Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens se představí na veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2009

Společnost Siemens se zúčastní 17. ročníku mezinárodního veletrhu Pragoalarm/Pragosec se zaměřením na zabezpečovací techniku, systémy a služby, požární ochranu a záchranná zařízení. Veletrh se uskuteční na Výstavišti Praha - Holešovice od 24. do 26. února 2009 a Siemens na něm představí aktuální novinky ze své produkce v oblasti požárních a bezpečnostních systémů.

Systém kontroly vstupu

Na veletrhu bude prezentována ucelená řada systémů kontroly vstupu se společným názvem SiPass. Jednotlivé varianty SiPass Single Door, SiPass Entro a SiPass Integrated najdou uplatnění ve všech typech aplikací od domácností a malých objektů, přes velké kancelářské komplexy, až po distribuované objekty s vysokými nároky na bezpečnost. Systémy kontroly vstupu Siemens poskytují vysokou úroveň bezpečnosti při zachování flexibility a jednoduchosti obsluhy. Systémy SiPass mohou být kdykoliv rozšířeny podle měnících se potřeb zákazníka.

Robustní a spolehlivý SiPass Single Door splňuje požadavky pro zabezpečení jednotlivých dveří a domů, kde je třeba eliminovat správu klíčů pro více osob. Při potřebě síťové správy více dveří je k dispozici upgrade na SiPass Entro Lite umožňující propojit až osm dveří do jednoho PC. Zvýší-li se požadavky na zabezpečení budovy je snadné systém rozšířit na SiPass Entro - komplexní, avšak snadno ovladatelný systém kontroly vstupu pro 512 dveří a až 40.000 držitelů karet. Pokud nestačí ani to, lze provést upgrade na systém SiPass Integrated - výkonný a flexibilní systém pro tisíce dveří, bran, bariér a výtahů ve stovkách objektů rozmístěných po celém světě.

Moderní bezpečnostní systémy směřují k interoperabilitě, tedy k přímé spolupráci jednotlivých systémů. Nestačí se již spoléhat na informace z oddělených bezpečnostních systémů sdružených v nadřazeném PC. Je třeba, aby bezpečnostní systémy komunikovaly přímo mezi sebou bez nutnosti zapojení řídicího počítače. Siemens se při vývoji vydal právě touto cestou a výsledkem vývoje v uvedené oblasti jsou systémy SiPass. Držitel karty pomocí systému kontroly vstupu přímo ovládá elektrickou zabezpečovací signalizaci (EZS) objektu, do něhož vstupuje. Ve stejném okamžiku vydá řídicí jednotka kontroly vstupu příkaz digitálnímu záznamovému zařízení videa, které spustí kameru sledující příslušné dveře. Následné vyhodnocení události a konfiguraci systému zajišťuje společné softwarové prostředí systému kontroly vstupu SiPass.

Elektrická požární signalizace

Na veletrhu bude mimo jiné představen nový systém požární signalizace FS720, který ve finální verzi obsahuje ústředny FC721, FC722 a FC724. Pomocí systémové sběrnice C-WEB lze navzájem propojit až 16 stanic (ústředen a ovládacích terminálů FT720). Doplňkově lze rovněž stanice propojit pomocí sítě Ethernet. Hlásiče využívají algoritmy detekce požárů, což zajišťuje mimořádně spolehlivou detekci odolnou proti rušivým vlivům prostředí instalace. V produktové řadě jsou k dispozici kombinované hlásiče, širokospektrální kouřové hlásiče a tepelné hlásiče. Ty doplňují hlásiče vyzařování plamene, adresovatelné lineární kouřové hlásiče, nasávací komory, linkové moduly, paralelní ovládací tabla (připojitelná přímo na hlásičovou linku), adresovatelné houkačky a majáky, tlačítkové hlásiče, přípravky na testování hlásičů a další příslušenství. Systém elektrické požární signalizace FS720 je zárukou spolehlivé ochrany osob a majetku a lze jej využít ve všech aplikacích.

Elektrická zabezpečovací signalizace

V oblasti EZS bude společnost Siemens prezentovat novou řadu ústředen SPC. Jedná se o kompletní řadu ústředen pro všechny typy aplikací od 8 do 512 zón. Ústředny nabízejí snadné programování a disponují vestavěným webovým rozhraním pro programování z jakéhokoli PC bez nutnosti instalace programovacího softwaru. Samozřejmostí je široká škála typů komunikačních portů a systémová bezdrátová nadstavba.

V oblasti elektronické zabezpečovací signalizace bude v expozici Siemens k vidění také řada zabezpečovacích ústředen Sintony IC 60, jež nabízí všechny funkce požadované při implementaci vysoce kvalitního bezpečnostního systému v domácím a komerčním sektoru. Zabezpečovací ústředna Sintony IC 60 je součástí inteligentních integrovaných systémů pro malé a střední aplikace, kde je kladen důraz především na vysokou spolehlivost, elegantní design, jednoduché ovládání a variabilitu prvků.

CCTV

V oblasti systémů průmyslové televize Siemens na veletrhu představí novou řadu IP kamer CCIx, včetně IP kamer s rozlišením 1,3 MPIX a nová záznamová zařízení řady Sistore. Nové hybridní IP kamery značky Siemens nabízejí to nejlepší z analogového a digitálního světa. Řada obsahuje tři modely - "barevný", "den-noc" a model "den-noc s funkcí Wide dynamic". Všechny tři modely používají kompresní formáty MJPEG a MPEG4.

Sistore AX 8/16 je bezúdržbové digitální záznamové zařízení, které kombinuje vysokou rychlost nahrávání obrazu s mnoha dalšími důležitými funkcemi. Kombinace řady funkcí nabízí instalačním firmám a koncovým uživatelům celou řadu výhod. Zařízení je navrženo pro střední až rozsáhlé aplikace. Sistore MX 8/16/32 je triplexní hybridní digitální záznamový a monitorovací systém pro 8 až 32 analogových kamer a 16/32 IP kamer. Systém umožňuje vzdálenou správu v sítích LAN. Mezi charakteristické vlastnosti patří například výborná kvalita obrazu, jednoduché grafické uživatelské prostředí a mnoho dalších funkcí. Sistore CX1/4/8 je inteligentní digitální video kodek pro přenos a záznam videa, který používá nejnovější pokročilou IT technologii společnosti Siemens a kompresi obrazu typu MPEG4. Je vhodný zejména pro aplikace vyžadující přenos a záznam v IP síťových instalacích s požadavkem na nejvyšší možnou kvalitu přeneseného signálu. Pod typovým označením NVS se skrývá multifunkční software pro záznam a zprávu IP kamer. Tento profesionální software byl odvozen z obchodně úspěšného zařízení Sistore MX a je určen pro záznam, správu a ovládání až 32 IP kamer s formátem komprese obrazu typu MJPEG.

Podrobné informace o aktuálních produktech a novinkách společnosti Siemens v oblasti technologie budov naleznete na internetové adrese: http://www.siemens.cz/buildingtechnologies.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...