Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aqua-therm si poradí se zdražováním energií

Mezinárodní veletrh Aqua-therm, jehož 12. ročník proběhne na pražském holešovickém Výstavišti od 22. do 26. listopadu, zareaguje na zvýšení energií. A to nejenom novými produkty v oborech vytápění, klimatizace, chlazení, sanitární a ekologické techniky, nýbrž i poskytováním poradenství od špičkových odborníků. Poradenských středisek je každoročně stále více a návštěvníci si bez nich už tento renomovaný veletrh, jehož se zúčastní na 400 vystavovatelů, nedovedou představit. Nosnými tématy letošního Aqua-thermu bude zvyšování účinnosti využívání energie, využívání alternativních (zejména obnovitelných) zdrojů energie a zabezpečování komplexních služeb pro inteligentní budovy.

Kromě topenářské techniky, kde hrají jistý prim kondenzační kotle, u nichž je ve srovnání s konvenčními kotli využíváno o cca 15 % energie méně, návštěvníky jistě zaujmou teplovodní zplynovací kotle na dřevo, štěpku a další obnovitelné zdroje energie. Mezi novinky lze zařadit i elektrokotle ve špičkovém technickém provedení, které reagují na kolísavé napětí. Tyto produkty patrně ocení obyvatelé venkova a příměstských oblastí, kde je kolísání napětí bohužel dost častým jevem. Veletrh bude i místem pro presentaci nejnovějších systémů pro podlahové, stropní i stěnové vytápění, pro inovované designy radiátorů v pestrých pastelových barvách a také pro nové modely krbových kamen. Na své si přijdou zájemci o nejmodernější typy plynových průtokových ohřívačů s plně automatizovaným provozem a regulací výkonu. Jsou schopny vodu ohřívat již od průtoku 2,5 l za minutu a udržovat nastavenou teplotu bez závislosti na množství odebrané vody, což pochopitelně energii spoří. Na Aqua-thermu se návštěvníci seznámí i s klimatizačními jednotkami s širokou nabídkou ventilátorů. V sanitární technologii se budou presentovat nové typy odstředivých čerpadel pro mnoho aplikací, navržených a zkonstruovaných pomocí počítačové výrobní technologie. Za zmínku stojí i biologické čistírny odpadních vod, zejména ty, které byly vyrobeny z recyklovatelného materiálu.

Jako každoročně bude součástí Aqua-thermu doprovodný program, jenž se letos soustředí na problematiku výstavby nízkoenergetických domů.

Otevírací doba veletrhu:

22.- 25. listopadu: 10. -18. hod.
26. listopadu: 10.- 16. hod.

Vstupné:

Denní: 60,- Kč
Zlevněné: 30,- Kč
Permanentní: 120,- Kč

 
 
Reklama