Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotel Viessmann Vitomax pro průmysl, podnikání a výtopny

Rychlá montáž i uvedení do provozu díky individuálnímu řešení – to jsou moduly Viessmann, předem smontované v kontejnerech. Čas jsou peníze a to platí dvojnásob pro průmyslové a podnikové provozy, kde se často musí nové topné centrály v co nejkratší době připravit k provozu, aby se mohlo včas dodávat teplo nebo vodní pára pro výrobu.

Pro časově úspornou montáž a uvedení do provozu nabízí nyní firma Viessmann kompletně smontovaná zařízení s kotli Vitomax pro přípravu otopné vody a páry. Jsou kompaktní v kontejnerech a lze je lehce přepravit.

Rozsah výkonu do 20 MW

Součástí kompletního programu Viessmann jsou systémová řešení pro všechny požadavky a nosiče energie. Ať už se jedná o plynná nebo kapalná paliva či využití regenerativních energií (solární energie, biomasa a přírodní teplo), pro každý obytný objekt, podnikovou nebo průmyslovou budovu je k dispozici topný systém, který je přesně sladěný podle potřeby. Tato obsáhlá nabídka zahrnuje kotle na biomasu Köb a Mawera a plynové a olejové průmyslové kotle Vitomax ve výkonovém rozsahu od 1,5 kW do 20 MW.

Teplovodní, horkovodní, nízkotlaké a středotlaké parní kotle Vitomax dodávají dle potřeby vodu či páru s vysokou účinností pro vytápění a průmyslové výrobní procesy, až do výkonu 6,6 MW i s vysoce efektivním využitím kondenzačního účinku prostřednictvím tepelných výměníků spaliny/voda Vitotrans. Nízkotlaké a středotlaké parní kotle Vitomax dodávají velmi kvalitní páru s přetlakem do 25 bar.


Příprava dvou kontejnerů se dvěma horkovodními kotli Vitomax 200-HW na cestu do lybijské pouště. Na místě se složí dohromady s kontejnerem pomocných zařízení a modulem elektrocentrály, aby vytvořily podpůrnou stanici, která bude ohřívat ropu tak, aby ji bylo možno čerpat
 
Pomocné kontejnery s expanzními nádobami a dvěma hydraulickými výhybkami při nakládce pro přepravu do Lybie.

Úspora času při montáži

Vedle kotlů Vitomax obsahují kotelny v této velikosti řadu dalších důležitých komponentů, jako například zařízení na rozbor a přípravu kotlové napájecí vody, na rozdělování tepla popř. páry a měřicí a regulační zařízení. Různé dílčí systémy se přesně na míru přizpůsobují specifickým požadavkům zákazníka. Aby bylo možno takové velmi komplexní zařízení jednoduše přepravit a přímo na místě rychle nainstalovat a uvést do provozu, montuje Viessmann nejdůležitější moduly předem ve výrobním závodu do kompaktních modulových kontejnerů.

Původně byly kontejnery vytvořeny jako přepravky, aby se dalo zboží po celém světě rychle a bezpečně přepravovat po silnicích, kolejích a na moři. Z těchto normovaných modulů se průběhem času vyvinula nová použití. Kontejnery dnes slouží jako kompaktní kompresorové a čerpací stanice, které lze jednoduše přepravit, jako přístřešek pro záložní agregáty, chladicí zařízení a řídicí ústředny, chráněné proti vlivu počasí. Další výhodou tohoto řešení je, že komplexní technika se dá už u výrobce ve vhodném kontejnerovém modulu připravit pro přímé a trvalé použití a potom takto předem nainstalovaná dopravit na konečné místo montáže.


Kompaktní, s možností snadné přepravy a rychlého zapojení do topného systému: celý Vitomax 200-LW (výkon 2,6 MW) předem smontovaný v kontejneru pro použití v Kataru.
 
Řešení pomocí kontejnerů se středotlakým parním kotlem Vitomax 200-HS (výkon 2,3 tuny páry za hodinu) pro čistírnu odpadních vod Amperverband ve městě Geiselbullach u Mnichova

Viessmann nabízí jako kontejnerová řešení tyto moduly:

  • Teplovodní, horkovodní a parní kotle Vitomax do 20 MW popř. 25 tun za hodinu.
  • Pomocné kontejnery se všemi komponenty potřebnými pro připojení k hlavnímu napájecímu potrubí (horká voda popř. pára) jako např. hydraulické výhybky, tepelná a chemická úprava vody a moduly čerpadel, sladěné podle individuálních požadavků zákazníka.
  • Modul ohřevu pitné vody, přesně sladěný podle potřeb zákazníka.
  • Modul řídicího stanoviště s technikou DDC (Direct Digital Control - digitální řídicí a regulační technika) podle příslušných provozních požadavků a přání zákazníka.

Kontejnerová řešení podle přání zákazníka

Na základě modulového provedení je možné zvolit provedení od jednotlivého technického kontejneru až po spojené vícedílné zařízení. Tím, že se vypustí stěny nebo stropy, lze vytvořit i široké a vysoké prostory. Technologické otvory pro přísun paliva, spalinové potrubí a elektrický proud se od začátku plánují tak, jak to vyžaduje účel použití. Vybavení osvětlením, větrání, schody a pochůznou rampu kotle si může provozovatel zařízení předem určit podle svých individuálních požadavků.Tak umožňují kontejnerové moduly Viessmann řešení šitá na míru zcela podle přání zákazníka.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.