Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tisková zpráva

ze 16. ročníku mezinárodního veletrhu
elektrotechniky a elektroniky
AMPER 2008

pátek 4.4.2008




Tyto tiskové zprávy pro Vás připravuje redakční tým odborného internetového portálu TZB-info, e-mail: kontakt@tzb-info.cz.


Z veletrhu AMPER 2008



 

Na veletrhu několik firem nabízí inteligentní ovládání domácích spotřebičů. Některé tyto technologie jsou bezdrátové, jiné jsou schopny komunikovat přímo po stávající elektrické kabeláži, stačí jen staré spínače nahradit inteligentními. To je nejjednodušší řešení dostupné i pro běžné byty, lze začít pouze s několika inteligentními spínači s cenou okolo 4000 Kč a postupně dle potřeby pořizovat další.

 

Jedním spínačem lze například spouštět několik různých scénářů osvětlení, lze jím při odchodu najednou vypnout všechny naprogramované spotřebiče v bytě. Další systémy komunikují po dvou vodičích (BUS) regulují například i topení a větrání v každé místnosti odlišně. Standardem je již komunikace po internetu, lze například z práce zkontrolovat a změnit nastavení žaluzií doma, když vyjde slunce, nastavit teplotu nebo zkontrolovat kamerou byt apod.

Dodavatelé fotovoltaických článků na veletrhu udávají, že jedna nainstalovaná kWp přinese přibližně 950 kWh ročně. Energie vynaložená na výrobu fotovoltaických článků se dnes údajně vrátí již do 4 let, což je již o dost méně než předpokládaná životnost zařízení 20 let.

 

Výrobci představují široký sortiment elektroinstalačních prvků zaměřených speciálně například na kancelářské prostory, rodinné domy, panelovou výstavbu nebo instalaci do určitých konstrukcí.

 

 

 

 


Výsledky soutěže Zlatý Amper


V podvečer druhého veletržního dne 2. dubna proběhlo slavnostní vyhlášení oceněných exponátů Zlatý Amper 2008. Do soutěže bylo přihlášeno 33 exponátů z 33 firem. Exponáty hodnotila odborná komise v čele s předsedou prof. Ing. Jiřím Tůmou, DrSc.

Oceněné exponáty Zlatý Amper 2008

Bizon Projektant - DAISY, spol. s r.o.

Regulátor výkonu elektrické energie - EXIMET TRAFO s.r.o./ERAM spol. s r.o.

iQ platform - MITSUBISHI ELECTRIC EUROPE B.V. - o.s.

Kamerový systém PV500 - PANASONIC ELECTRIC WORKS EUROPE AG.

Exponáty oceněné hodnotitelskou komisí

RedGuard - Bartec s.r.o.

Přístroj pro revize elektrických spotřebičů a zdravotnických elektrických zařízení PU 294 DELTA - METRA BLANSKO, a.s.

Systém ANTIBIRD - Miroslav Kopiar – KOVEL

Jističe NZM se systémem řešení místní i dálkové diagnostiky a komunikace - MOELLER ELEKTROTECHNIKA s.r.o.

Komplexný telemetrický bezdrotový batériový systém: SCT-Telemetry - Soft & Control Technology, s.r.o.


Tipy na expozice


Pozvánka na veletrh

Vážení obchodní přátelé!

Chěli bychom Vás tímto pozvat k návštěvě naší expozice na výstavě AMPER 2008.
Naši expozii naleznete přímo ve vstupní hale pod číslem F5.

V letošní expozici se chceme soustředit na digitální TV a rozhlasový příjem. A to jak individuální tak společný (STA a TKR) a také na příjem pro karavany a obytné automobily.
Dále budeme sampzřejmě vystavovat standardní i nové produkty ostatních firem , které zastupujeme na trhu v ČR.

Těšíme se na Vaši návštěvu.
AEC ELEKTROTECHNIKA, spol. s r.o.


TR instruments na veletrhu Amper

Zveme Vás k návštěvě naší expozice na 16. mezinárodním veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2008.
Na Vaši účast se těšíme v hale 5, stánek B7.

Navštivte naše webové stránky na adrese: www.trinstruments.cz



Co Vám nabízí firma LIMASOFT

  • komplexní inženýrské služby v oboru průmyslová automatizace - projekty, dodávky a montáž systémů OMRON včetně technické podpory a servisu, programování PLC, modernizace a náhrady starších technologií, průmyslové komunikace, měření, monitorování a vizualizace technologických procesů aj.
  • distribuci vysoce spolehlivých automatizačních prvků společnosti OMRON včetně technické podpory
  • nově přicházíme s nabídkou průmyslových kartézských a SCARA robotů firmy YAMAHA

Zveme vás k návštěvě našeho stánku (7A28) na veletrhu AMPER 2008


Přijďte se seznámit se společností Rockwell Automation

Rockwell Automation se bude prezentovat na veletrhu AMPER 2008, který patří mezi přední veletrhy v oblasti elektrotechniky a elektroniky ve Střední Evropě.

Náš stánek bude v hale 3, stánek číslo B5.

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), je v celosvětovém měřítku jedním z vedoucích výrobců v oblasti průmyslové automatizace, řídicích systémů, informačních systémů a poskytovatelem s tím spojených zákaznických služeb, které umožňují uživatelům dosáhnout maximální konkurenceschopnosti a efektivity. Společnost Rockwell Automation, Inc. zastřešuje významné značky v oblasti průmyslové automatizace včetně Allen-Bradley řídicí systémy a frekvenční měniče a Rockwell Software MES SW řešení. Vedení společnosti sídlí v Milwaukee, Wisconsin, USA. Celkem má společnost 19 000 zaměstnanců, kteří pečují o zákazníky ve vice než 80-ti zemích.

Dovolujeme si Vás tímto pozvat k návštěvě naší expozice, kde Vám budou naši odborníci připraveni zodpovědět veškeré dotazy.


LEVEL - touch the future with us

Jak už je po několik posledních let zvykem a tradicí, i letos vystavujeme na jednom z nejvýznamnějších českých veletrhů elektrotechniky a elektroniky AMPÉR 2008. Na našem stánku představíme širokou škálu zařízení z oblasti monitorování pohybu, zabezpečení vozidel i objektů, dálkového dohledu technologií a datové komunikace. Mezi nejzajímavější bude patřit zcela nový videoalarm GC 080 nebo například autokomunikátor GC 073 se sběrnicí Dallas a identifikací řidiče. Můžete se také dozvědět všechny potřebné informace o mezinárodním monitorovacím systému POSITREX, který je určen především pro sledování pohybu vozidel a ostatních pohyblivých objektů.

Tímto bychom chtěli pozvat naše obchodní partnery i všechny ostatní k návštěvě naší expozice. Velmi rádi Vás přivítáme na našem stánku 5A23 ve výstavní hale č.5 výstaviště v Letňanech.


Pozvánka od ELCOM GROUP


www.elcomgroup.eu

 
 
Reklama