Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens vystavuje na veletrhu Aqua-therm

Společnost Siemens se představí na mezinárodním odborném veletrhu vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-therm Praha, jehož 14. ročník se uskuteční na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 20. až 24. listopadu. Expozice Siemens bude umístěna v hale A, na stánku číslo 137 a budou v ní prezentovány novinky z oblasti komplexní regulace vytápění, větrání a klimatizace, standardní pohony a produkty společnosti Landis+Gyr.

Regulace teploty

Na veletrhu budou představeny regulátory a další komponenty z obchodně úspěšné řady Synco living. Jedná se o systém pro rodinné domky nebo byty, který slouží pro nezávislé řízení teploty v jednotlivých místnostech. Lze jím ovládat jak servopohony na jednotlivých otopných tělesech, tak regulátory topných okruhů, kterými se řídí buď jednotlivé smyčky podlahového vytápění nebo otopná tělesa připojená přes centrální rozdělovač. Kromě vytápění a regulace ohřevu teplé vody systém umožňuje řídit také osvětlení, rolety a žaluzie. Systém Synco living je založen na bezdrátové komunikaci jednotlivých částí prostřednictvím protokolu KNX RF. Použití mezinárodních technologických standardů garantuje i po letech možnost integrace dalších komfortních funkcí, stejně jako rozšíření systému na další místnosti.


Prostorový přístroj QAA 75.611

Prezentována bude rovněž rozsáhlá řada pokojových regulátorů, ekvitermní regulace Albatros2 a příslušenství v podobě ventilů a pohonů, čidel či měřičů tepla. Unifikovaná řada ekvitermních regulátorů Albatros2 s typovým označením RVS..., která funkčně vychází z regulátorů RVA (Albatros), byla doplněna o nové funkce reflektující požadavky výrobců kotlů. Změny se týkají zejména mechanického provedení a užšího propojení funkcí kotle a regulátoru RVS. Díky velkému přehlednému displeji s českými texty se zjednodušilo a zpřehlednilo také ovládání a obsluha. Regulátory RVS jsou určeny pro řízení kotlů s jednostupňovým nebo dvojstupňovým hořákem. Disponují elektronickým provozním termostatem a tzv. celosvorkovým zapojením. Řada obsahuje několik typů, které svými funkcemi pokrývají široké pásmo aplikací od jednoduchého systému až po kaskády kotlů. Regulátory RVS lze také kombinovat s alternativními zdroji a několika topnými okruhy. Společně s regulátory RVS je v nabídce jako novinka také bezdrátový prostorový přístroj a bezdrátové venkovní čidlo.


Prostorový přístroj QAA 55.110

Zajímavou součástí veletržní prezentace společnosti Siemens bude také sortiment Siemeca - radiový systém přenosu dat pro vyhodnocování tepla.

Další informace o aktuálních produktech a službách společnosti Siemens v oblasti technologie budov naleznete na internetové adrese: http://www.siemens.cz/technologiebudov.

Standardní pohony

V oblasti standardních pohonů budou návštěvníkům veletrhu představeny elektromotory nízkého napětí - konkrétně nová řada elektromotorů typu 1LE1. Tyto motory procházejí z produkce společnosti Siemens Elektromotory, která má výrobní závody v Mohelnici a ve Frenštátě pod Radhoštěm. Motory se používají k pohonu průmyslových zařízení jako jsou čerpadla, ventilátory, obráběcí stroje, hydraulické komponenty či dřevoobráběcí stroje. Jsou určeny pro různé napěťové hladiny, široké výkonové spektrum a velké množství pólů a frekvencí. Motory značky Siemens lze používat i v náročných klimatických podmínkách. Nové měděné rotory vytvářejí nejlepší základ pro špičkové, vysoce výkonné elektromotory. Uživatelům nabízejí velké úspory elektrické energie a inovovaný design, modulární koncepce poskytuje větší flexibilitu. Motory se vyrábí ve verzích s vysokou účinností EFF1 a se zvýšenou účinností EFF2.

Landis+Gyr

V expozici Siemens vystaví své produkty také společnost Landis+Gyr, s.r.o., která je dceřinou společností švýcarské firmy Landis+Gyr AG Zug, tradičního dodavatele elektroměrů, měřicích systémů a ultrazvukových měřičů tepla. Společnost Landis+Gyr na veletrhu představí ultrazvukové měřiče tepla a chladu Ultraheat 2WR5, ultrazvukové měřiče kondenzátu Ultrawater 2WR5 a kompaktní ultrazvukové měřiče tepla Ultraheat XS 2WR6. Jako novinka bude prezentován měřič Ultraheat UH50, který je dodáván jako měřič tepla, měřič kondenzátu, kombinovaný měřič chladu/tepla a ve verzi Ultracold pro čistě chladicí zařízení jako měřič chladu. Z oblasti měření průtoku budou představeny ultrazvukové průtokoměry Ultraheat Flow 2WR7 s volně nastavitelným impulsním výstupem pro univerzální použití jako průtokové části měřičů tepla.

Podrobnější informace naleznete na adrese http://www.landisgyr.cz.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...