Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Thermona představuje novinky pro rok 2006

Kotel Therm Duo 50 FT rozšiřuje řadu kotlů Therm Duo 50 o verzi s uzavřenou spalovací komorou a od roku 2006 započne společnost Thermona s výrobou kotle Therm Trio 90 T - kotle s nuceným odtahem spalin.

Kotle pro kaskádové kotelny - Therm DUO 50 FT a Therm TRIO 90T

Therm DUO 50 FT

Kotel Therm Duo 50 FT rozšiřuje řadu kotlů Therm Duo 50 o verzi s uzavřenou spalovací komorou.

Nová varianta kotle vychází vstříc požadavkům uživatelů, montážníků a projektantů na kotel o vysokém výkonu bez nároků na provětrávání prostoru, ve kterém je kotel umístěn. Výhoda kotle s uzavřenou spalovací komorou a přívodu vzduch zvenku se plně projeví při kaskádovém zapojení těchto kotlů. Kotel Therm Duo 50 FT si zachovává všechny přednosti svých starších předchůdců včetně širokého modulačního rozsahu.

Odtah spalin a přívod spalovacího vzduchu se provádí zdvojeným potrubím 80/125 dodávaným výrobcem kotlů, které je možno si objednat v požadované potřebě dle projektu (horizontální nebo vertikální odtah včetně těsnících manžet, průchodek střechou atd.).


Maximální povolená délka koaxiálního odvodu spalin

Horizontální potrubí - 3 metry - měřeno od kolena na přístroji po vyústění na fasádě. Každé další koleno 90° zkracuje tuto délku o 0,75 m a koleno 45° o 0,5 m.
Vertikální potrubí - 2,7 metru - měřeno od přístroje ke spodnímu okraji střešního nástavce. Každé koleno 90° zkracuje tuto délku o 0,75 m a koleno 45° o 0,5 m.



Therm DUO 50 FT
 
TECHNICKÉ ÚDAJE jednotky DUO 50 FT
Maximální tepelný příkon kW 49
Tep. výkon na vytápění min-max kW 22 - 45
Spotřeba plynu: - zemní plyn m3/h 2,20 - 5,20
Spotřeba plynu: - propan m3/h 0,95 - 1,80
Max. přetlak topného systému bar 3
Max. výstupní teplota topné vody °C 80
Max. hlučnost dle ČSN 01 16 03 dB 53
Účinnost kotle % 92
Třída NOx kotle   5
Jmenovitý el. příkon W 230/50
Stupeň krytí elektrické části   IP 41
Prostředí dle ČSN 33 20 00 - 3   základní
AA5/AB5
Rozměry: výška / šířka / hloubka mm 900/560/430
Průměr kouřovodu mm 80/120
Hmotnost kotle kg 52


Therm TRIO 90T

V nedávné minulosti společnost Thermona uvedla na trh závěsný kotel Therm Trio 90 v komínovém provedení. Kotel si v krátké době našel své příznivce a získal si své pevné místo na trhu topenářské techniky. V reakci na sílící potřebu kotlů v turbo provedení či provedení s nuceným odtahem spalin udělala společnost Thermona další krok k uspokojení podobných požadavků a od roku 2006 započne s výrobou kotle Therm Trio 90 T - kotle s nuceným odtahem spalin.

Kotel Therm Trio 90 (T) je konstruován jako otopná jednotka o výkonu 90 kW s nuceným odtahem spalin. Proti komínovému provedení kotle Therm Trio 90 je navíc osazen spalinovým ventilátorem. Na vývod ventilátoru se po montáži kotle osadí příruba o průměru 100 mm a tím je umožněno dále pokračovat odtahem spalin o průměru 100 mm. Maximální délka odtahu spalin je 6m.

Jde to i bez komínu

U tohoto kotle Therm TRIO 90 T, písmeno T neznamená typický odvod spalin jako "turbo" ale jako tzv. "falešné turbo" či "poloturbo". Ve skutečnosti si kotel nasává vzduch z vnitřního prostoru přes spalinový ventilátor, který je hned nad otevřenou spalovací komorou a odvádí spaliny do vnějšího prostoru. Tento kotel tedy potřebuje normovaný prostor nebo zabezpečený přísun čerstvého vzduchu, ale samozřejmě ušetří Vaše náklady za vybudování komínu, což je nesporně velká výhoda u tak výkonného kotle.




Therm TRIO 90T
 
TECHNICKÉ ÚDAJE jednotky TRIO 90T
Maximální tepelný příkon kW 97,8
Tep. výkon na vytápění min-max kW 42 - 90
Spotřeba plynu: - zemní plyn m3/h 4,97 - 10,4
Max. přetlak topného systému bar 4
Min. přetlak topného systému bar 0,8
Max. výstupní teplota topné vody °C 80
Účinnost kotle % 90 - 92
Jmenovitý el. příkon W 380
Stupeň krytí elektrické části   IP 41
Rozměry: výška / šířka / hloubka mm 1070/700/500
Průměr kouřovodu mm 100
Hmotnost kotle kg 88
Připojení topné vody G 6/4"
Připojení plynu G 1"

Nový design stacionárních kotlů Therm

Stacionární kotle Therm prošly zásadní designovou přestavbou a přizpůsobením uživatelského komfortu současným náročným požadavkům. Vývojový a konstruktérský tým společnosti Thermona kladl maximální důraz i na vlastní líbivost a estetičnost samotného kotle. Výsledkem snahy je zdařilý kotel, který zapadá do designové politiky kotlů Therm.

Nové stacionární kotle Therm si zachovávají technické parametry svých vývojových předchůdců a zvyšují komfort a pohodlí pro své uživatele. Spojení se zásobníkem TUV lze jednoduchým a vysoce efektivním způsobem připravit dostatečnou zásobu teplé užitkové vody.

 
  • dlouhá životnost
  • vysoká účinnost
  • nízká hmotnost
  • nenáročnost na údržbu a užívání
  • jednoduché ovládání
  • snadná příprava TUV
  • plynulá regulace


Řada kondenzačních kotlů Therm s novou plastovou spalovací komorou

Do budoucna se počítá s využitím plastové spalovací komory pro řadu kondenzačních kotlů Therm, čímž dosáhneme větší kompaktnosti kotle a lepšího využití místa.

Tato novinka se nám projeví v celkově menších rozměrech kotle.

Dojde k jeho širší možnosti osazení a menšímu rušivému efektu v obytných prostorách. Výhody kondenzační techniky a technické parametry kondenzační řady Therm zůstaly zachovány.



THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...