Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologické veletrhy Brno 23. - 25. 5. 2006

DO KOMPLEXU "EKOLOGICKÝCH VELETRHŮ BRNO" PATŘÍ:

VODOVODY-KANALIZACE

12. Mezinárodní vodohospodářská výstava

Odborné setkání představující nejnovější technologie a služby v oboru vodohospodářství (v oboru se jí běžně říká VOD-KA). Výstava se v minulosti konala v Praze a Plzni. Pořadatelem výstavy je Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK), Veletrhy Brno jsou komplexním realizátorem výstavy (nejméně do roku 2008).

ENVIBRNO

12. mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí

Tradiční odborný veletrh věnovaný environmentálním technologiím. Naposledy se konal v rámci Stavebních veletrhů Brno v roce 2004. Nyní se vrací k jednoleté periodicitě. Nomenklatura, která se věnovala vodnímu hospodářství, v letošním roce přešla pod výstavu VOD-KA, ENVIBRNO se věnuje ostatním složkám životního prostředí, zejména pak nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží.

Obsazené pavilony: B, D; Obsazené volné plochy: B, C, D

Doprovodný program: Kongresové centrum, Business Centrum, Tiskové centrum, pavilon A3, hotel Holiday Inn, bazén u pavilonu Z

Oba projekty mají společnou nomenklaturu a společný katalog. Doprovodný program obou projektů je propojený a vzájemně se doplňuje.

ZÁKLADNÍ FAKTA:

  • Rekordní počet vystavovatelů - 300
  • Rekordně velký veletrh - celková plocha cca 10 700 m2
  • Rekordní počet firem ze zahraničí, rekordní počet zúčastněných zemí (10)
  • Významný podíl zahraničních firem zejména v oborech spadajících pod veletrh ENVIBRNO (28%)
  • Oficiální účast Rakouska
  • Očekávaná návštěvnost: 10 000 odborných návštěvníků

ZÚČASTNĚNÉ ZEMĚ:

ČESKÁ REPUBLIKA - BELGIE - ITÁLIE - NIZOZEMÍ - POLSKO - RAKOUSKO - SLOVENSKO - SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO - ŠVÉDSKO - ŠVÝCARSKO

ZÁŠTITA:

Ministerstvo životního prostředí ČR, Ministerstvo zemědělství ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE:

IWA - International Water Association, CEMC - České ekologické manažerské centrum, AČE - Asociace čistírenských expertů ČR, APES - Asociace producentů ekologických systémů, Státní fond životního prostředí, Nadace Partnerství.

VSTUPNÉ NA VELETRHY:

Celodenní vstupenka: 60,- Kč
Zlevněná vstupenka: 30,- Kč
Vstupné pro vybrané odborné školy: zdarma

Provozní doba: denně od 9.00 do 17.00.

NOVINKY:

Ekologické veletrhy ENVIBRNO a VODOVODY - KANALIZACE nabídnou ve svých expozicích také celou řadu novinek, ze kterých jsme vybrali například:

ACO Stavební prvky spol. s r.o. představí BIOLOGICKOU ČISTÍRNU ODPADNÍCH VOD se stabilní, vysokou účinností čištění, vysokou odolností vůči hydraulickému a biologickému přetížení, snadnou instalací, provozem i údržbou,

Mezi exponáty ELIS PLZEŇ a.s. bude novinkou ULTRAZVUKOVÉ VODOMĚRY FLOMIC FL 102X s bateriovým napájením, které jsou určeny k měření průtoku, spotřeby a tlaku vody ve vodovodních sítích, k monitorování vodovodních sítí a ke zajišťování úniků vody. Elektronika je vybavena možností archivace dat. Nepotřebují síťové napájení, životnost baterie je 6-8 let.

FIEDLER-MÁGR představí STELU - malou levnou telemetrickou sestavu v síti GSM/GPRS pro monitorování průtoků, hladin, tlaků a dalších veličin. Doba provozu až 5 let na jednu bateriovou náplň při každodenním odesílání dat na server.

MIKROFILTR S PRANÍM SÍTA firmy FONTANA R, s.r.o. nabízí řešení zanášení jemných mikrosít na filtrování vody vodním kamenem, které spočívá v praní síta během provozu.

ŠACHTA TLAKOVÉ KANALIZACE HAK EKO s.r.o. je určena k přečerpávání splaškových vod. Jde o ideální řešení pro napojení na výše uloženou gravitační kanalizaci, nebo pro napojení na systém tlakové kanalizace.

