Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tématická sekce veletrhu AQUA-THERM Praha 2008 s podtitulem Nízkoenergetická výstavba

Dovolujeme si Vás pozvat na další ročník tématické sekce veletrhu AQUA-THERM Praha, která je nedílnou součástí odborného doprovodného programu - konference TZB 2008, pořádaného pod odbornou garancí Společnosti pro techniku prostředí, zástupce České republiky v Evropské asociaci společností pro techniku prostředí REHVA a asociované společnosti ASHRAE.

Od 1. 1. 2009 platí v plném rozsahu povinnost provést hodnocení energetické náročnosti budov u nově navrhovaných budov a vybraných stávajících budov. Tento způsob hodnocení budov je nový především v zahrnutí systémů vytápění, větrání, chlazení a osvětlení budov včetně přípravy teplé vody do komplexního posouzení budov z hlediska energetické náročnosti.

Letošní témata odrážejí aktuální problémy a vycházejí ze zájmu investorů, developerů, projektantů, dodavatelů prvků i systémů a v neposlední řadě i ze zájmu koncových uživatelů. Nedílnou a již tradiční součástí konference TZB 2008 jsou semináře na téma moderních systémů vytápění a vzduchotechniky, integrovaného navrhování budov a nízkoenergetické výstavby založené na principech trvale udržitelného rozvoje. Součástí doprovodného programu bude i seznámení s nejnovějšími výsledky experimentálního výzkumu v technice prostředí a s výpočetními nástroji a pomůcek pro hodnocení energetické náročnosti budov.

Tématicky se sekce dotýká především prvků a zařízení pro snížení energetické náročnosti při výzkumu, návrhu a provozu jak samotných stavebních konstrukcí budov, tak systémů vytápění, chlazení, větrání, přípravy teplé vody, osvětlení a regulace.

prof. Ing. Karel KABELE, CSc.
Společnost pro techniku prostředí

Ing. František KOČÍ
Progres Partners Advertising, s. r. o.


Témata konference TZB 2008 s podtitulem Energetické úspory při návrhu a provozu systémů TZB

Téma 1: energeticky účinné, ekologické, alternativní a obnovitelné zdroje pro vytápění, chlazení a přípravu teplé vody (TUV) v nízkoenergetických domech (tepelná čerpadla, plynové kotle, sluneční kolektory, elektrické vytápění a chlazení, kogenerace, fotovoltaika, biomasa, palivové články).
Téma 2: prvky a systémy pro vytápění budov (otopné soustavy, velkoplošné vytápění podlahové, stěnové, stropní, otopná tělesa, konvektory).
Téma 3: prvky a systémy pro větrání a klimatizaci budov (teplovzdušné vytápění, větrání, hybridní větrání, zemní výměníky, rekuperace, prvky pro řešení přirozeného větrání).
Téma 4: prvky a systémy pro obvodové konstrukce nízkoenergetických budov (zdiva, sendvičové konstrukce, dřevostavby, zateplovací systémy, tepelně-izolační hmoty, okna a zasklení, fólie, zimní zahrady, stínící prvky, akumulační a Trombeho stěny).
Téma 5: technologie pro inteligentní budovy (vzdálené monitorování a řízení energetických systémů budov, požární zabezpečení, bezpečnostní služby, zábavní a komfortní služby).
Téma 6: dodavatelé nízkoenergetických domů "Na klíč"
Téma 7: energeticky úsporná sanitární a hygienická zařízení budov (sprchy, vany, domácí sauny, bazény).
Téma 8: facility management, provozování budov.
Téma 9: moderní energeticky úsporné systémy pro umělé a přirozené osvětlení budov.
Téma 10: certifikace budov, energetické audity, průkazy energetické náročnosti, konzultační služby.
Téma 11: měřicí přístroje a technologie pro experimentální výzkum v technice prostředí.
Téma 12: software pro navrhování, modelování a provozování systémů TZB.

 
 
Reklama