Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tlak správců kanalizací na likvidaci srážkové vody na pozemku stavebníka je veliký

Rozhovor s paní Černou ze společnosti MARLEY ČR, s.r.o. - významného dodavatele plastových výrobků pro stavebnictví a lídrem v oblasti využití dešťové vody.

TZB-info: Jste lídrem v oblasti využití dešťové vody. Jaký je Váš podíl na tomto trhu? Dá se říci, že tento trh nabírá na síle nebo se stále pohybujeme pouze v oblasti zájmu bez konkrétních dopadů v realizacích?

Problematika dešťové vody je stále více aktuální, proto se v tomto ohledu snažíme držet krok s dobou. Zachytávat vodu v jakémkoliv typu zásobníku nebo sudu je poměrně běžnou záležitostí, ale v nabídce kompletního systému od okapu přes samonosnou nádrž, filtraci, vhodné čerpadlo až po přepad do trativodu - vsakování, určitě zabíráme na našem trhu přední postavení. Od roku 2005, kdy jsme se začali věnovat tomuto sortimentu, vzrostl prodej několikanásobně, což svědčí o velmi pozitivním vývoji zájmu o tyto produkty.

TZB-info: V některých lokalitách tlak na hospodaření s dešťovou vodou vyvolávají podmínky správců kanalizace, setkáváte se s tímto vlivem?

Ano, rozhodně tlak správců kanalizací na likvidaci srážkové vody na pozemku stavebníka je veliký. V poslední době, což nás velmi těší, se ale na nás obrací také zákazníci, kteří pomocí vsakovacích modulů nebo nádrží na dešťovou vodu řeší z jiných důvodů než legislativních. Uvědomují si, že zdroje vody nejsou neomezené a zároveň, že cena pitné vody neustále roste. Každému zákazníkovi jsme schopni navrhnout řešení, které vyhovuje jejich představám a požadavkům.

TZB-info: Na Vašich webových stránkách byly zajímavé akce pro zákazníky, například vrácení DPH, speciální nabídka proti zlodějům, prázdninová sleva na domovní šachty a poklopy... - jak jste spokojeni s reakcí zákazníků na tyto Vaše nabídky? Která z nich Vás například nejvíce svým výsledkem překvapila?

Akce pro naše zákazníky průběžně připravujeme. Nejbližší se chystá na výstavě For Arch, kde bude poskytnuta sleva veletržní sleva 10 + 10%. Tato sleva se bude vztahovat na vystavený sortiment týkající se dešťové vody - nádrže, čerpadla, vsakovací moduly a další. Určitě největší zájem zaznamenala akce na nádrž Columbus 3700 l, na kterou jsme poskytli slevu ve výši DPH 19%. Vzhledem k vysokému zájmu zákazníků uvažujeme, že bychom tuto akci zopakovali na podobné nádrži i letos na podzim.

TZB-info: Spustili jste nový e-shop, na webových stránkách máte anketu, kde u hlasujících vyhrává pokročilé řazení a vyhledávání. Mnohdy je argumentováno, že u zboží TZB je třeba určitá míra technické znalosti nejen pro instalaci, ale i pro nákup. Zvýšila se míra technických dotazů na výrobky po spuštění e-shopu?

Novým e-shopem jsme se snažili zjednodušit cestu k našim zákazníkům. Vzhledem k tomu, že opravdu můžeme zaznamenat zvýšený počet technických dotazů od zákazníků, ale i projektantů apod., uvažujeme o zřízení zákaznického centra, které bude svou odborností připraveno zodpovědět veškeré dotazy.

TZB-info: V novinkách je nový odvodňovací žlab v lehkém provedení a vsakovací blok Garantia Inspect. Můžete nám stručně přiblížit tyto novinky?

Náš sortiment se průběžně rozšiřuje dle požadavků našich zákazníků. Nové odvodňovací žlaby Easy a Drive byly začleněny mezi ostatní produkty sortimentu liniového odvodnění na základě zvýšené poptávky našich zákazníků, jelikož jsou cenově velmi příznivé. Dodávají se s plastovým nebo pozinkovaným roštem.

Vsakovací blok Garantia inspect doplňuje již zavedený Vsakovací blok Garantia. Umožňuje pomocí zabudovaného kanálku kontrolu a čištění sestavené vsakovací nádrže. Tato novinka reaguje na požadavky moderní doby, kdy čím dál více stavebníků řeší budoucí možnou kontrolu zabudované podzemní vsakovací nádrže.

TZB-info: Uvidí tyto novinky i návštěvníci výstavy For Arch v září v Praze nebo chystáte nějaké další?

Na For Archu se kromě našeho tradičního sortimentu chystáme představit návštěvníkům právě výše zmíněný Vsakovací blok Garantia inspect a také novou nádrž na dešťovou vodu Duo Tank. Prodej samonosné nádrže Duo Tank bude odstartován až na veletrhu, tzn., že se jedná o nejčerstvější novinku v našem sortimentu. Tento zásobník na dešťovou vodu má objem 5300 l a v průběhu veletrhu bude nabízen návštěvníkům za zaváděcí cenu 29 990,- Kč bez DPH.

Kromě výstavy For Arch zatím neuvažujeme o účasti na jiných veletrzích v Praze.

Děkuji za rozhovor.

Za TZB-info se ptala Ing.Dagmar Kopačková

 
 
Reklama