Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O novinkách Aqua-Thermu Praha 2016 již od zítřka na FOR Therm

Během pořádání stavebního veletrhu For Arch ve dnech 15. – 19. září Vám bude obchodní tým veletrhu Aqua-Therm Praha plně k dispozici na našem infostánku v hale 4 č. 4B9. Rádi Vám zodpovíme otázky ohledně březnového veletrhu, doprovodného programu i možností prezentace.

Novinka v ČR - možnost zajímavé komunikace návštěvník - vystavovatel

Jednou z hlavních novinek pro ročník 2016 bude osobní výměna kontaktu mezi odborným návštěvníkem a personálem našich vystavovatelů prostřednictvím osobní visačky návštěvníka s QR kódem a s pomocí vlastních "chytrých" telefonů.
„Důležitou změnou, kterou jsme zavedli v roce 2014, byla elektronická registrace návštěvníků, na jejímž základě byl a i nyní bude vstup opět zdarma.“ vysvětluje Mgr. Michal Drážďanský. „Tuto službu jsme pro rok 2016 rozšířili o zajímavou novinku, kdy na základě této registrace každý návštěvník získá visačku s QR kódem. Díky tomu si vystavovatel a návštěvník budou moci snadno vyměnit kontakty na sebe a dále spolu obchodně komunikovat. Jde o z naší strany experiment, kdy vůbec jako první pořadatel velké výstavy v Evropě dáváme toto vystavovatelům k dispozici. K tomuto rozhodnutí jsme dospěli na základě přesvědčení, že základní data o návštěvnících z našeho veletrhu nepatří nám, jako pořadateli výstavy, ale naopak vystavovatelům.

Vystavovatelé Aqua-Thermu obsadí všechny 4 hlavní haly Pražského výstavního areálu

Oproti minulému ročníku, který se v obnovené podobě konal poprvé v roce 2014, jsme nyní přesně půl roku před zahájením výstavy a téměř 2 měsíce před uzávěrkou zaznamenali nárůst obsazené plochy o 12,5 %, a to vše za účasti všech rozhodujících firem z oborů. Plánované výstavní plochy jsou již z 90% obsazeny. Vystavovatelé obsadí všechny 4 hlavní haly výstaviště v Letňanech, které budou opět rozděleny dle nomenklatur na sekci vytápění, klimatizace a vzduchotechniky, měření a regulace a sanitární techniky.

Výsledek ve formě jmenovitého seznamu, který budeme nadále aktualizovat, můžete již dnes vidět na titulní webové stránce veletrhu www.aquatherm-praha.com.

Oficiální uzávěrka přihlášek proběhne 31. října 2015.


Mgr. Michal Drážďanský, jednatel MDL Expo, s.r.o.

„Uzávěrky veletrhů nechávají obvykle marketingová oddělení firem v klidu v duchu hesla místo pro platícího klienta se vždy najde. Ale je třeba připomenout, že nelze později počítat s nějakou zajímavou plochou ani s možností výběru,“ vysvětluje Mgr. Michal Drážďanský.

Z důvodu vyššího zájmu jsme připraveni okamžitě jednat se všemi zájemci o podmínkách jejich účasti již nad hotovými plány výstavních ploch. „Jsem přesvědčen, že pro vážné zájemce vytvoříme co nejuspokojivější podmínky pro umístění jejich expozice i samotnou účast“, doplňuje Drážďanský.

Co nového přinese veletrh Aquatherm Praha 2016 návštěvníkům a vystavovatelům?

Na skutečnou odpověď si budeme muset počkat do března příštího roku, správná doba na bilancování je až ve chvíli, kdy se zavřou veletržní brány. Ale již teď lze mluvit o nejlepších předpokladech pro úspěch: po dvouleté přestávce zde opět návštěvníci na jednom místě naleznou nejžhavější novinky z oboru TZB, které se velmi rychle a dynamicky vyvíjí. Výrobci i spotřebitelé se dnes musí denně přizpůsobovat novým požadavkům neustále se měnících norem a tomu musí odpovídat i nabídka produktů. Na rok 2016 je těchto změn a novinek požehnaně.

Doprovodný program Aquathermu 2016 s ústředním tématem plísní

„Doprovodná konference veletrhu bude poprvé sjednocena a celý program bude probíhat v nově vybudovaném Kongresovém sálu výstaviště PVA EXPO PRAHA. Jedno ze zajímavých témat doprovodného programu, které bych upřednostnil, je problematika tvorby nebezpečných plísní v obytných budovách.
Zajímavá budou ale i další doprovodná témata, mezi která budou patřit právní problematika místních samospráv, čerpání dotací, témata ekodesignu a řada dalších. V neposlední řadě k doprovodnému programu bude patřit i jednání se zástupci Evropské komise, kteří mají zájem na Aqua-Therm přijet a na fórech připravovaných organizátory výstavy vystoupit.“
uzavírá rozhovor Mgr. Michal Drážďanský.
Itinerář konference bude v nejbližší době k dispozici na webu veletrhu Aquaterm Praha.