Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Více než 2500 zákazníků ČEZ Prodej už využilo možnosti snížení záloh na nulu

Prakticky ihned začali zákazníci využívat protikrizových opatření, se kterými ČEZ Prodej přišel. Jako jediná česká energetika oznámil ČEZ, že umožní zákazníkům zasaženým epidemií COVID-19 snížit záloha na nulu, a to až na tři měsíce.

ČEZ Prodej také v tuto chvíli přestal odpojovat domácnosti, které se ocitly kvůli koronaviru v problémech se splátkami.

„Heslem ČEZ je: ´Jsme s Vámi´ a toto heslo platí v časech dobrých i zlých. Jako jediná společnost nyní umožňujeme, aby si zákazníci snížili zálohy až na nulu. Lidé tuhle pomoc oceňují, v tuhle chvíli zpracováváme přibližně 150 žádostí denně a snažíme se všem zákazníkům vyjít maximálně vstříc,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Zákazníci si mohou zálohy snížit přednostně pomocí internetové aplikace ČEZ ON-LINE na www.cezonline.cz, která funguje podobně jako internetové bankovnictví. Další možností je využít bezplatnou telefonní linku 800 810 820.

ČEZ Prodej zároveň přestal vydávat pokyny k odpojení od energií u domácností, které se kvůli současné situaci dostanou do problémů. Například v případě, že by zapomněli využít prvního opatření a zálohy si na tři měsíce nesnížili.

„Vždycky je lepší si zálohy proaktivně sami snížit, a předcházet tak problémům, než se dostávat do statistik neplatičů, kterým hrozí odpojení,“ upozorňuje šéfka odboru fakturace a pohledávky ČEZ Prodej Taťána Paskerová. „Jsme v tuto chvíli velice shovívaví a zastavili jsme požadavek na odpojení i u některých domácností, které byly pozadu se splatností ještě krátce před současnou krizí. Zákazníkům, kteří jsou v potížích delší dobu, samozřejmě i nadále poskytujeme bezúročné splátkové kalendáře, I žádosti o ně stouply. Oproti období před epidemií zhruba o 20 procent.“

ČEZ Prodej také v tuto chvíli prodloužil nabídku garance úspory u plynu.

Úlevy pro zákazníky poskytuje i ČEZ ESCO, která dodává energie středním a velkým společnostem. Jde například o odklady splatnosti, snížení záloh a vstřícnější přístup při sjednání splátkových kalendářů, které budou navíc rovněž bezúročné.

Nadace ČEZ rovněž spustila granty Krizová pomoc pro obce, charity, příspěvkové organizace a další právnické osoby, kde lze jednorázově rychle získat až 50 000 Kč. Žádost lze jednoduše vyřídit on-line.


ČEZ, a. s.
logo ČEZ, a. s.

Hlavní předmět podnikání tvoří výroba, distribuce, obchod a prodej v oblasti elektřiny a tepla; obchod a prodej v oblasti zemního plynu; poskytování komplexních energetických služeb ze sektoru nové energetiky a těžba uhlí. Skupina ČEZ je jednou z deseti ...

 
 
Reklama