působení na českém trhu
THERMONA, spol. s r.o.
pavilon F, stánek 050

Společnost Thermona se jako každoročně, tak i v roce 2010, kdy slaví 20 let úspěšného působení na českém trhu, prezentuje na výstavách doma i v zahraničí. Jednou ze stěžejních akcí je i výstava SHK, kde Thermona představí řadu novinek a inovací ze svého výrobního programu, které již uvedla na trh v závěru roku 2009. Je to nová řada plynových kotlů s nízkými emisemi Therm xxE.A
v různých výkonových řadách a provedeních co se týče ohřevu teplé vody. Dalšími novinkami jsou nové elektrokotle Therm EL 5 a 9
s dotykovým displejem a nízkými regulačními kroky po 500, resp. 1000 W, vhodné především do nízkoenergetických staveb.


Ekologické kotle Therm E.A
 
Plynové kotle - spalovací komora
 
Elektrokotle Therm EL 5 a 9
 
Solartherm 17 KDZ 25

Zajímavé je i provedení solárního zásobníku Solartherm s dohřevem kondenzačním kotlem, na který je možno čerpat dotace z programu Zelená úsporám. Dalším prezentovaným sortimentem budou novinky roku 2010, které by měly být v prodeji ve druhé polovině roku - kotel s vestavěným 55-litrovým zásobníkem Therm 28 LXZ.A 5 a elektrokotel Therm EL 14, který doplní řadu elektrokotlů s dotykovým displejem.

Těšíme se na vaši návštěvu v naší expozici v pavilonu F, stánek č. 50.

nahoru



Představení sortimentu firmy ELEKTRODESIGN
ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s. r.o.
pavilon F, stánek 026

Specialista na ventilátory, příslušenství a rekuperace

Vážení přátelé,
dovolte, abychom Vás pozvali na veletrh SHK v Brně. Náš obchodní sortiment je určen pro nejširší okruh projektantů, montážníků a obchodních firem v oblasti vzduchotechniky, stavebnictví a elektro. Na stánku Vám představíme nové výrobky a obdržíte kompletní projekční podklady. Vydali jsme pro Vás nové katalogy "Rekuperace" a "Rekonstrukce větrání bytových domů"

Větrací jednotky s rekuperací tepla


EHR 500
 
EHR 350
 
EHR Akor

Na Vaši návštěvu se těší tým spolupracovníků firmy ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s r.o.

Místo a čas konání veletrhu:

SHK Brno - Výstaviště
13. 4. - 17. 4. 2010 od 9:00 do 18:00 hod.
Pavilon F, stánek č. 26

nahoru



Originál na cestě zlepšení
ROCKWOOL, a.s.
pavilon V, stánek Centra pasivního domu

Výrobky z kamenné vlny ROCKWOOL jsou generacemi prověřené, environmentálně příznivé tepelné izolace na konstrukce budov a TZB. Unikátní kombinace stabilních vlastností předurčují použití izolací ROCKWOOL na podstatné zvýšení tepelného odporu, požární odolnosti a vzduchové neprůzvučnosti konstrukcí. Izolace jsou přirozeně nehořlavé zpravidla s třídou reakce na oheň A1.

Nyní nabízíme izolační desku do kontaktních zateplovacích systémů FRONTROCK MAX E s nejvyšším tepelným odporem v dané třídě izolací: λ = 0,036 W/(m.K). Měkčí jádro, tvrdší povrch a celkově nižší hmotnost této izolační fasádní desky oproti klasickým minerálně vláknitým deskám pro kontaktní fasády přinášejí úsporu nejenom na tloušťce a hmotnosti...

 

Izolační deska FRONTROCK MAX E se vyrábí ve výrobním závodě Bohumín v tloušťce až do 28 cm, je tudíž vhodná i pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Pro zateplení střech až na nízkoenergetický / pasivní standard je mimořádně vhodný systém nadkrokevní izolace TOPROCK. Systém umožňuje několikanásobně zvýšit tepelný odpor stávajícího střešního pláště bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do interiéru podkroví a bez omezení vnějšího vzhledu střechy.

Na Stavebních veletrzích Brno na veletrhu IBF Vás ve dnech 13. - 17. 4. 2010 rádi uvítáme v pavilonu V ve stánku Centra pasivního domu.

nahoru



Nové ukončení nad střechou pro komínový systém Schiedel ABSOLUT
Schiedel, a.s.
pavilon V, stánek 086

Společnost Schiedel, a.s. si Vás dovoluje pozvat na svůj zbrusu nový stánek v rámci veletrhu IBF v Brně (13. - 17.4.2 2010), tentokrát v pavilonu V, č. 086.

