Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové směšovací ventily a pohony od ESBE vytvářejí nový standard

Jednodušší a kompaktnější instalace, větší rozsah, minimální netěsnosti a ještě větší přesnost regulace pro více aplikací a nové oblasti použití. To jsou jen některé z mnoha charakteristik, které může nabídnout nová generace směšovacích ventilů a pohonů.

A nyní jsou k dispozici u velkoobchodníků po celé České republice. Před jejich uvedením na trh byl obrovský zájem o novou generaci směšovacích ventilů a pohonů. Během vývoje hovořila společnost ESBE s instalačními techniky, partnerskými výrobci původních zařízení a velkoobchodníky z celé Evropy, aby zjistila jejich přání a požadavky.

Nižší spotřeba energie

Díky vlastnímu patentu z roku 2003 již měly naše směšovací ventily nízkou míru vnitřní netěsnosti. Míra netěsnosti byla v podstatě tak nízká, že naše řada ventilů byla nominována na cenu "Nejlepší vytápěcí výrobek roku". Nyní jsme uspěli v ještě větším omezení netěsnosti.

Od 0,1 do 0,05 % průtoku. A to při dvojnásobném tlaku, tj. 100 kPa (1,0 bar). V případě, že ventil pracuje v odchylovacím režimu, je netěsnost ještě nižší: 0,02 %.

Vysoká přesnost regulace

Když instalační technik seřizuje směšovací ventil, potřebuje co nejkratší prodlevu a zároveň vysoký stupeň přesnosti Od zavřené do otevřené polohy ventilu. Naše nové ventily díky nové konstrukci a novému, zdokonalenému výrobnímu postupu využívají celý pracovní úhel ventilu.

Stabilnější upevnění mezi ventilem a pohonem má za následek vyšší přesnost regulace. Příčinou zhoršeného nastavování je samozřejmě nestabilní upnutí, při kterém se pohybuje pohon. Pohon musí čelit i těm nejmenší pohybům. Výsledkem je nevyrovnané nastavování, které vede k omezení pohodlí a zvýšení spotřeby energie kvůli nadměrným odchylkám teploty a vytváření nadbytečného tepla.

Použitím čtyř upínacích bodů kolem vřetene mezi ventilem a pohonem - místo bodu jednoho - vznikla sestava s větší stabilitou a vyrovnanějším nastavováním.

Další nové charakteristiky

  • Rychlejší a jednodušší montáž pohonů a ventilů.
  • Elegantnější řešení snižují počet provozních úkonů a počet potřebných nástrojů.
  • Všechny ventily (od DN15 do 50) se nyní vyrábějí z korozivzdorného materiálu DZR (mosaz odolná proti ztrátě zinku, CW 602N - speciální slitina nabízející několik funkčních výhod, kterých nelze dosáhnout kombinací litiny a mosazi).
  • O 15 mm menší ventil s motorovým pohonem (ventil s namontovaným pohonem). To je obrovská výhoda, zejména v případě, že chcete vestavět ventil a pohon do tepelného čerpadla, kotle, skupiny čerpadel nebo jiného hotového výrobku.
  • Nové funkce a použití mosazi v celém sortimentu umožňují použití ve zcela nových oblastech, mezi něž patří například:
    • systémy s velkými rozdíly teplot;
    • klimatizační jednotky vyžadující vysoký stupeň přesnosti;
    • systémy s nezávisle řízenými okruhy, které vyžadují nízkou míru netěsnosti ventilů, například kombinované okruhy s radiátory a podlahovým vytápěním;
    • pohodlné chlazení, jehož sekundární okruh vyžaduje konstantní oběhový průtok;
    • vytápění plynovými/olejovými slunečními kolektory - systémy s nastavováním v závislosti na venkovní teplotě;
    • vytápění slunečními kolektory a další systémy s dvojitými akumulačními nádržemi atd.

Větší sortiment než kdy dříve

Rozšířili jsme sortiment směšovacích ventilů a pohonů o více než dvacet procent:

  • Nová řada obsahuje zcela novou trojcestnou variantu přepínacího ventilu DN 15-50, která v kombinaci s novým pohonem (s dobou běhu 15 sekund) otvírá možnosti pro mnoho dalších aplikací.
  • Řada jedinečných ventilů ESBE BIV byla rozšířena na DN 15-50. Ventily BIV slouží k regulaci v podvojných systémech, tj. v systémech, kde se používají dva zdroje tepla v paralelní nebo sériové konfiguraci. S našimi ventily BIV lze provádět nastavování ventilem BIV a normalizovaným řídicím vybavením, které primárně a nepřetržitě využívá nejlevnější dostupný typ energie.
  • Rozšířená řada pohonů, nabízející výběr z celkem 34 různých standardních variant.
  • Větší počet variant ventilů v trojcestném a čtyřcestném provedení. Všechny se vyrábějí z mosazi DN 15-50 (dříve DN 15-32).

Více informací vám poskytnou:

Ing. Jan Bechyňa, obchodní zástupce pro výrobky ESBE
Telefon: 571 877 138, E-mail: esbe@remak.cz

 
 
Reklama