Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CESB07 - Udržitelná výstavba budov ve střední Evropě

Ve dnech 24. až 26. září 2007 se bude konat v Praze mezinárodní konference CESB 07 PRAGUE (Central Europe towards Sustainable Building), která je součástí série konferencí konaných v roce 2007 v různých částech světa a zaměřených na udržitelnou výstavbu budov.

Iniciátorem těchto konferencí je mezinárodní organizace iiSBE - International Initiative for Sustainable Built Environment, která se zaměřuje na propagaci principů udržitelné výstavby s cílem motivování mezinárodního stavebního průmyslu a investorů, aby tyto principy zaváděli do stavební praxe. Konference je pořádána ve spolupráci CSBS iiSBE Czech (Česká společnost pro udržitelnou výstavbu budov) a Fakulty stavební ČVUT v Praze.

Cílem konference CESB 07 je shrnout rozhodující směřování a pokrok udržitelné výstavby budov zejména ve středoevropském regionu. Základními tématickými okruhy jsou: NAVRHOVÁNÍ BUDOV (koncepce integrovaného navrhování, nové strategie, urbanistické souvislosti, příklady nejlepší praxe), ENERGIE (solární energie a udržitelná výstavba, nízkoenergetické, pasivní a energeticky nulové domy), MATERIÁLY (vysokohodnotné materiály, alternativní a recyklované materiály), HODNOTICÍ METODY (hodnocení životního cyklu budov, nástroje pro hodnocení, certifikace environmentální kvality), EKONOMIKA, POLITIKA A LEGISLATIVA (náklady v životním cyklu budov, nízkonákladové budovy, standardizace) a VZDĚLÁVÁNÍ A INFORMACE (výuka na středních a vysokých školách, kursy celoživotního vzdělávání, osvěta a šíření informací).

Na konferenci je přijato cca 160 příspěvků z celého světa. Skladba předběžného programu vytváří dobrý předpoklad, že konference naplní předpokládaný cíl - vytvořit přehled stavu udržitelné výstavby ve středoevropském regionu a současně přinést zájemcům v regionu aktuální informace o stavu udržitelné výstavby v celosvětovém měřítku. Většina sekcí konference bude simultánně tlumočena do českého jazyka. Bližší informace jsou na www.substance.cz/cesb07/.

Pozvánka ke stažení ZDE (PDF, 54 kB).

Partneři

 
 
Reklama