Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Xizi OTIS vyvinul pohyblivé schody pro větší výšky

V Číně se nejen vyrábí dokonalé kopie výrobků, ale dochází i k vývoji výrobků nových s lepšími výkonovými parametry. Pohyblivé schody pro větší zdvihy jsou toho důkazem.

Firma Xizi OTIS Elevator Co. Ltd. vyvinula nové pohyblivé schody s novým samostatným pohonem pro výšku 20 m. Pohyblivé schody označené XO21NP pro těžký provoz ve vnějším prostředí jsou určeny pro silný provoz v prostředí, jako jsou stanice metra, letiště a stanice autobusů. Jsou o 3,2 m vyšší než pohyblivé schody s dvojím pohonem dodané Xizi OTIS pro projekt Three Georges Project v roce 2001, který byl v té době národním rekordem. Jmenovitá rychlost tohoto modelu rovněž vzrostla na 0,65 m/s. Nové pohyblivé schody byly v březnu zkoušeny národním zkušebním střediskem a obdržely národní certifikát ve všech požadovaných aspektech, včetně bezpečnosti, hluku, provozu a údržby.

Hlavní podíl technologie tohoto modelu byla převzata z OTIS Elevator Technology Center v roce 2002. Původní stroj byl vyzkoušen národním zkušebním střediskem v lednu 2003. V té době byla výška pouze 13 metrů.

Pohyblivé schody XO21NP používají výkonnou šnekovou převodovku. Její účinnost je 95% a má životnost 146 000 hodin. Pohyblivé schody s jediným pohonem má mnoho předností před pohyblivými schody s více pohony, především v kompaktnější konstrukci.

Původním cílem této technologie bylo splnit požadavek mezinárodního trhu na dosažení větších výšek. Výtahové schody vyvinuté Xizi OTIS byly dodány pro olympijské hry v Athénách, do Itálie, Hong Kongu a pro další mezinárodní projekty, avšak Xizi OTIS měla na mysli i požadavky domácího trhu na tento druh výrobku, to také urychlilo plány na zavedení tohoto výrobku na trh. Proto společnost snížila cenu tohoto typu pohyblivých schodů na domácím trhu a poskytla podporu pro použití na domácím trhu tohoto těžkého provedení ve vnějším prostředí.

Xizi OTIS Ltd. Je jednou z největších dceřinných společností firmy OTIS Elevator´s v Číně. V minulých letech se Xizi OTIS zaměřovala na výzkum a vývoj výtahů šetřících energii. Letos byla nová továrna Xizi OTIS uvedena do provozu. Zaujímá 70 000 m2. to umožňuje společnosti zdokonalit svoji technologii a výrobu pro příští vývoj i výrobu.

 
 
Reklama