Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nosným tématem veletrhu je využívání alternativních zdrojů a inteligentní budovy

Firma Viessmann představí kompaktní energetickou věž, jejímž základem jsou inovativní topné systémy - kondenzační technika, technika tepelných čerpadel, řízené větrání obytných prostor s tepelných čerpadlem využívajícím odpadní vzduch. Všechny tyto systémy fungují s podporou solárního okruhu pro vysoký komfort pitné vody. Kompaktní energetické věže jsou kompletně smontovány a připraveny na připojení. Pro jejich umístění stačí malý výklenek o půdorysu kuchyňských spotřebičů.

Další novinkou je třeba kondenzační technika od firmy Vaillant. Její prioritou je snižování spotřeby energií při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody. Kondenzační kotle spotřebují ve srovnání s konvenčními kotli o cca 15 % energie méně a obsah škodlivin oxidů dusíku NOX je snížen na minimum. Firma Vaillant nabízí dvě řady kondenzačních kotlů - závěsné kotle ecoTEC na vytápění, ke kterým lze snadno připojit zásobník na teplou užitkovou vody, a stacionární kotle ecoCOMPACT s vestavěným 100l vrstveným zásobníkem.

A do třetice je možno zmínit centrální zařízení (doslova v jedné skříni) pro větrání a využití odpadního tepla, které nabízí firma Stiebel Eltron. Je úsporné a šetrné k peněžence i životnímu prostředí. Jádrem přístroje je tepelné čerpadlo vzduch - voda. Teplý vzduch odsávaný z kuchyně, koupelny a WC odevzdává svoje teplo přímo na výparníku tepelného čerpadla, jehož teplota je díky činnosti chladícího okruhu hluboko pod bodem mrazu. Přenos tepla je tak velmi účinný a rekuperace téměř 100%. Teplo, vytvořené tepelným čerpadlem je jednak k dispozici pro podlahové topení, jednak ohřívá vodu ve vnitřním 300 litrovém zásobníku, kde lze dosáhnout teploty až 60 °C. Čerstvý vzduch je nasáván zvenku přímo do místností přes stěnové ventily. Ty obsahují prachový a pylový filtr, tlumič hluku a nastavovatelnou klapku, kterou se upraví průtok vzduchu.

Mezi další novinky lze zařadit elektrokotle ve špičkovém technickém provedení, které reaguje na kolísavé napětí. Tyto produkty jistě ocení obyvatelé venkova a příměstských oblastí, kde je kolísání napětí bohužel dost častým jevem. Veletrh představí dále nejnovější systémy pro podlahové, stropní i stěnové vytápění, inovované designy radiátorů a také nové modely krbových kamen. Na své si přijdou i zájemci o nejmodernější typy plynových průtokových ohřívačů s plně automatizovaným provozem a regulací výkonu. Co se týče klimatizace, výrobci chystají přehlídku řady modelů ve splitovém provedení, ať v rodinných domech nebo v kancelářích. V sanitární technologii se budou presentovat nové typy odstředivých čerpadel pro mnoho aplikací, navržených a zkonstruovaných pomocí počítačové výrobní technologie. Za zmínku stojí i biologické čistírny odpadních vod, zejména ty, které byly vyrobeny z recyklovatelného materiálu.

Atraktivní doprovodný program, pořádaný pro odbornou i laickou veřejnost bude věnován mimo jiné i oborům nízkoenergetické výstavby, které vhodně doplňují veletržní nomenklaturu a posilují část veletrhu, zaměřenou na ochranu životního prostředí.

Otevírací doba veletrhu:

22. - 25. listopadu: 10. - 18. hod.
26. listopadu: 10. - 16. hod.

Vstupné:

Denní: 60,- Kč
Zlevněné: 30,- Kč
Permanentní: 120,- Kč

 
 
Reklama