Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TZB-info poprvé aktivně na výstavě Střechy Praha

Zveme Vás srdečně na výstavu Střechy Praha 2006, která se koná 26.-28.1.2006 na Výstavišti v Holešovicích. Poprvé na této výstavě najdete i stánek TZB-info č. 316 a to ve střední hale Průmyslového paláce. Těšíme se na viděnou.

INFORMACE K VÝSTAVĚ:

Termín a místo konání:  26. - 28.1. 2006, Výstaviště Praha 7 - Holešovice, Průmyslový palác
Slavnostní zahájení:  26.1.2006, 8.40 hod., Střední hala
Přístup pro veřejnost:
26.1.2006 9.00 - 18.00 hod.
27.1.2006 9.00 - 18.00 hod.
28.1.2006 9.00 - 17.00 hod.

  • Zajímavostí je Registrace návštěvníka - sleva 50% na vstupném pro všechny, kteří vyplní formulář na webu a vytištěnou pozvánku pak vymění u pokladny výstavy.

I. Vybrané akce z doprovodného programu k tématice TZB:

Čtvrtek:
  • Význam střechy při tvorbě energetického konceptu budovy
  • Mezinárodní seminář "Elektřina ze slunce"
Pátek:
  • Blok přednášek na téma: Nízkoenergetické stavění
  • Fórum starostů
    • Podpora pro úspory energií a obnovitelné zdroje ve městech a obcích ČR
    • Snižování energetické náročnosti ve městech a obcích - nová směrnice
Sobota:
  • Panelové a bytové domy - energeticky úsporná opatření a možnosti jejich financování
  • Jak a čím vytápět
  • Tepelná čerpadla, možnosti dotací
  • Využití solární energie pro rodinné domy

Podrobnosti na webu výstavy.

II. FÓRUM STAROSTŮ V PRAZE

Mezi nejbližší akce sdružení Energy Centre České Budějovice patří Fórum starostů na téma "Energie a obec", které připravuje ECČB ve spolupráci s pořadatelem veletrhu Střechy Praha. Tato akce se uskuteční v rámci doprovodného programu 8. ročníku veletrhu a výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje v pátek 27. ledna 2006 na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Zájem o tuto akci ze strany starostů a zástupců měst a obcí předčil očekávání a bohužel plánovaná kapacita sálu (120 míst) nestačí pro všechny zájemce.

Fórum starostů se koná pod záštitou ministrů průmyslu a obchodu, životního prostředí, zemědělství a ministra pro místní rozvoj, dále České komory autorizovaných inženýrů a techniků, Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Tato akce má nekomerční charakter. Cílem Fóra je poskytnutí informací a vytvoření platformy pro diskuzi a zodpovězení dotazů na téma efektivní hospodaření s energií a možnosti využívání obnovitelných zdrojů energie ve městech a obcích, současný stav a předpokládaný vývoj do budoucna, dotace a finanční podpora a prezentace vzorových a aktivních měst a obcí.

Po slavnostním uvítání za účasti hejtmana Středočeského kraje, Ing. Petra Bendla, zazní příspěvky zástupců ministerstev a významných institucí na téma "Podpora pro úspory energií a obnovitelné zdroje ve městech a obcích ČR". Po navazující diskuzi bude pro zájemce následovat společná prohlídka výstavy. Odpolední blok je věnován především aktivním vzorovým obcím v ČR a jejich realizovaným a zamýšleným energeticky úsporným opatřením.

Bližší informace naleznete na www.eccb.cz a www.strechy-praha.cz.

 
 
Reklama