Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panelový dům a byt 2007

Nový stavební veletrh a konference - Revitalizace, Rekonstrukce, Financování

Vážení obchodní přátelé, dovolujeme si Vás pozvat k účasti na nové výstavní akci, která se uskuteční ve dnech 22. - 24. února 2007 na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Součástí bude dvoudenní doprovodný program CEEERES 07. Stěžejním tématem bude panelový dům a byt.

Veletrh materiálů, výrobků, technologií a služeb pro revitalizaci panelových domů je odbornou akcí s vyhraněným profilem zaměřeným na všechny problémové i pozitivní aspekty existující panelové výstavby. Zvýrazněnými obory prvního ročníku jsou ploché střechy, architektura panelových fasád a prezentace úspěšných realizací. Doprovodný program - dvoudenní odborná konference o zateplování CEEERES, Prezentační a poradenské centrum s panelovým bytem 3+1 a Panelový byt pro standardy 21. století. Pro návštěvníky je připravena soutěž o hodnotné ceny. Nový veletrh, kterému poskytuje podporu Státní fond rozvoje bydlení, Hospodářská komora ČR, Svaz drobných, malých a středních zaměstnavatelů ve stavebnictví, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, ČSSI, ČKAIT, Svaz českých a moravských bytových družstev a další instituce, se bude konat v prostorách Průmyslového paláce.

První uzávěrka přihlášek je 30. listopadu 2006.
K tomuto termínu Vám poskytneme slevu 10% z ceny plochy.

Bližší informace o doprovodných programech, přihlášených firmách a rastrech najdete na www.coneco.cz/panel a www.incheba.cz.

Proč nová specializovaná výstava?


Závažně porušený obvodový panel po sejmutí obložení plechem

Forma specializované výstavy byla zvolena proto, že na klasických stavebních veletrzích /např. IBF Brno a FOR ARCH Praha/ se tato úzká specializace ztrácí, protože je rozmělněna do mnoha komoditních skupin. A opravdoví zájemci nedostanou kompletní informaci na jednom místě. Přitom skutečnost, že ještě téměř 80 % bytového fondu v panelových domech čeká na rekonstrukci, je alarmující.

Proč konference na téma regenerace panelové výstavby?


Sednutí parapetního panelu o cca 10 mm. Zatím není jasno, čím bylo způsobeno a tudíž ani jak náročná bude oprava a zda hrozil jeho pád

Regenerace panelových domů je velmi zajímavé téma. Mnoho panelových domů potřebuje opravit, zateplit, vyměnit jádra, upravit dispozici bytu. Jedná se o velmi mladou disciplínu, kde se v posledních 10 letech všichni zúčastnění učili, jak na to, čeho se vyvarovat, na co klást důraz. Dnes lze již prohlásit, že většina dětských nemocí spojená s novou stavební disciplínou je někde a někým vyřešena. Chybí jediné - aby se o vhodném řešení dozvěděli všichni odborníci (projektanti, dodavatelé...) i obyvatelé a majitelé panelových domů.

Problémy regenerace panelových domů nespočívají jen v technické rovině, ale také v konfliktu pohledu laika, který to financuje a odborné roviny, kdy je nutné dodržovat jisté zásady a při jejich nedodržení vzniknou velké náklady v budoucnosti, popřípadě za danou cenu zákazník nedostane dostatečnou kvalitu. Bohužel chybná regenerace může vést i ke zdravotním problémům obyvatel a v krajním případě i k jejich smrti.


Mapy na fasádě pod atikou ukazují, že zde dochází k zatékání. Bez posudku není možné určit zda a jak je poškozen panel. Toto zatékání bývá velmi časté i pod parapety

V panelových domech bydlí třetina naší populace, přitom na regeneraci panelové výstavby plynou formou dotací vlastníkům bytů nemalé prostředky ze státního rozpočtu a snad i EU. Je proto potřeba oslovit majitele bytů, aby měli přehled možností trhu, zároveň je potřeba, aby si odborníci vyměňovali zkušenosti a vyvarovali se tak opakování chyb.

1. oznámení konference

Informace o konferenci lze nalézt ZDE, popřípadě na vyzvání budou zaslány e-mailem. Zde jsou uvedeny i termíny, do kdy je potřeba zaslat návrhy odborníků na vlastní přednášky, cena účasti, klíčová témata a vše další, co obvykle 1. oznámení konference obsahuje. Prosíme proto ty, kteří se domnívají, že mohou oslovit ostatní odborníky, účastníky procesu regenerace panelových domů, ale i správce domů a zástupce majitelů, aby včas, pokud možno co nejdříve, zaslali abstrakty přednášek. Přijaté abstrakty budou dále využívány k prezentaci konference v médiích tak, aby byl patrný obsah konference.

Ke stažení

Přihláška k účasti - podmínky (PDF, 305 kB)
Nomenklatura (PDF, 184 kB)
List partnerů (PDF, 1,59 MB)

 
 
Reklama