Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Záznam vysílání z INFOTHERMY 2023

Po delší přestávce se opět otevřely brány výstavy Infotherma, tradičně pořádané v Ostravě. S estav.tv a redakcí TZB-info jsme vysílali ŽIVĚ sérii rozhovorů s vystavovateli, hosty letošní Infothermy a vítězi soutěže Top výrobky vystavovatelů Infothermy 2023.

Veletržní úterý bylo na stánku TZB-info ve znamení online studia estav.tv . Celkem jsme odvysílali 14 rozhovorů a reportáží s vystavovateli a hosty redakce TZB-info a ESTAV.cz.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Stánek TZB-info byl již tradičně zároveň poradenským střediskem o cenách energií. I proto první rozhovor ve vysílání proběhl na toto téma s Ing. Janem Schindlerem, analytikem Kalkulátoru cen energií TZB-info. Moderátorem byl kolega Mgr. Jiří Zilvar, vedoucí redaktor energetiky a OZE. A protože jednou z novinek letošní Infothermy je silné zastoupení tepelných čerpadel, fotovoltaiky a akumulace energie, měli si kolegové o čem povídat. Tématem byly tak nejen ceny plynu a elektřiny, ale také výhled cen a ceny energií s ohledem na aktuální energetickou koncepci budov a na situaci na energetickém trhu.
Další rozhovory byly věnovány 3 firmám a jejich výrobkům, které nejvíce zaujaly čtenáře TZB-info v soutěži TOP výrobky Infotherma 2023, tedy rozhovory s Unites, ista ČR a Blaze Harmony. Oceněným samozřejmě gratulujeme. Ocenění přebírali diplomy a křišťálové plakety na slavnostním zahájení výstavy v pondělí. Čtenáři tak již v prosinci svým výběrem predikovali zájem o fotovoltaiku, kotle na biomasu a rozúčtování, jako jedno z nových akcentovaných témat v oboru.

Přečtěte si také Infotherma 2023 zahájena – peníze na úspory jsou, chybí ale pracovníci Přečíst článek

V dalších rozhovorech se objevilo větrání s rekuperací, měřící a regulační technika, kotle na dřevo a biomasu, problematika spalování dřeva jako taková, potrubní systémy na vytápění a vodu.
Hostem závěrečného rozhovoru byla Alena Bujáková, ředitelka výstavy Infotherma. Na hodnocení je samozřejmě brzy, výstava běží do čtvrtka, ale dojmy z prvního 1,5 dne výstavy jsou zajímavé. Možná i proto, že 28. ročník se koná poprvé po vynucené pauze. Pokud by nebyla, slavili bychom kulatý 30. ročník.

Přečtěte si také Infotherma 2023 – roste zájem o tepelná čerpadla a vytápění dřevem Přečíst článek

V každé případě pondělí a úterý byly dny, které známe z dřívějška. Plné uličky, velký zájem, hodně dotazů a inspirující diskuze. Nezapomeňte, Infotherma 2023 se koná až do čtvrtka, vstupenka po registraci je zdarma.

 
 
Reklama