Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové produkty švédské firmy ESBE pro ochranu kotle před nízkoteplotní korozí

Správná teplota vratné vody ze zpátečky do kotle na dřevo nebo pelety a optimální proces plnění akumulační nádrže to je nová škála výrobků ESBE pro topné systémy využívající pevná paliva, které určují nový standard.

MŮŽETE BÝT SNADNO HRDINOU PRO UŽIVATELE KOTLŮ NA DŘEVO A PELETY

Topení pevnými palivy představuje výzvu. Zvláště pokud chcete mít energeticky efektivní systém vytápění a zároveň být ohleduplní k životnímu prostředí. Na jedné straně potřebuje kotel na pevná paliva, dřevo a pelety dostatečně vysokou teplotu zpátečky k zajištění efektivního spalování a ke snížení množství emisí a sazí. Na druhé straně vede nízká teplota vody ve zpátečce k nízkoteplotní korozi a zkracuje životnost kotle. Navíc moderní kotle plní jednu nebo více akumulačních nádrží s požadavky pro energeticky úsporné plnění a stratifikaci vody v akumulační nádrži. Stále běžněji jsou do systému připojovány další, alternativní zdroje energie k dosažení ještě větších úspor (solární panely nebo tepelná čerpadla). Při vytváření hospodárného a efektivního systému čelíme mnoha výzvám. Proto je pro nás potěšením představit kompletně novou řadu výrobků: plnící jednotky LTC 100 a termostatické ventily řady VTC300 a VTC500.

TAJEMSTVÍ NÍZKÉ SPOTŘEBY ENERGIE

Přišli jsme s kompletně novým konceptem ventilů (chráněný patentem). Všechny ventily nové řady jsou díky inovovanému termostatickému členu schopné regulovat oba vstupy, jak teplé, tak studené vody. To je tajemství výrazně lepšího regulačního výkonu ve srovnání se vším, co bylo dosud na trhu. A výsledek? Efektivnější plnění akumulačních nádob a lepší stratifikace. Optimální teplota vratné vody pro kotel, jeho vyšší životnost, efektivní spalování a minimální obsah emisí. Uživatelé dostávají k dispozici systém vytápění, který je méně náročný na údržbu a který získává více energie z každé pelety nebo kusu dřeva. Nová řada však spoří i na dalších místech. Namísto jednoho typu plnící jednotky jsme vyrobili dvě, s rozdílnými velikostmi čerpadla. Tím získáváte možnost vybrat vhodnou kapacitu právě pro danou instalaci. V případě užití menší plnící jednotky lze uspořit až 30% energie ve srovnání s podobnými výrobky na trhu.

PLNÍCÍ JEDNOTKY LTC 100 se skládají se z čerpadla, termostatického ventilu s integrovanou klapkou pro případ výpadku dodávky elektrické energie, kulových ventilů usnadňujících výměnu termostatického členu, teploměrů a termo-obalu. V nabídce je ve 2 dimenzích, pro kotle do výkonu 50 kW nebo do 100 kW se dvěmi výkonovými verzemi čerpadla. Připojení je vnitřním závitem DN25 nebo svěrnými kroužky. Spouštěcí teploty jsou 45°C, 55°C, 60°C, 70°C nebo 80°C. Tělo je vyrobeno z šedé litiny EN JS 1050

PLNÍCÍ VENTILY ŘADY VTC 500 jsou dostupné ve dvou provedeních (řada VTC 510 - se sestává pouze ze samostatného plnícího ventil), řada VTC 530 se skládá z termostatického ventilu, teploměrů a termoobalu. Je určen pro kotle až do výkonu 150 kW s připojení vnitřním i vnějším závitem DN25-50 . Spouštěcí teploty jsou 45°C, 55°C, 60°C, 70°C nebo 80°C. Tělo je vyrobeno z šedé litiny EN JS 1050.

PLNÍCÍ VENTILY ŘADY VTC 300 jsou určeny pro kotle do výkonu 30 kW. Kompaktní tvar těla ventilu je výhodou také při použití kotlů na pelety. Dostupná připojení jsou vnitřním i vnějším závitem, čerpadlovou přírubou, otočnou maticí. Spouštěcí teploty jsou 45°C, 55°C, 60°C, 70°C nebo 80°C. Tělo je vyrobeno z DZR mosazi s ochranou proti vyluhování zinku (CW602N).

 
 
Reklama