HELLSTEIN spol. s r.o. nabízí DOMOVNÍ ČOV STMH5/10, v níž se např. vůbec nemanipuluje s česlicovým košem a přebytečným kalem. Snadno rozšířit z jednoho RD na dva za 30 min. výměnou vestavby.

Nové REGULAČNÍ VENTILY S300 HONEYWELL, spol. s r.o. zajišťují plynulou regulaci tlaku vody. Řada ventilů obsahuje i pojišťovací ventily, ventily napouštěné a ochranné pojišťovací ventily.

ZPĚTNÁ KLAPKA WASTOP společnosti HYDROTECH s.r.o. slouží k ochraně potrubí proti povodním, k zamezení zápachu z kanalizace a proti zaplavení. Minimální údržba, jednoduchá instalace, citlivost na malé změny tlaku vody v potrubí.

Společnost ROMOLD GmbH vystaví novou plastovou šachtu v různých provedeních pro vodovody, kanalizace, telekomunikace, čerpací stanice i silniční odvodňování. Další novinkou této firmy bude AKTIVNÍ UHLÍKOVÝ FILTR ODPADNÍHO VZDUCHU PRO ČERPACÍ ZAŘÍZENÍ s možností upevnění na každý poklop.

Na stánkách STROJÍRNY POTŮČEK s.r.o. se bude návštěvník moci seznámit s novou kontejnerovou dvouplášťovou nerezovou nástavbou pro rozvoz pitné vody KCA - 2.4 B.

Z TISKOVÉ KONFERENCE:

Na tiskové konferenci Ing. Jana Ostrá, manažerka projektu zdůraznila:

  • Rádi bychom poděkovali jednotlivým ministerstvům (MŽP ČR, Mze ČR a MPO ČR) za záštitu a přípravu doprovodného programu, protože tím dodávají veletrhům správný odborný ráz, který veletrhy přenáší z role firemních prezentací do skutečného odborného setkání.
  • Na veletrzích jsou prostřednictvím Asociace krajů ČR zastoupeny všechny kraje
  • Důležitá je účast měst. Pozvaní jsou starostové všech obcí v ČR a pracovníci odborů životního prostředí. Právě města jsou největším investorem a proto významnou cílovou skupinou veletrhů.
  • Součástí veletrhů je bohatý doprovodný program a také společenská setkání, která začínají 22.5. golfovým turnajem, pokračují slavnostním zahájením veletrhů 23.5. v 10 hodin za účasti ministrů L.Amrozka a J.Mládka a vrcholí 24.5. slavnostním večerem s vyhlášením výsledků soutěží.

Ing. Miroslava Melounová, ředitelka sekretariátu SOVAK ČR jako tradičního pořadatele výstavy Vodovody a kanalizace na tiskové konferenci zopakovala cíle, se kterými SOVAK ČR vstoupil do partnerského projektu. Záměrem bylo zlepšení kvality výstavy, jejího rozsahu a samozřejmě ekonomického efektu. Spojením s ENVI BRNO vznikl projekt ekologických veletrhů, který na svém startu vypadá velmi slibně.

SOVAK ČR jako neziskové zájmové sdružení působí od r. 1989 a jeho hlavním cílem je informační činnost pro své členy, jednotné postupy při tvorbě legislativy, publikační odborná činnost apod. S respektováním těchto cílů i v letošním roce SOVAK ČR připravil hodnotný doprovodný program.

Z DOPROVODNÉHO PROGRAMU:

Doprovodný program probíhá 22.5. - 25.5. 2006 na několika místech.

Kompletní program ZDE.

Z programu si dovolujeme upozornit například na:

  • přednášky o novele zákona o vodovodech a kanalizacích, zákona o vodách včetně nových vyhlášek a směrnici o čištění městských odpadních vod, které proběhnou 23.5.2006 od 10.00 hod v sále Press Centre v pavilonu E. Vstup je volný.
  • přednášky k problematice nakládání s bioodpady, které se konají 24.5.2006 od 9.00 hod. v sále C Kongresového centra, vstup je možný po uhrazení vložného.
  • přednášky k novele nařízení vlády v ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, přednášky k financování rozvoje infrastruktury vodovodů a kanalizací, plánování rekonstrukcí vodovodních sítí, spolehlivost vodovodních sítí a dešťové oddělovače. Tyto přednášky se konají 24.5.2006 v sále Press Centre v pavilonu E. Vstup je volný.
  • přednášky k problematice ČR jako součást mezinárodních povodí, které se konají 25.5.2006 v sále Press Centre v pavilonu E. Vstup je volný
 
 
Reklama