Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Poradna Zelená úsporám na TZB-info spuštěna

Odborné otázky týkající se zateplování, energetických úspor a využívání obnovitelných zdrojů energie mohou čtenáři TZB-info vkládat od 7. 9. v poradně Zelená úsporám.

Otázky mohou vkládat všichni čtenáři přes internetové rozhraní TZB-info. Otázka a odpověď se na portálu TZB-info zobrazí společně až po zpracování odpovědi. Odpověď bude tazatelovi zároveň automaticky poslána e-mailem, pokud jej při vkládání otázky zadá. Pod každým blokem otázky a odpovědi je navíc možné k danému tématu diskutovat.

Cílem poradny je poskytnout čtenářům zejména technické informace související se zateplováním, úsporami energií, využívání obnovitelných zdrojů energie. Poradna probíhá v pěti rubrikách, odpovídajících oblastem podpory programu Zelená úsporám, doplněných o rubriku pro administrativní otázky:

A. Úspory energie na vytápění - zateplování
B. Výstavba v pasivním energetickém standardu
C. Využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody
D. Kombinace opatření zateplení, výměny zdroje tepla nebo instalace solárně-termických kolektorů, příp. kombinace stavby v pasivním standardu a instalace solárně-termických kolektorů
Z. Otázky k nastavení programu Zelená úsporám, administrativní otázky, pravidla programu apod. (Na otázky v této rubrice bude odpovídat SFŽP.)

 
 
Reklama