Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ventilační systémy s rekuperací tepla

Sortiment společnosti Regulus zahrnuje také větrací systémy s rekuperací tepla, které zajišťují větrání domu s minimální ztrátou energie. Nabídka obsahuje rekuperační jednotku pro jednu místnost, ale i rekuperační a ventilační systém pro celý dům. Novinkou je plastové provedení s možností otáčení vstupů a výstupů pro variabilní montáž, ale kromě dalších výhod také zajímavá cena.

REKUPERAČNÍ JEDNOTKA PRO JEDNU MÍSTNOST

Jednotka nezabírá v místnosti žádný prostor, na stěně je jen jedna plochá mřížka, která zajišťuje přívod i odvod vzduchu. Pro umístění jednotky stačí otvor ve zdi o průměru 152 mm, tloušťka stěny 310-425 mm. Díky využití nejmodernější technologie má jednotka i přes malé rozměry účinnost 84 %. Dvourychlostní motor má spotřebu při prvním stupni výkonu jen 1,9 W a hlučnost ve vzdálenosti 3 m jen 16,8 dB(A), tedy pod hranicí slyšitelnosti.

  • Účinnost 84 %.
  • Velmi malé rozměry, umístění ve zdi.
  • Tichý provoz.
  • Motor 24 V, vhodné i pro vlhké prostory.
  • Dvourychlostní motor s malou spotřebou.
  • Filtr přiváděného vzduchu.

Specifikace:

model větrací výkon příkon min/max průměr/délka (mm) hmotnost kód
HR 25 L 54,8 m3/hod 1,9 W /25,1 W 147/548 3,5 kg 6880

REKUPERAČNÍ A VENTILAČNÍ SYSTÉM PRO CELÝ DŮM

Air Minder je novou generací rekuperačních a ventilačních systémů pro celý dům. Kombinuje nepřetržitou ventilaci s nejprogresivnějším rekuperačním systémem, jaký je na trhu. Bez ztrát energie lehce z domu odstraní znečištěný vzduch a nepříjemné pachy z kuchyně, koupelen a WC a zajistí stálý přísun čistého filtrovaného vzduchu. Tím umožní Vám i Vaší rodině dýchat ve Vašem domě stále čerstvý venkovní vzduch při zachování optimální tepelné pohody v domě a minimálních provozních nákladech. Zajišťuje nepřetržité větrání i v době, kdy je dům zcela uzavřen (dovolená, rekreační objekty). Kvalita vnitřního prostředí v domě se také významně zlepšuje tím, že se vlhkost vzduchu udržuje na nízké hodnotě a do domu se přivádí ohřátý (nebo v létě ochlazený) čerstvý filtrovaný vzduch. Nepřetržité větrání celého domu snižuje relativní vlhkost a tím odstraňuje ideální podmínky pro množení roztočů a vznik plísní. Je ideální pro astmatiky, alergiky a při problémech s radonem.

  • Stále čerstvý a čistý vzduch.
  • Vhodné pro alergiky.
  • Až 93% účinnost rekuperace tepla.
  • Malá hlučnost.
  • Nízké provozní náklady.
  • Vodou omyvatelné filtry.
  • Snadná instalace.
  • Splňuje i budoucí evropské předpisy účinnosti.

Snadná instalace:

Air Minder je to nejlepší v rekuperaci tepla, lehce se instaluje a lze jej namontovat v mnoha různých polohách díky připojovacím otočným hrdlům do libovolných úhlů. Jeho jednoduchá konstrukce, založená na pouhém zaklapnutí jednotlivých modulů, umožňuje snadnou montáž v horizontální i vertikální poloze.

Dálkové ovládání:

Dálkové ovládání s LCD displejem. Automaticky přepíná mezi jednotlivými režimy - pomalý (noc), střední (den) a manuálně je možno zapnout intenzivní režim. Dodává se s každou jednotkou Air Minder.


dálkové ovládání

Specifikace:

model větrací výkon příkon - min/max rozměry (mm) hmotnost kód
AM 290 290 m3/hod 14 W/163 W 1440/700/525 28 kg 6881
AM 400 400 m3/hod 20 W/286 W 1500/700/605 29 kg 6882

Pokud Vás náš článek zaujal,
přijměte pozvání 22. - 26. listopadu k návštěvě našeho stánku
na veletrhu Aqua-therm

v pravém křídle Průmyslového paláce (hala F)
na pražském Výstavišti v Holešovicích.




Přehled sortimentu firmy REGULUS najdete v TZB-katalogu výrobků - značka REGULUS.


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...