Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky firmy Elektrobock CZ s. r. o.

Již v minulém článku jsme zmínili, že zprovoznění nových prostor nám umožní další rozvoj firmy a zákazníci se mohou těšit na další rozšíření našeho výrobního programu. Co jsme slíbili - plníme na 200%! V lednu tohoto roku jsme uvedli na trh hned dva nové výrobky pro dálkové ovládání elektrických topných systémů pomocí GSM sítě.


Bližší info

TS10GSM

je jednodušší variantou, která umožňuje dálkově ovládat připojený elektrický spotřebič na dobu od 1 hodiny do 99 hodin. Tento typ je vhodné použít v místech, kde postačí pouze časové ovládání el. spotřebiče.



Bližší info

TS11GSM

je komfortní variantou, rozšířenou o teplotní regulaci systému. Součástí je vnější čidlo pro měření teploty místnosti, kterou lze kdykoli na dálku regulovat od 5°C do 39°C. Časové ovládání pak umožní udržovat nastavenou teplotu po určitou dobu (od 1 hodiny do 99 hodin).


Profesionální provedení dálkově ovládaných zásuvek dále umožňuje manuální ovládání (přepínačem funkcí), vizuální kontrolu právě probíhající funkce (barevné LED diody s vysokou svítivostí) a zpětné informace o stavu spotřebiče, popřípadě o teplotě v místnosti (opět formou SMS zpráv).

Automatizace domácnosti a úspora energií jsou stále prioritním požadavkem našich zákazníků a my se snažíme těmto nároků vyhovět.

Nejžhavější novinkou našeho sortimentu v oblasti vytápění je termostat PT50, který využívá komunikačního protokolu OpenTherm. Jedná se o systém obousměrné komunikace mezi termostatem a kotlem (resp. jeho řídící jednotkou). Termostat získává potřebné informace (např. o venkovní teplotě), které následně zpracovává a předává zpět do kotle, který pak modulací výkonu ohřívá vodu v topném okruhu podle daných požadavků. Velkou výhodou tohoto systému je snížení nákladů na vytápění a prodloužení životnosti kotle (nedochází ke stálému zapínání a vypínání kotle jak je tomu u regulace termostatem ON/OFF, který pracuje nezávisle na kotli).

Další výhody a vlastnosti PT50:

  • možnost nastavení třech týdenních programů pro UT se šesti teplotními změnami na den
  • samostatný týdenní program pro TUV se třemi časovými intervaly na den
  • volba ze tří typů regulace

    • ekvitermní
    • ekvitermní s korekcí podle vnitřní teploty
    • PI regulace
  • funkce předčasného zapnutí topení
  • napájení přímo přes komunikační linku
  • možnost připojení podlahového čidla a s tím spojené hlídání max. teploty podlahy
  • automatický přechod LETNÍ/ZIMNÍ čas
  • indikace údržby kotle
  • paměť E-EPROM, která uchová všechny údaje neomezeně dlouho i při výpadku napájení
  • přehledné ovládání

Bližší info

Termostat PT50 je optimální pro kotle s modulací výkonu, které využívají komunikační protokol OpenTherm a splňují dané specifika.

Ale co Ti z Vás, kteří tento typ kotle ještě nevlastní?

I na Vás jsme mysleli. Naší nabídkou je jednoduchý prostorový termostat PT10 a jeho bezdrátová varianta BPT10!



Bližší info

Čtyři teplotní změny na den, navíc pevná protizámrazová teplota 5°C, jednoduché ovládání, snadná montáž a nový design. To jsou přednosti, kterými termostat PT10 předčí mnoho termostatů ve své cenové skupině.



Bližší info

Bezdrátová varianta termostatu BPT10, kde přijímač je vybaven systémem samoučení kódu a pamětí E-EPROM. Výhoda spočívá v tom, že i při výpadku napětí si termostat uchová nastavený kód.


Pro ty, kdo mají VYŠŠÍ NÁROKY na automatizaci své domácnosti, připravujeme další novinku, bezdrátový systém POCKETHOME s řídící jednotkou, která obslouží celou topnou soustavu ve Vašem domě!


Bližší info

Na závěr představíme "zatím" poslední dvě novinky, které je možné použít se stávajícími bezdrátovými zařízeními naší firmy:


Universální vysílač pod vypínač
Bližší info

Opakovač signálu-REPEATER. Prodlouží dosah bezdrátových sestavy až o 100%! Bližší info

 
 
Reklama