Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový výtah s pohonem plochými řemeny

Otis Elevator oznámil zavedení nového modelu výtahu "Gen2 Comfort" s patentovaným systémem pohonu plochým řemenem u skupiny výtahů Gen2TM. Zavedením systému "Gen2 Comfort" firma rozšířila oblast použití výrobků Gen2 pro výtahy se středními zdvihy za předpokladu účinného a nákladově efektivního řešení trhu osobních výtahů určených pro bytové domy s nízkými zdvihy a pro malorozměrové výtahy pro obchodní účely. V druhé části tohoto roku chce firma Otis zavést další rozšíření skupiny výtahů Gen2, aby splnila požadavky všech budov, ať už malých nebo velkých, včetně vysokých rychlostí a nosností.

Systémy Gen2 vybavené ocelovými lany s povlakem, které váží až o 20% méně než běžná lana, dovolují firmě Otis snížit velikost stroje pro pohon výtahu až o 70%. Menší výtahový stroj umístěný ve výtahové šachtě odstraňuje potřebu zvláštní strojovny v budově. Ocelová lana s hladkým polyuretanovým povlakem v kombinaci s bezpřevodovým strojem s permanentními magnety a frekvenčním měničem poskytuje tichou plynulou jízdu s přesností zastavení ±3 mm v každé stanici.

Kromě toho je systém Gen2 ohleduplný k životnímu prostředí, ať už svými polyuretanovými řemeny nebo bezpřevodovými stroji, které vylučují jakékoliv znečištění olejem. Bezpřevodový stroj s malým momentem setrvačnosti s frekvenčním řízením vykazuje úsporu elektrické energie ve srovnání s rozměrnými běžnými stroji vybavenými indukčními motory. Výtahy Otis "Gen2 Comfort" budou dodávány s rychlostí 1 m/s s nosností od 320 kg do 1 000 kg.

Elevator World
Otištěno se souhlasem vydavatele časopisu Elevator World J. S. Caporale

Poznámka: Tyto výtahy již firma OTIS a.s. v České republice nabízí.

 
 
Reklama