Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Megawatthodina v nových cenících elektřiny i za pět tisíc, u plynu za téměř dva tisíce

Když kupujete nemovitost a realitní prodejce nabízí k nemovitosti ještě energie, je dobré si ceny prověřit v našem Kalkulátoru, abyste neplatili zbytečně moc.

Bidli energie zveřejnila nové ceníky elektřiny a plynu hned ve čtyřech produktových řadách. Cena elektřiny u některých tarifních sazeb přesahuje pět tisíc, u plynu dosahuje téměř dvou tisíc. Nově obchodník má produkt s cenami ze spotového trhu.

Ceníky pro stávající zákazníky dodavatel zatím nezvyšuje, zveřejněné ceníky budou určeny pravděpodobně pro nové zákazníky. Zarážející na nabízených cenách je velký cenový rozdíl v jednotlivých cenících. U nejlevnějšího produktu Výhoda se ceny proudu pohybují kolem čtyř tisíc, u nejdražšího, pravděpodobně prolongačního ceníku Standard, je cenová úroveň zhruba o 1 000 Kč/MWh vyšší.

Podobný rozptyl cen je vidět i u plynu, produkt Výhoda za 1 300 a Standard 1 900 Kč/MWh.

Naproti tomu ceníky ze spotového trhu mají rozumné platby pro obchodníka. Ceny stálého platu jsou za 79 Kč/Měsíc, přirážka za obchod 250 Kč/MWh. Dodavatel při výpočtu ceny vychází z cen na spotovém trhu OTE u obou komodit.

 
 
Reklama