Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozdělovače pro systémy Ekoplastik PEX a Ekoplastik ALUPEX a novinka - odhlučněná kanalizace

Systémy Ekoplastik PEX a Ekoplastik ALUPEX lze použít na rozvody vytápění (včetně podlahového topení), pitné vody, teplé vody a stlačeného vzduchu. Konkrétně se jedná o systém z trubkou PE-Xc ( Ekoplastik PEX ) a trubkou PE-Xc/AL/PE-HD (Ekoplastik ALUPEX).

Zvláštností systémů Ekoplastik PEX a ALUPEX jsou plastové lisovací tvarovky, které se vyrábějí z polyfenylsulfonu (PPSU). Tento materiál má neobvykle vysokou odolnost vůči mechanickým zatížením a vysokým teplotám.

Firma WAVIN Ekoplastik přináší v letošní roce na náš trh novinku pro vnitřní vodovodní instalace. Jedná se o celoplastový rozdělovač vhodný pro systémy Ekoplastik PEX a Ekoplastik ALUPEX. Rozdělovač je vyroben také z polyfenylsulfonu (PPSU).

Těla rozdělovačů jsou na náš trh dodávána ve dvou velikostech a to s dvěmi, nebo se třemi vývody. Těla rozdělovačů lze libovolně spojovat pomocí integrovaných závitů s těsnícím kroužkem. Takže bez jakýchkoliv problémů můžeme připravit sestavu rozdělovače 2 - 12 vývodů. Na rozdělovače lze pomocí speciálních spojek se šroubením propojovat porubí systému Ekoplastik ALUPEX dimenzí 16x2,0, 20x2,25 a potrubí systému Ekoplastik PEX dimenzí 16x2,2 a 20x2,8.

Systémy Ekoplastik PEX a Ekoplastik ALUPEX můžete zakoupit ve všech prodejních skladech firmy WAVIN Ekoplastik s.r.o., dále ve všech pobočkách firmy Wolseley Czech Republic spol. s r.o. a u dalších významných obchodní partnerů firmy WAVIN Ekoplastik s.r.o.

Samozřejmostí je bezplatné zapůjčování lisovacího nářadí, školení instalatérů a prodejců instalačního materiálu a dovoz zboží na jakékoliv místo v ČR.

Podrobnější údaje o sortimentu, prodejní kontakt, ceník: www.wavin.cz.

Odhlučněný systém vnitřní kanalizace - Wavin AS

V návaznosti na ukončení výroby a tedy i prodeje vnitřního odpadního potrubí systému HT, přichází firma Wavin Ekoplastik s.r.o. s novinkou ve svém prodejním sortimentu - systémem Wavin AS.

Wavin AS představuje komplexní systém řešení odhlučněné gravitační vnitřní kanalizace. Díky svým vynikajícím zvukově izolačním vlastnostem nachází uplatnění všude tam, kde je nezbytná zvýšená ochrana proti hluku. Odhlučněná varianta plastového odpadního potrubí je doporučována zejména pro veřejné objekty s vyššími akustickými nároky. Jsou to zejména zdravotnické objekty, školy, kulturní a přednáškové sály. Je ho však vhodné použít i tam, kde hluk odpadní splaškové či dešťové vody ruší komfort bydlení, jako např. v hotelech nebo obytných místnostech rodinných či činžovních domů.

Může být vedeno po povrchu konstrukcí, zabudováno ve zdech, podhledech i podlahách.

Systém Wavin AS je vyráběn ze speciálně, pro tyto účely, vyvinutého materiálu Astolan® (minerálně zesílený PP, barva světle šedá - RAL 7035), díky kterému je schopen tlumit hluk vznikající provozem kanalizačního systému i bez použití speciálních kotvících prvků. Jako zvukově izolační systém splňuje Wavin AS maximální požadavky zvýšené ochrany před hlukem (stupeň ochrany III) dle normy DIN 4109-10. Samozřejmostí zůstává i vysoká teplotní (trvale 90°C, krátkodobě až 95°C) a chemická (pH 2 až pH 12) odolnost.

Potrubí systému Wavin AS je vyráběno v bohaté škále průměrů (od DN 56 přes DN 70, 90, 100, 125, 150 až po DN 200 mm) a délek (od 150 mm do 3 m). Součástí systému je také rozsáhlý výrobní program tvarovek, včetně různých přechodů na jiné materiály (HT, KG, Ultra-Rib apod.) a protipožárních manžet. To vše podtrhují již tradiční výhody plastových potrubních systémů, jako je jejich hydraulická hladkost, odolnost proti korozi, nízká hmotnost, snadná montáž a nízké pořizovací náklady.

Přísné testy a kontrola kvality během celého výrobního procesu zajišťují vysokou kvalitu a vysokou účinnost celého zvukově izolačního systému. Trubky a tvarovky nesou značku kvality RAL Německé asociace plastových potrubí (GKR) v Bonnu. Systém Wavin AS odpovídá požadavkům Zákona č. 22/1997 Sb. o technických požadavcích na výroby. Systém Wavin AS byl navržen tak, aby odpovídal požadavkům ČSN EN 12056 a ČSN 756760 (Vnitřní kanalizace).

Podrobnější údaje o sortimentu, prodejní kontakt, ceník: www.ekoplastik.cz.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...