Tým odborníků z naší firmy je připraven poradit Vám s Vašimi dotazy ohledně komínové techniky. Budete se moci seznámit s novým ukončením nadstřešní části komínového systému ABSOLUT - prvky ABSOLUT FINAL. Dále zde bude k vidění nový Napojovací díl pro krbová kamna.

Můžete se také přijít podívat na naši tiskovou konferenci pro novináře, 15.4. 2010 ve 13.00 hod. v Press centru, v budově E. Budou se zde vyhlašovat výsledky již třetího ročníku studentské soutěže "Můj rodinný dům".

Těšíme se na Vaši návštěvu.

nahoru



Navštivte společnost CIUR na veletrhu IBF Brno 2010
CIUR a.s.
Hala V, stánek č. 090

Společnost CIUR a.s. byla založena roku 1991 a již od počátku se svými výrobky na bázi celulózového vlákna řadí mezi přední evropské výrobce. Stěžejním výrobkem společnosti je tepelně akustická, celulózová, foukaná izolace CLIMATIZER PLUS. Tato ekologická a zdravotně nezávadná izolace se vyznačuje nejen výbornými fyzikálními a protipožárními vlastnostmi, ale také tím, že její aplikace není vázána na počasí a roční období. Izolaci lze použít u novostaveb i rekonstrukcí (rodinné domy, panelové domy, školy, historické objekty, hospodářské objekty, výrobní a skladové haly, centra zábavy a sportu) pokud je to technologicky možné do vodorovných, šikmých i svislých konstrukcí. Zvláště vhodné je použití celulózové izolace CLIMATIZER PLUS v dřevostavbách, nízkoenergetických a pasivních domech. Izolaci je možné aplikovat volně, metodou suchého přetlakového plnění (foukaná izolace) nebo nástřiku.

 

Neméně důležitou součástí společnosti je také divize TZB zabývající se systémy větrání, topení a klimatizace, včetně práv pro zastupování firem LENNOX, SANYO, CAREL a dalších.

Na stánku č. 090 v hale V budou dále k vidění membrány pro kontrolu průchodu vlhkosti a vzduchu německé značky PRO CLIMA®, modulový konstrukční systém pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních domů "φ-ha" a mnoho dalšího!

nahoru



HELUZ představí novinky na IBF
HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Pavilon A2, stánek č. 032. Hala V, stánek č. 009

Společnost HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s., výrobce a dodavatel komplexního systému pro hrubou stavbu, bude na letošním 15. mezinárodním stavebním veletrhu IBF v Brně prezentovat novou řadu broušených cihelných bloků HELUZ FAMILY a pasivní dům HELUZ HIT.

Již v polovině loňského roku byl uveden na trh první cihelný blok z řady FAMILY s šířkou 50 cm určený zejména pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních domů. Výrobce nyní nově nabízí bloky o šířce 38 a 44 cm, které splňují parametry pro nízkoenergetické stavění bez dodatečného zateplení. Vynikající vlastnosti broušených cihel FAMILY ocenila letos v březnu porota na veletrhu CONECO v Bratislavě Zlatou plaketou. Stejné ocenění získaly i komínové systémy HELUZ.

Pro zájemce o stavění v pasivním energetickém standardu připravila společnost HELUZ projekt cihlového pasivního rodinného domu HELUZ HIT. Jedná se o nepodsklepený rodinný dům střední velikosti s obytným podkrovím určený pro čtyřčlennou rodinu. V porovnání s běžnými novostavbami představuje více než 80% úsporu nákladů na vytápění. Masivní cihelná konstrukce zaručuje jeho výborné tepelněakumulační a zvukověizolační vlastnosti a uživatelům přináší vysoký komfort bydlení. Návštěvníci veletrhu si mohou prohlédnout model tohoto domu a získat další informace.

Stánek největšího českého výrobce cihelného materiálu najdete v pavilonu A2 pod číslem 32. Ukázky zdění z broušených cihel s použitím speciálních tenkovrstvých malt a pěny budou probíhat na venkovní ploše před pavilonem. Komínové systémy HELUZ budou prezentovány také samostatně ve stánku 009 v pavilonu V.

nahoru



 
 
Reklama