Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šetrné řešení pro nezávadnou vodu - i při cestování

Baktericidní zářiče Puritec dezinfikují bez použití chemie. Kompaktní baktericidní UVC soustava je vhodná pro nejrůznější nádoby a vodní nádrže. Ultrafialové záření však neodstraňuje neodbouratelné škodlivé látky, jako jsou těžké kovy nebo pesticidy.

Spolehlivá sterilita - bez chemie

Zvláště když jste na cestách, patří voda k nejdůležitějším druhům vašich zásob. Ten, kdo cestuje s obytným přívěsem, tuto situaci určitě zná: v zásobníku dochází voda a nejste si jisti, že u příští benzinové pumpy seženete skutečně nezávadnou vodu. A ani zbývající voda v nádrži nebo kanystru nevypadá tak úplně nezávadně. Pomůže jediné: dezinfikovat a přitom nezatěžovat životní prostředí.

Součástí programu společnosti Radium je jednoduché a spolehlivé řešení pro nejrůznější venkovní aktivity. Bakterie a viry lze zcela přirozenou cestou zneškodnit pomocí baktericidních zářičů Puritec. UVC záření současně dezinfikuje vnitřní prostor nádoby. To potvrzuje i zdravotnický výzkumný ústav v Herfordu. Choroboplodné zárodky jsou spolehlivě a bez komplikací zničeny v souladu s normou DIN 5031-10:2000-03.

I manipulace je velmi jednoduchá. Stačí zavěsit UVC zářič do nádoby a zapnout ho - podle velikosti nádoby na 10 až 15 minut. Pro pohodlnou kontrolu je možné zapojit i spínací hodiny.

Zavěsíme zářič, nastavíme hloubku ponoru, zapneme. Tak jednoduše si můžeme opatřit nezávadnou pitnou vodu.

Jednoduchá montáž

Všude na cestách, ať při kempování, jachtingu, nebo jiných outdoorových aktivitách, je ze všeho nejdůležitější, aby věci fungovaly. Přesně tomu odpovídá i instalace zářiče. Celou dezinfekční soustavu nainstalujete pohodlně pomocí montážní desky s vestavěným bezpečnostním spínačem. Montážní desku můžete použít různými způsoby: zaprvé je konstruována pro nasazení na širokohrdlý šroubový uzávěr podle DIN 96, který lze použít i pro vedení stávajících ponorných čerpadel. Zadruhé ji lze připevnit na víko o velikosti 120 mm nebo přímo na vrchní stěnu nádoby. Pomocí kabelové svorky můžete pohodlně nastavit hloubku ponoru zářiče.

Přívod proudu je zajištěn pomocí kabelu určeného pro pitnou vodu s předřadníkem na 230 V. Alternativou je zářič s napájením 12 V.

Jednoduché, neznečišťující, spolehlivé - přehled výhod

Baktericidní zářič Puritec vás svými nespornými výhodami přesvědčí:

  • Nezávadná voda bez příměsi chloru nebo jiných chemikálií
  • Spolehlivá ochrana před choroboplodnými zárodky podle DIN 5031-10
  • Šetrnější k životnímu prostředí než mnoho jiných metod
  • Montáž s nepatrnými náklady
  • K okamžitému zapojení s montážní přírubou a bezpečnostním spínačem
  • Určeno k nasazení na širokohrdlý šroubový uzávěr podle DIN 96, u jiných nádob k montáži pomocí dvou šroubů
  • Kvalita pitné vody zůstane zachována i při delším ozařování
  • U 20litrového kanystru je doba ozařování pouze 15 minut; větší nádoby se ozařují déle

Technické údaje

Typ UVC-LPS 9 (230 V) UVC-LPS 9 (12 V)
Číslo výrobku (EAN) 4008597 139444 141409
Délka zářiče 240 mm 240 mm
Průměr zářiče 35 mm 35 mm
Hloubka ponoru max. 600 mm max. 600 mm
Délka přívodu 3 m 1,5 m
Příkon 9 W 9 W
Výkon UVC 2 W 2 W
Nejkratší doba ozařování (20 l vody) 15 min 15 min
Napětí 230 V 12 V

Údržba

Trubici z křemenného skla, v níž je zářič umístěn, je třeba před každým použitím očistit.

Bezpečnostní pokyny

Zářiče vytvářejí UVC záření, které během krátké doby způsobuje poškození kůže (těžší popálení) a konjunktivitidu (zánět spojivek). Mohou být používány pouze uvnitř uzavřených nádob, které nepropouští UVC záření a které jím nejsou poškozovány. Má-li být voda použita jako pitná, je třeba mít na paměti, že ultrafialové záření neodstraňuje neodbouratelné škodlivé látky, jako jsou těžké kovy nebo pesticidy. Zářič je třeba umístit ve středu nádoby, aby bylo i při stojaté vodě zajištěno rovnoměrné prozáření. Vzdálenost lampy od stěny nádoby by neměla být větší než 15 cm. Při větších vzdálenostech a objemech je třeba prodloužit dobu ozařování a zajistit proudění vody, například pomocí cirkulačního čerpadla. Zkalenou vodu je třeba před ozařováním přefiltrovat.

 
 
Reklama