Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový kompaktní systém na přečerpávání odpadních vod pro rodinné domky a bytovou zástavbu

Systém na přečerpávání fekálií s jednoduchým čerpadlem odpovídající normám DIN EN 12050-1 a 12056 / Flexibilní využití díky kompaktním rozměrům / Tři volitelné nátoky do nádrže / Maximální míra provozní spolehlivosti / Různé možnosti výstrah / Systém připravený k okamžitému zapojení s veškerým potřebným příslušenstvím / Možnost dovybavení zpětnou klapkou / Spínací přístroj s nastavitelnou dobou doběhu snižuje hlučnost.


Nový systém na přečerpávání odpadních vod "Wilo-DrainLift M1/8" dortmundského specialisty na čerpací techniku WILO AG umožňuje neobyčejně flexibilní využití, a to díky svým kompaktním rozměrům a volně volitelným nátokům. Dodává se připraven k okamžitému zapojení a s veškerým potřebným příslušenstvím, díky čemuž se výrazně snižují montážní náklady v místě instalace.

Novým modelem "Wilo-DrainLift M1/8" přepracoval dortmundský specialista na čerpací techniku Wilo konstrukční velikost svého sortimentu v oblasti systémů na přečerpávání odpadních vod. Přitom se jedná o plnohodnotný systém na přečerpávání fekálií s jednoduchým čerpadlem připravený k okamžitému zapojení, který splňuje podmínky DIN EN 12050-1 a 12056 pro likvidaci odpadních vod v rodinných domcích a bytové zástavbě.

"Wilo-DrainLift M 1/8" nabízí flexibilní využití. Je tak ideálně vhodný nejen do novostaveb, nýbrž i k dodatečnému zabudování do stávajících objektů v rámci jejich renovace a modernizace. K tomu přispívají nejen neobyčejně kompaktní rozměry, díky kterým je možno systém zabudovat i do šachet od průměru 800 mm, nýbrž také možnosti flexibilního vytvoření nátoku podle místních podmínek. Vedle stojacího či závěsného WC je možno současně napojit také vanu, sprchu a pračku - a to i nachází-li se ve vedlejších místnostech. Díky známé možnosti volně volitelných nátoků do Wilo-přečerpávacích systémů je možno toto zařízení exaktně přizpůsobit daným možnostem instalace. K tomu jsou na nádrži vyznačené plochy, na kterých je možno tyto nátoky variabilně umístit. Na zadní straně nádrže lze připojit nátoky až do velikosti DN150, na bočních stranách a na vrchní části nádrže pak do velikosti DN100, - a to zcela plynotěsné a bezzápachové, jak to vyžadují normy DIN EN 12050-1 a EN 12056.

Systém "Wilo-DrainLift M1/8" se vyznačuje maximální provozní spolehlivostí. Ta je zaručena velkým objemem nádrže a tepelnou motorovou ochranou integrovanou v motoru čerpadla. Spínací přístroj tohoto přečerpávacího systému kromě toho disponuje různými variantami poplachů. V případě poruchy je standardně aktivován integrovaný, na napájení ze sítě nezávislý alarm. Ten je navíc možno vysílat přes beznapěťový kontakt integrovaný v systému. Kromě toho lze spínací přístroj vybavit také na napájení ze sítě nezávislým alarmem. K tomu je na základní desce vyhrazena zástrčka, do které lze v případě potřeby zasunout devíti voltový akumulátor. S jeho pomocí je i při výpadku proudu zajištěna poplachová funkce přečerpávacího systému.

S tímto novým Wilo-systémem na přečerpávání odpadních vod se výrazně snižují montážní náklady v místě instalace, neboť je dodáván kompletně připraven k okamžitému zapojení, a to i se spínacím přístrojem a zabudovaným tyčovým plovákovým spínačem. Rozsah dodávky v sobě kromě toho zahrnuje veškeré příslušenství potřebné pro úplnou instalaci, jako je zvukově izolační materiál, přírubové hrdlo, jedno nátokové těsnění a vykrojovač pro vytvoření nátoku na nádrži. Alternativně je k dostání také systém se zpětnou klapkou.

Jelikož systém "Wilo-DrainLift M1/8" je koncipován pro použití v obytných budovách, byl středem vývoje v neposlední řadě také pokud možno co nejtišší provoz. Toho bylo dosaženo velkým spínacím objemem větším než 24 litrů a strmým průběhem charakteristiky čerpadla, který umožňuje optimální adaptaci na místní podmínky. Čerpadlo je navíc vybaveno masivní litinovou odstředivou komorou, která výrazně tlumí vibrace a hluk. Zvukově izolačním materiálem z kaučuku je navíc tlumen přenos zvuku šířící se tělesem. Také nový spínací přístroj výrazně přispívá ke snižování hlučnosti. Pomocí vestavěného potenciometru je možno nastavit dobu doběhu čerpadla v hodnotě mezi jednou a 30 sekundami. Díky tomu je možno na minimum redukovat údery zpětné klapky, ke kterým může docházet při náhlém stržení objemového proudu.


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.