Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Který dodavatel bez fixace je aktuálně nejvýhodnější?

Pokles ceny energií se stále nekoná, naopak na burzách s energiemi stoupá nejistota a zvyšuje se nervozita kolem otázky stále rostoucích cen. Jak to aktuálně vypadá s cenami elektřiny?

Největší obavy vyvolává nadcházející topné období, kdy se spotřeba elektřiny u běžných domácností zvýší. Pražská energetická burza 10. srpna 2022 dosáhla historického maxima ceny elektřiny za 1 kWh, která se prodávala za 10,50,- kč. Při srovnání hodnot z ceníku hlavních dodavatelů na trhu, můžeme být za aktuální ceny ještě rádi.

Končí vám fixace?

Všem odběratelům, který končí fixace však aktuální ceníky dodavatelů energií nepotěší. Pokud jste si zařizovali elektřinu před více než 2 lety, kdy se ceny na burze s energiemi v porovnání s dnešními prodávaly až desetkrát levněji. Kdo si svoji fixaci zajistil ještě letos v lednu, zajistil si poměrně výhodnou cenu, kdy se 1kWh elektřiny pohybovala za cenu okolo 2 korun. Takovou nabídku v letních cenících už bohužel nenajdete. A nečeká nás ani zářivá budoucnost, dodavatelé energií zlevňovat rozhodně neplánují, spíše naopak.

V jakých cenových hladinách se pohybují aktuální ceníky bez závazku?

U základních ceníků bez závazku (tedy na dobu neurčitou) největších poskytovatelů elektřiny na trhu aktuálně nenajdete ceny pod 6Kč/kWh. Aktuálně nejlepší ceník s nabídkou pro nízký tarif na dobu neurčitou nabízí Pražská plynárenská, která prodává elektřinu včetně distribuce za 7 456 Kč/MWh, kdy tedy každá kilowatthodina vychází na necelých 7,50 Kč. Na druhém místě co se týče nejlepší ceny zůstává E.ON s cenou 8,09 Kč za 1 kWh v základním ceníku nabízí fixaci na 2 roky.

Více informací


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama