Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerstvý vítr v Norimberku - Chillventa 2008

Mezinárodní odborný veletrh chlazení, vzduchotechniky a tepelných čerpadel

S rozmachem do nového roku se pustili němečtí pořadatelé veletrhu Chillventa, který se bude konat od 15. do 17. října 2008 ve veletržním centru Norimberk. Ten je na dobré cestě stát se jedním z hlavních mezinárodních specializovaných veletrhů odvětví chlazení, klimatizace a tepelných čerpadel.

"Norimberk je pro nás vystavovatele první adresou pro mezinárodní veletrh v oboru", nebo: "samozřejmě, v roce 2008 přijedeme do Norimberka na Chillventu" - tak a podobně zněly ohlasy četných německých, mezinárodních, ale i domácích firem a odborných návštěvníků, kteří jsou již o této připravované akci informováni. Jasným znamením toho jsou pak písemné přihlášky od zhruba 120 vystavovatelů již v této chvíli.

21. října 2006, přesně v 0 hodin, se v Norimberku začal odpočítávat čas zbývající do zahájení veletrhu Chillventa, který ve dnech 15. až 17. října 2008 poprvé proběhne na výstavišti v Norimberku.

Co je vlastně Chillventa?

"Není to žádná loutka - je to lidská tvář, velmi milá lidská tvář" prohlásil v Praze na tiskové konferenci k veletrhu pan Werner Rolles - předseda představenstva spol. DAIKIN Airconditioning a hlavní koordinátor projektu Chillventa 2008. Volným překladem slova -"Čerstvý vítr" se dá vyjádřit mnohé. Chillventa Norimberk však především znamená nový odborný veletrh chlazení, vzduchotechniky a tepelných čerpadel, který má všechny předpoklady k tomu, aby se stal významnou událostí v mezinárodním měřítku. Za jménem Chillventa se skrývá souhra vystavujících průmyslových a velkoobchodních podniků, sdružení a vzdělávacích institucí - tedy nová iniciativa a tím také nové impulzy pro celý obor.

Důvěryplná spolupráce mezi hospodářstvím - vystavovateli i návštěvníky - a pružnou veletržní společností zaručuje ideální podmínky k tomu, aby se tento veletrh mohl úspěšně a dlouhodobě pořádat v mezinárodní konkurenci. Se svým ostře zaměřeným odborným profilem a tematicky smysluplnou strukturou dílčích segmentů představuje Chillventa novou tvář v odvětví.


Obr. č. 1 - Zásadním tématem odborného veletrhu je termodynamický proces chladicího
okruhu
a všechny s ním související oblasti použití, provozní prostředky a služby.

Veletrhy v Norimberku na straně vítězů!

"Tučná léta jsou zpět", Bernd A. Diederichs, jednatel Veletrhů Norimberk se spokojeně dívá na opětovný boom konjunktury v mnoha oblastech: Profitují z toho především zase Veletrhy Norimberk. S nárůstem obratu na 125 mil. Euro zaznamenala veletržní společnost v roce 2006 rekordní obrat. Oproti lépe srovnatelnému roku 2004 je to nárůst o 17 procent. I rok 2007 má být s koncernovým obratem téměř 120 mil. Eur lepší než rok 2005 (96 mil. Euro). "Veletrhy Norimberk jsou na straně vítězů. A na ní chceme i zůstat", sebevědomě prohlašuje šéf norimberských veletrhů. Přispívá k tomu růst odborných veletrhů v lokalitě Norimberk stejně jako etablování norimberských témat podle vzoru Biofachu. Celosvětový hlavní veletrh bioproduktů má již své odnože v severní a jižní Americe a od roku 2007 rovněž v Číně.


Obr. č. 2 - Veletržní areál Norimberk


Obr. č. 3 - Vývoj vystavovatelů z východní Evropy neustále roste.

Norimberk je dnes jedním z 15 největších výstavišť na světě a je na dobré cestě stát se významnou evropskou kongresovou destinací. Jeho základní devizou je i to, ža se nachází u hranic bývalého "západu" a "východu". Tato skutečnost je pro Norimberk zcela zásadní a stálý nárůst návštěvníků z "Východní" evorpy se pro Norimberk stal nepostradatelný. Nárůst vystavovatelů je patrný z obrázku č. 3.


Obr. č. 4 - Nový pohled z "Východu"

Patronace Chillventa vytváří jedinečnou šanci

Srdce nového odborného specializovaného veletrhu Chillventa tepe již v mnoha směrech. Kromě uznávaného stanoviště přesvědčuje nový koncept právem na vyjádření všech koaličních partnerů, kteří na tomto specializovaném veletrhu pracují a jsou pro něj proto životně důležití. Patří k nim kromě veletrhu i jedinečný okruh vystavovatelů s velkými šancemi a potenciály pro německé i evropské odvětví chladicí, klimatizační a větrací techniky.

"Jména jsou jedna věc - jinou věcí je výkon, který je skryt za nositeli myšlenek", vyjadřují se veřejně četní odborníci těchto odvětví oproti zástupcům. Myšlena je tím široká základna, na které je nový specializovaný veletrh již dnes založen: široká koalice z národních a mezinárodních firem se společností NürnbergMesse jako zkušeným profesionálním organizátorem a dosud jedinečný myšlenkový okruh vystavovatelů, složený ze svazů, organizací a vzdělávacích zařízení nejrůznějších směrů.

Kontaktní osoba pro vystavovatele z České Republiky:

Česko-německá obchodní a průmyslová komora
Naděžda Lichte
Václavské nám. 40
CZ-110 00 Praha 1
Tel: +420 (0) 2. 21 49 03 10
Fax: +420 (0) 2. 21 49 03 32
messe1@dtihk.cz
www.dtihk.cz

 
 
Reklama