Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspora v průměru přes 12 000 Kč. ČEZ ESCO snižuje ceny elektřiny i plynu

ČEZ ESCO, největší dodavatel komodit pro české podniky a poskytovatel moderních energetických řešení pro průmysl a veřejnou sféru, snižuje od 1. 11. 2020 ceny elektřiny i plynu. Každá spotřebovaná MWh se zákazníkům zlevní v průměru o 163 Kč u elektřiny a o 121 Kč u plynu.

„Jsme v každodenním kontaktu s našimi zákazníky, a především od malých a středních firem slyšíme, jak obtížně bojují s negativními ekonomickými dopady současné pandemie. Jsme proto rádi, že jim můžeme být v této době silným partnerem, který jim pomůže snížit provozní náklady nejen našimi projekty energetických úspor, ale také výhodnější cenou elektřiny a plynu,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Každá spotřebovaná MWh se tarifní zákazníkům zlevní v průměru o 163 Kč u elektřiny a o 121 Kč u plynu, což znamená průměrnou úsporu 7 procent, respektive 12 procent. Konkrétně tarifní zákazník odebírající od ČEZ ESCO elektřinu a plyn tedy v průměru ušetří přes 12 000 korun ročně. Tyto ceníky platí pro většinu odběrných míst na nízkém napětí, odběrná místa na vysokém nebo velmi vysokém napětí (typicky velké podniky) mají nastaveny individuální ceny, do nichž se nižší ceny na velkoobchodních trzích promítají průběžně při jejich sjednávání.

„Zákazníci nemusejí nic dělat. Slevy se do ceníků promítají od 1. listopadu automaticky. Na rozdíl od konkurence zlevňujeme skutečně všem tarifním zákazníkům, u všech produktů a po celém území Česka. Nižší ceny platí pro nové i stávající zákazníky,“ upřesňuje Martin Ludvík, ředitel ČEZ ESCO pro Komoditní produkty a služby.

V případě produktů na dobu neurčitou (nefix) se nižší cena počítá hned od 1. listopadu. U produktů na dobu určitou (fix) se cena aktualizuje k datu prodloužení smlouvy. ČEZ ESCO navazuje na snížení cen pro domácnosti od ČEZ Prodej, který snížil ceníky pro domácnosti a živnostníky od října. ČEZ ESCO dodává elektřinu a plyn přibližně 21 000 zákazníkům z řad firem a veřejné správy.

 
 
Reklama